Sport

Stefanos Tsitsipas îl critică dur pe Novak Djokovic: „A jucat după propriile-i reguli”

Jucătorul grec de tenis Stefanos Tsitsipas (4 ATP) l-a criticat dur pe Novak Djokovic pentru atitudinea din timpul scandalului în care este implicat, spunând că a jucat după propriile-i reguli.
13.01.2022 | 18:46
Stefanos Tsitsipas il critica dur pe Novak Djokovic A jucat dupa propriilei reguli
Stefanos Tsitsipas a fost învins de Novak Djokovic în finală la Roland Garros 2021 cu 7-6 (6), 6-2, 3-6, 2-6, 4-6. Sursa foto: rolandgarros.com
ADVERTISEMENT

Liderul clasamentului mondial masculin de tenis, sârbul Novak Djokovic, va afla vineri dacă i se permite să joace la Australian Open, după toată tevatura pe care a iscat-o din cauza felului în care a ales să meargă la Melbourne.

Stefanos Tsitsipas consideră că Novak Djokovic a pus în pericol Australian Open

Grecul Stefanos Tsitsipas, ocupantul locului 4 în clasamentul ATP, s-a poziționat în tabăra celor care l-au criticat pe sârb pentru atitudinea avută. „A jucat după propriile sale reguli.

ADVERTISEMENT

Nimeni nu s-a gândit: ‘Mă pot duce în Australia nevaccinat și nu trebuie să urmez protocoalele pe care mi le-au dat’.

Pentru Novak a funcționat în alt mod. Este nevoie de multă îndrăzneală. Să pui în pericol un Grand Slam – nu cred că mulți jucători ar face asta”, a declarat jucătorul grec pentru publicația indiană WION, conform eurosport.co.uk.

ADVERTISEMENT

Stefanos Tsitsipas despre atitudinea lui Novak Djokovic: „Îi face pe ceilalți să arate ca niște fraieri”

Tsitsipas crede că Djokovic, în fața căruia a pierdut finala turneului de Mare Șlem de la Roland Garros din 2021, a ignorat toate eforturile pe care le-au făcut alți jucători pentru a respecta protocoalele clare.

Există două moduri pentru a privi această problemă. Unul este acela că aproape fiecare jucător s-a vaccinat și a făcut tot ce a trebuit pentru a putea veni să joace în Australia.

ADVERTISEMENT

Statisticile spun că 98% dintre jucători sunt vaccinați și au urmat regulile. Am urmat cu toții protocoalele și am jucat în Australia.

Pe de altă parte, se pare că nu toată lumea joacă după regulile făcute de Tennis Australia și guvern. O foarte mică parte alege să urmeze propriul drum, iar asta îi face pe ceilalți să arate ca niște fraieri”, a mai spus jucătorul grec.

ADVERTISEMENT

Novak Djokovic va afla vineri dacă joacă la Australian Open

Novak Djokovic se află în așteptarea deciziei finala privind acceptarea sa în Australia, dar un anunț în acest sens ar urma să fie făcut vineri. Conform The Sydney Morning Herald, liderul ATP va ataca imediat în instanță orice încercare de a-l expulza.

O sursă apropiată tenismenului a declarat că echipa sa juridică este pregătită să facă apel în cazul în care viza îi va fi revocată din nou.

Pe de altă parte, o sursă federală a confirmat că Alex Hawke încă parcurge documentele prezentate de avocații lui Djokovic și va anunța vineri decizia luată. Un membru al Partidului Liberal a spus că Guvernul înclină spre anularea vizei.

Dacă anunțul va fi făcut după-amiază, s-ar reduce la minimum timpul pe care Djokovic l-ar avea să atace hotărârea. În cazul în care se ajunge în instanță, avocații lui Djokovic speră ca speța să fie finalizată în weekend, permițându-i sârbului să joace la începutul săptămânii viitoare la Australian Open 2022, dacă va avea câștig de cauză.

Stefanos Tsitsipas și Novak Djokovic pot fi adversari la Australian Open doar în finală

Novak Djokovic este deținătorul titlului la Australian Open. De fapt, sârbul a câștigat toate cele 9 finale pe care le-a jucat la Melbourne, în anii 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020 și 2021.

În cazul în care va primi undă verde să intre pe teren pentru a juca, el îl va întâlni în primul tur la ediția din acest an pe compatriotul său Miomar Kecmanovic, aflat pe locul 78 mondial, în fața căruia a câștigat singurul meci direct, în 2021, la Belgrad, cu 6-1, 6-3.

Nole ar putea da peste italianul Matteo Berrettini (7 ATP) în sferturi și spaniolul Rafael Nadal (6 ATP) sau germanul Alexander Zverev (3 ATP) în semifinale.

Pe partea cealaltă de tablou se află rușii Daniil Medvedev (2 ATP) și Andrey Rublev (5 ATP), Tsitsipas și norvegianul Casper Ruud (8 ATP). Așadar, un duel între Djokovic și Tsitsipas ar fi posibil doar în finală.

ADVERTISEMENT