Sport

Steliano Filip, la capătul puterilor după eșecul cu Academica Clinceni: „Este tragic unde am ajuns”

Mijlocașul dinamovist Steliano Filip și-a găsit greu cuvintele după meciul cu Academica Clinceni, dar spune că echipa trebuie să adune puncte pentru că este tragic unde a ajuns.
04.12.2021 | 00:04
Steliano Filip la capatul puterilor dupa esecul cu Academica Clinceni Este tragic unde am ajuns
ADVERTISEMENT

Înfrângerea cu Academica Clinceni a afundat Dinamo și mai mult în clasamentul Ligii 1. Echipa se află pe locul 15, cu 9 puncte, două mai multe decât „lanterna roșie” Academica Clinceni, dar la șase de FC U Craiova, care va juca, duminică, pe teren propriu, cu FC Voluntari.

Steliano Filip recunoaște că la Dinamo nu mai este luciditate

Acest al 13-lea eșec al „câinilor” din actualul sezon este foarte greu de digerat, mai ales de jucători. „Îmi găsesc cu greu cuvintele, e o seară proastă din toate punctele de vedere. Cred că, în ciuda rezultatului, am controlat jocul, din păcate nu concretizăm ocaziile.

ADVERTISEMENT

Dacă nu marchezi, n-ai cum să obții măcar un punct. E normal să ne certe Mircea Rednic, noi suntem cei care intră pe teren.

E clar că nu e luciditate, suferim că suntem acolo jos și e frustrant. Nu credeam niciodată că vom ajunge în situația asta. Ăștia suntem…mi-e și rușine că tot am spus să muncim mai mult. Sper de meciul viitor să câștigăm. Avem neapărat nevoie de victorie.

ADVERTISEMENT

Steliano Filip continuă să creadă în colegii lui

Trebuie să o scoatem la capăt, cred în acești băieți, știu cât muncim. Mai sunt puține meciuri până la pauza competițională, trebuie să adunăm puncte și după să ne revenim, pentru că este tragic unde am ajuns”, a declarat Steliano Filip la flash-interviu.

Mijlocașul a avut o ocazie de a egala, în minutul 79, dar șutul lui a fost blocat. În rest, jucătorul dinamovist a jucat în media echipei, adică modest.

ADVERTISEMENT

Cosmin Matei pune punctul pe i: „Locul nostru din clasament e rușinos”

Nici colegul lui din linia mediană, Cosmin Matei, nu găsește explicații pentru situația în care se găsește echipa antrenată de Mircea Rednic. „Din păcate, am pierdut. Nu avem ce să facem, trebuie să uităm și să o luăm de la capăt.

Trebuie să fim optimiști că vom putea ieși din această situație dificilă. Ceva se pare că ne lipsește, cel puțin la finalizare. Locul nostru din clasament e rușinos”, a declarat, la rândul lui, mijlocașul Cosmin Matei.

ADVERTISEMENT

Două victorii pentru Dinamo în 18 meciuri, ultima datând din 2 august

Dinamo a adunat, în acest sezon, doar două victorii. Prima a venit în chiar runda de debut, 3-2 pe teren propriu cu FC Viitorul. A doua s-a consumat în etapa a 3-a, 3-1 pe teren propriu cu Academica Clinceni.

În afara acestor victorii, Dinamo și-a mai trecut în cont trei rezultate de egalitate, toate pe teren propriu. A fost, mai întâi, un 2-2 cu UTA Arad, în chiar primul meci după numirea lui Mircea Rednic pe banca tehnică în calitate de antrenor principal, în runda a 11-a.

„Câinii” au fost egalați cu UTA și Rapid în minutelew 90+5 și 90+1

Două etape mai târziu, „câinii” au scos un punct în fața Rapidului, 1-1. În ambele situații, echipele vizitatoare au marcat golurile egalizatoare în prelungiri, în minutele 90+5, respectiv, 90+1.

În fine, ultimul rezultat de egalitate s-a consemnat în runda precedentă, a 17-a, când Dinamo și FC U Craiova au păstrat tabela imaculată. La finalul acelei confruntări, căpitanul gazdelor, mijlocașul Gabriel Torje, declara: „ Este un punct care ne dă încredere”.

ADVERTISEMENT