Sport

Manchester United – Chelsea şi Arsenal – Manchester City, în semifinalele Cupei Angliei / Viorel Moldovan a plecat de la Chindia Târgovişte

Manchester United  Chelsea si Arsenal  Manchester City in semifinalele Cupei Angliei  Viorel Moldovan a plecat de la Chindia Targoviste
ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă în fiecare zi un Live Blog cu știrile sportive de ultimă oră, informații noi din sportul românesc și mondial. Sâmbătă se reia Serie A, primul mare campionat închis din cauza COVID-19.

Manchester United – Chelsea şi Arsenal – Manchester City, în semifinalele Cupei Angliei

UPDATE, 28 iunie, ora 22:20 / S-au încheiat sferturile Cupei Angliei. Ultima calificată este Manchester City, care a trecut de Newcastle cu scorul de 2-0.

ADVERTISEMENT

În celelalte 3 meciuri, Manchester United a trecut, în prelungiri, de Norwich cu 2-1 (1-1 după 90 de minute), Chelsea a învins-o pe Leicester cu 1-0, iar Arsenal s-a impus în faţa lui Sheffield United cu 2-1.

Semifinalele se vor dipluta pe 18 şi 19 iulie, finala fiind programată pentru 1 august. Toate cele trei meciuri se vor disputa pe Wembley.

ADVERTISEMENT

Viorel Moldovan a plecat de la Chindia Târgovişte

UPDATE, 28 iunie, ora 19:55 / Contractul lui Viorel Moldovan la Chindia Târgovişte expira pe 30 iunie, dar antrenorul a plecat deja de la club, conform Telekom Sport. Chindia a pierdut sâmbătă meciul de pe teren propriu cu Poli Iaşi, 0-2, şi se află pe penultimul loc din Liga 1, la egalitate cu Dinamo, care e ultima. Viorel Moldovan nu a semnat actul adiţional de prelungirea contractului până la finalul sezonului şi a ales să lase echipa pe care el o promovase într-o situaţie foarte grea, deşi în urmă cu ceva timp afirma că va duce sezonul până la capăt.

„Nu e frustrant la Chindia, o să vină şi vremea mea. Poate voi deveni antrenorul unei echipe mai puternice, dar mă simt bine la Chindia. De doi ani sunt la echipă, iar din punct de vedere financiar totul a fost impecabil, am o conducere foarte bună. Toţi ne dorim să rămânem în prima ligă. Şi la noi sunt jucători la final de contract, chiar şi mie mi se termină contractul la finalul lunii iunie, şi staff-ului tehnic. Vom semna acel act adiţional. Semnez până la finalul acestui sezon“, declara Moldovan sursei citate.

ADVERTISEMENT

 

Următorul meci al Chindei este programat pe 1 iulie, de la 20:00, contra lui FC Voluntari.


Gabi Iancu a devenit tătic

UPDATE, 28 iunie, ora 18:02 / Gabi Iancu, golgheterului campionatului în Casa Pariurilor Liga 1, a devenit tată pentru prima dată. Soţia lui, Ioana, a adus pe lume un băiat de 2,85 kilograme, duminică, 28 iunie. Atacantul Viitorului a postat o imagine cu el şi fiul său, cu mesajul „Vă iubesc pe amândoi!“, făcând referire şi la Ioana, evident.

Gabi Iancu şi fiul său nou-născut. FOTO: instagram
Gabi Iancu şi fiul său nou-născut. FOTO: instagram

Arsenal, calificare în semifinalele FA Cup

UPDATE, 28 iunie, ora 17:04 / Arsenal s-a calificat în semifinalele FA Cup, după ce a trecut de Sheffield United, 2-1. Pentru „tunari” a deschis scorul Nicolas Pepe în minutul 25, iar Dani Ceballos a adus victoria în minutul 90+1, în timp ce pentru Sheffield a marcat David McGoldrick în minutul 87.

ADVERTISEMENT

Irlanda de Nord, adversara României în Liga Naţiunilor, are un nou selecţioner

UPDATE, 28 iunie, ora 15:16 / Ian Baraclough, un englez de 49 de ani care până acum a fost antrenorul selecţionatei U21, a fost numit pe banca Irlandei de Nord. Primul lui meci la cârma echipei mari va avea loc pe 4 septembrie, împotriva României, la Bucureşti, în Liga Naţiunilor. Din grupa noastră mai fac parte Norvegia şi Austria.

În cariera sa de antrenor, Ian Baraclough a trecut pe la Scunthorpe (Anglia, League Two), Sligo Rovers (Irlanda) şi Motherwell (Scoţia). Înainte de a prelua Irlanda de Nord U21, în mai 2017, a fost antrenor secund la Oldham Athletic (Anglia, League Two).


Fiul fostului antrenor Pochettino, contract nou cu Tottenham

UPDATE, 28 iunie, ora 14:52 / Maurizio Pochettino, fiul mult mai cunoscutului Mauricio Pochettino, a semnat un nou contract cu Tottenham Hotspur. Extremă dreaptă / atacant de 19 ani, Maurizio şi-a urmat tatăl la echipele din Anglia. Fiul a ajuns la juniorii lui Southampton atunci când tatăl era antrenorul echipei mari. Mauricio s-a mutat la Spurs în mai 2014, iar la începutul lui 2015, Maurizio a devenit juniorul echipei londoneze. Chiar dacă părintele a plecat de la Tottenham, fiul a rămas şi acum a semnat un nou contract, fiind pregătit să debuteze în formaţia antrenată de Jose Mourinho.


 

A murit Ilija Petkovic, fostul selecţioner al Serbiei

UPDATE, 28 iunie, ora 10:28 / Ilija Petkovic a murit la 74 de ani după ce a fost diagnosticat cu coronavirus. Fostul selecţioner al Serbiei avea ulcer şi a decedat din cauza complicaţiilor după ce a fost depistat pozitiv. Acesta a jucat de-a lungul timpului la OFK Belgrad şi Troyes, bifând 43 de selecţii în naţionala Iugoslaviei. Petkovic a calificat selecţionata Serbiei la Campionatul Mondial din 2006 şi a antrenat timp de mai mulţi ani în Asia.


Cosmin Moți, gol spectaculos pentru Ludogoreț

UPDATE, 27 iunie, ora 22:36 / Ludogoreț continuă să facă spectacol în Bulgaria, deși au câștigat titlul. În duelul cu Lokomotiv Plovdiv, Cosmin Moți a reușit să marcheze un gol superb după doar 40 de secunde, spre surprinderea tuturor.

Fostul fundaș al lui Dinamo a fost aplaudat de toată lumea după execuția sa de excepție.

VEZI VIDEO AICI


Doliu în sportul ieșean

UPDATE, 27 iunie, ora 20:48 / Chiar în ziua în care fostul antrenor Ionuț Popa este înmormântat, fotbalul ieșean este cutremurat din nou, după ce Mihai Romilă II, unul dintre simbolurile echipei din Copou din anii ’70-‘80, s-a stins din viață.

În perioada 1972-1983, Mihai Romilă a jucat nu mai puțin de 310 meciuri la Poli Iași, pentru care a marcat 54 de goluri. Totodată, acesta a jucat și 18 meciuri pentru naționala României.


Manchester United, aproape de o rușine în FA Cup

UPDATE, 27 iunie, ora 20:45 / Manchester United a jucat în sferturile de finală ale FA Cup împotriva lui Norwich. Odion Ighalo a deschis scorul pentru „diavolii roșii” în minutul 51, iar lucrurile păreau că se îndreaptă spre normal.

„Canarii” au reușit să egaleze prin Todd Cantwell în minutul 75, dar în minutul 89 Tim Klose a primit cartonașul roșu și și-a lăsat echipa în inferioritate numerică.

Chiar și așa, trupa lui Ole Gunnar Solskjaer a părut că nu poate să dea golul victoriei. Abia în minutul 118, Harry Maguire, cel mai scump fundaș din lume, a reușit să aducă victoria și calificarea pentru Manchester United.


Amical istoric pentru inaugurarea stadionului din Ghencea

UPDATE, 27 iunie, ora 20:42 / Nu mai este mult și fanii din întreaga țară vor putea vedea noua arenă din Ghencea. Fanii lui CSA Steaua doresc să inaugureze noua arenă cu un duel împotriva lui OFK Belgrad.

Partida ar fi una istorică, pentru că stadionul „Ghencea” a fost inaugurată pe 9 aprilie 1974 tot împotriva lui OFK Belgrad.


Aroganța lui Mihai Stoica pentru Dinamo

UPDATE, 27 iunie, ora 18:44 / Mihai Stoica a postat o nouă aroganță la adresa lui Dinamo pe Facebook, în care arată clasamentul din play-out întors, ca și cum „câinii” ar fi pe primul loc.

Postarea lui Mihai Stoica. Sursă foto: Facebook
Postarea lui Mihai Stoica. Sursă foto: Facebook

Arjen Robben revine la FC Groningen

UPDATE, 27 iunie, ora 18:31 / Plecat la 17 ani în fotbalul mare din curtea lui FC Groningen, Arjen Robben revine la echipa care l-a lansat. Ajuns la 36 de ani, olandezul se antrenează din greu pentru a face parte din lotul lui Groningen în sezonul 2020-2021.

„Clubul are nevoie de tot ajutorul disponibil în această perioadă, pentru a trece peste criza provocată de coronavirus. Şi eu am participat la mai multe acţiuni şi m-am gândit ce aş putea face mai mult pentru clubul nostru. În ultimele săptămâni, am discutat cu oameni din club şi am ascultat mesajul suporterilor: ‘Arjen, urmează-ţi inima!’. O revenire ca fotbalist la Groningen. A început să mă roadă, iar acum a devenit misiunea mea. Mă antrenez pentru a reveni ca fotbalist. Nu ştiu dacă voi reuşi sau nu. Dar ştiu că nu ţine doar de implicarea şi motivaţia mea. Este visul meu să joc din nou în tricoul lui Groningen“, a declarat Arjen Robben.

O conferinţa de presă la care vor participa fotbalistul şi Mark-Jan Fledderus, directorul tehnic al formaţiei olandeze, va fi organizată duminică, 28 iunie. Va fi difuzată online, întrucât stadionul rămâne închis ca măsură de prevenţie.

Arjen Robben este un produs al clubului FC Groningen. În 2002, la 18 ani, se transfera la PSV pentru 4,3 milioane de euro, transferul fiind aranjat cu un an înainte. Doi ani mai târziu, în 2004, ajungea la Chelsea pe 18 milioane, pentru ca, în 2007, să se mute la Real Madrid, contra sumei de 35 de milioane de euro. Bayern Munchen l-a cumpărat în 2009, cu 25 de milioane de euro. La finalul sezonul 2018-2019, s-a retras de la clubul bavarez.


Gabi Torje, mesaj pentru Rădoi: „Vreau la naţională“

UPDATE, 27 iunie, ora 17:58 / Ajuns la 30 de ani, Gabi Torje joacă pentru Larissa, în campionatul Greciei (locul 3 din 8 în play-out). Timişoreanul nu a uitat de naţională şi şi-ar dori şă îmbrace din nou tricoul galben.

„Nu am vorbit cu nimeni, nu am fost căutat de nimeni. A fost şi foarte greu, pentru că nu am avut echipă o perioadă mai lungă. Abia acum am început să joc, din februarie, meci de meci. Dacă voi fi contactat, îmi doresc cu mare, mare ardoare şi cu multă plăcere să fiu convocat la echipa naţională. Pe plan personal, mi-aş dori să îmi ajut cât mai mult echipa, să dau cât mai multe goluri şi, cel mai important, să fiu sănătos. Mi-aş dori să ajung la turneul final, mai ales că se joacă acasă“, a declarat mijlocaşul pentru Telekom Sport.

Gabi Torje a strâns până acum 30 de partide de calificare la turnee finale şi 5 goluri, 3 meciuri la Euro 2016 şi 24 de amicale în care a înscris de 7 ori.


Zece arestări la petrecerea de titlu a lui Liverpool

UPDATE, 27 iunie, ora 14:38 / Liverpool a câștigat Premier League după o pauză de 30 de ani, iar fanii s-au bucurat nespus de reușită și nu au mai ținut cont nici de pandemia de coronavirus, ieșind pe străzi pentru a sărbători titlul.

Zece suporteri au fost arestați pentru nerespectarea distanțării sociale.

„În zielle următoare, îi îndemnăm pe suporteri să facă ceea ce trebuie și să sărbătorească în siguranță. Făcând acest lucru, vă păstrați în siguranță familia, prietenii și vecinii ”, sunt recomandările primite de fanii noii campioane a Angliei.


Fostă jucătoare la AC Milan şi Inter, decedată în accident de motociletă. Avea 21 de ani

UPDATE, 27 iunie, ora 12:21/ Arianna Varone era una dintre jucătoarele de viitor din fotbalul feminin italian. Trecută pe la AC Milan şi Inter, din 2017 juca pentru ASD Riozzese, cu care a reuşit promovarea în eşalonul secund. Din păcate, cariera şi viaţa ei s-au oprit brusc, din cauza unui accident de motocicletă. Presa din Italia scrie că tânăra se plimba prin orăşelul San Martino Siccomario, din apropierea de Milano, când a pierdut controlul vehiculului şi s-a izbit de un camion. Decesul a survenit la câteva minute, din cauza impactului foarte puternic.


Primii paşi ai lui Dragoş Nedelcu, după operaţia de la genunchi

UPDATE, 27 iunie, ora 11:11/ Dragoş Nedelcu a publicat pe contul personal de Instagram primele imagini cu el după operaţia suferită la genunchiul drept. Mesajul „Don’t give up“ (n.r. – Nu renunţa) însoţeşte imaginea. Mijlocaşul FCSB-ului s-a rupt la finalul ultimului duel cu CFR, din 14 iunie, când a jucat pe postul de fundaş central. Prestaţia lui excelentă i-a adus laude din partea patronului.

Primii paşi ai lui Dragoş Nedelcu după operaţia a genunchiul drept. FOTO: instagram
Primii paşi ai lui Dragoş Nedelcu după operaţia a genunchiul drept. FOTO: instagram

Din păcate, se pare că Dragoş Nedelcu va putea reveni abia la începutul anului viitor, urmând să reintre în antrenamente în pauza de iarnă. Operaţia a fost făcută de Pier Paolo Mariani, unul dintre cei mai cunoscuţi otopezi la nivel mondial. Doctorul italian este cel care i-a rezolvat lui Florin Tănase nişte probleme similară cu aceasta a lui Dragoş Nedelcu. Căpitanul FCSB-ului s-a operat în 2016, iar, până acum, nu a mai avut neplăceri.


Orenburg pierde meciul la ”masa verde”

UPDATE, 26 iunie, ora 21:53 / Echipa FC Orenburg, unde s-au înregistrat opt cazuri de coronavirus dintre care șase la jucători, a anunţat că nu se va prezenta la meciul cu FK Krasnodar, prevăzut, sâmbătă, în campionatul Rusiei.

Liga Rusă a precizat că a luat act de decizia clubului Orenburg şi a confirmat victoria prin forfait a echipei FK Krasnodar.


Meciurile se vor juca la complexul Walt Disney din Orlando

UPDATE, 26 iulie, ora 20:44 / Oficialii NBA au anunțat că au ajuns la un acord cu jucătorii pentru reluarea sezonului la 30 iulie.

Conform Marca, partidele se vor disputa la complexul Walt Disney din Orlando (Florida). Sezonul regulat se va desfășura până pe 14 august și fiecare echipă va mai juca câte opt meciuri.

Meciurile din play-off vor începe la 17 august și sevor disputa tot în sistemul ”cel mai bun din 7 jocuri”. Finala este programată în perioada 30 septembrie – 13 octombrie.


UPDATE, 26 iunie, ora 18:45 / Atacantul român Gheorghe Grozav va rămâne tot în campionatul Ungariei după despărțirea de Kisvarda, el semnând un contract cu Diosgyor.

În vârstă de 29 de ani, Grozav va juca la noua sa echipă alături de doi fotbaliști care au trecut prin Liga 1, este vorba de Rui Pedro (ex CFR Cluj) și Mirko Ivanovski (ex Astra Giurgiu și CFR Cluj).


Sorana Cârstea va colabora cu Teo Cercel, fostul antrenor al Simonei Halep

UPDATE, 26 iunie, ora 17:21 / Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea (locul 75 WTA) a anunțat că va fi antrenată de Teo Cercel, fostul preparator fizic al Simonei Halep. Cîrstea și Cercel mai colaboraseră și în urmă cu 7 ani, după care antrenorul a ajuns în staff-ul Simonei. A fost concediat la începutul acestui an, la terminarea Australian Open, după un conflict apărut în timpul partidei cu Alja Tomljanovic, din turul secund.


5.000 de spectatori la cele două finale

UPDATE, 26 iunie, ora 16:28 / Președintele Federației Franceze de Fotbal, Noel Le Graet, a anunțat datele oficiale pentru disputarea finalelor Cupei și Cupei Ligii, dar și faptul că meciurile se vor disputa pe Stade de France cu cel puțin 5.000 de spectatori în tribune.

Conform L’Equipe, finala Cupei Franței dintre PSG și Saint-Etienne se va juca la 24 iulie,în timp ce ultimul act al Cupei Ligii Franței, dintre PSG și Lyon se va disputa la 31 iulie.

”La cele două meciuri vor putea asista 5.000 de spectatori, dar îmi doresc ca numărul să crească și stadionul să fie umplutla o capacitate de 30%”, a declarat Le Graet, care speră ca autoritățile statului să mai ridice din interdicții la 11 iulie.


Hermanstadt a scăpat și de amendă

UPDATE, 26 iunie, ora 15:37 / Comisia de Apel a FRF a admis apelurile formulate cluburile FC Hermannstadt și Turris Turnu Măgurele și le-a acordat licența pentru sezonul viitor din Casa Pariurilor Liga 1.

Conform site-ului oficial al FRF, sibienilor le-a fost anulată și penalitatea financiară de 50.000 lei, în schimb celor de la Turris le-a fost menținută sancțiunea de 20.000 lei


România – Italia se va juca în februarie 2021

UPDATE, 26 aprilie, ora 15:00 / Federaţia Internaţională de Tenis a anunţat că play-off-ul Fed Cup şi turneul final al competiţiei au fost amânate pentru 2021, din cauza pandemiei de coronavirus.

România avea programată în play-off, în aprilie, o confruntare cu Italia, la Cluj-Napoca, întâlnire amânată în martie. Turneul final era programat de asemenea în luna aprilie (14-19 aprilie, la Budapesta).

Confruntările se vor disputa în intervalul 13-18 aprilie 2021, la Budapesta, pe Laszlo Papp Arena. Tragerea la sorţi a play-off-ulul, din acest an, rămâne valabilă, iar meciurile vor avea loc în februarie 2021. Competiţia îşi va relua formatul normal în 2022.


Daniel Isăilă o va antrena pe Baniyas, din Emirate

UPDATE, 26 iunie, ora 9:41 / Daniel Isăilă, fostul selecționer al echipei de tineret a României, este gata pentru o nouă experiență în străinătate. După ce s-a despărțit de Al Hazem din Arabia Saudită, tehnicianul român a preluat-o pe Baniyas, din Emiratele Arabe Unite. La întreruperea campionatului din cauza pandemiei de coronavirus, Baniyas ocupa locul 9 clasament, cu 23 de puncte după disputarea a 19 etape.


Meciul cu Rennes se va juca la 16 august

UPDATE, 25 iunie, ora 20:41 / Comisia de Disciplină a UEFA a decis să reprimească echipa Internazionale Milano în Youth League, după ce italienii au refuzat să joace meciul cu Rennes, din 16-imile de finală, care era programat la 11 martie, din cauza coronavirusului.

”Având în vedere situația fără precedent cauzată de Covid-19 și în urma unui acord între cluburi, meciul se va juca conform noului calendar”, a anunțat UEFA. Întânirea va avea loc la 16 august, la Nyon.


Șase jucători sunt infectați

UPDATE, 25 iunie, ora 20:07 / FC Orenburg a anunţat că a înregistrat opt cazuri de coronavirus în urma celor mai recente teste făcute. Şase dintre persoanele infectate sunt jucători.

Toţi cei infectaţi au fost testaţi negativ înaintea meciului din deplasare cu Lokomotiv Moscova şi au făcut parte din delegaţia care a făcut deplasarea în capitala Rusiei, la sfârşitul săptămânii trecute.


Daniel Pancu, noul președinte al Rapidului

UPDATE, 25 iunie, ora 19:23 / Daniel Pancu este noul președinte al Rapidului: „A fost o decizie mai grea și de aceea am amânat. Am reziliat contractul de antrenor. L-am semnat pe cel de președinte. 

Am vrut să rămân într-un fel alături de Rapid și în perioada următoare. Sper să fiu în continuare de ajutor, având în vedere că oamenii au insistat. Aici e casa mea și mă bucur că sunt apreciat.

Rapid pare puțin mai pregătită de promovare decât era acum 3-4 luni. Jucătorii s-au adaptat, s-au obișnuit cu ce înseamnă Rapid”.


Fotbalistul este asimptomatic

UPDATE, 25 iunie, ora 18:04 / Clubul AS Monaco a anunțat pe site-ul oficial că un jucător a fost depistat pozitiv la coronavirus, iar starea sa de sănătate este bună, fiind asimptomatic.

Fotbalistul a fost plasat în carantină la domiciliu pentru 14 zile, sub supravegherea stafului medical al clubului.

Meunier a semnat un contract pe patru ani

UPDATE, 25 iunie, ora 17:26 / Clubul german Borussia Dortmund a anunțat pe site-ul oficial transferul fundașului dreapta belgian Thomas Meunier, care a jucat ultima dată la Paris Saint-Germain.

Rămas liber de contract, internaționalul belgian în vârstă de 28 de ani a semnat un contract pe patru sezoane cu vicecampioana din Bundesliga, acolo unde îi va întâlni pe conaționalii săi Axel Witsel și Thorgan Hazard.

Trei jucători din NBA, testați pozitiv de coronavirus

UPDATE, 25 iunie, ora 16:50 / Vești proaste vin din NBA, după ce trei jucători de la Sacramento Kings, Buddy Hield, Jabari Parker şi Alex Len au fost depistați cu coronavirus.

„În urmă cu câteva zile am fost testat pozitiv cu Covid-19 şi m-am autoizolat imediat la Chicago, unde am şi rămas. Încep să mă însănătoşesc şi mă simt bine. Abia aştept să mă alătur colegilor la Orlando, unde se va relua sezonul de NBA”, a spus Parker.

Marius Stan s-a adresat la FRF după ce a fost demis de la Petrolul

UPDATE, 25 iunie, ora 16:31 / Marius Stan a fost demis din funcția de președinte al Petrolului Ploiești, iar acum s-a adresat FRF-ului pentru a-și primi drepturile financiare.

Olanda a încheiat actualul sezon în aprilie fără a desemna campioana

UPDATE, 25 iunie, ora 15:07 / Federația Olandeză de Fotbal a anunțat pe site-ul oficial că ediţia 2020-2021 a campionatului va începe la 12 septembrie, după decizia guvernului de a relaxa măsurile legate de pandemia de coronavirus.

”Startul programat al campionatului va avea loc la 12 şi 13 septembrie”, se arată într-un comunicat al KNVB, care estimează că echipele vor avea nevoie de şase până la opt săptămâni pentru pregătire.

Prima reprezentativă va juca două meciuri în Liga Naţiunilor în 4 şi 7 septembrie, împotriva Poloniei, respectiv Italiei.

Din cauza pandemiei, KNVB a încheiat oficial campionatul 2019-2020 în aprilie, fără a desemna campioana pentru acest sezon. Olanda a fost prima ţară membră a UEFA care şi-a oprit definitiv campionatul.


UPDATE, 25 iunie, ora 14:24 / Sepsi e pusă pe fapte mari, iar covăsnenii l-au achiziționat pe Alexandru Greab, portarul Concordiei Chiajna. Goalkeeper-ul a semnat pentru două sezoane, iar de-a lungul timpului s-a făcut remarcat prin statura sa impozantă, și anume de 1,98 de metri, conform gsp.ro.

Alexandru Greab a fost dorit în trecut și de FCSB, însă vicecampioana României nu s-a mișcat repede.


Gabi Tamaș a plecat de la Astra, deși abia semnase prelungirea contractului

UPDATE, 25 iunie, ora 13:30 / Gabi Tamaş a reziliat contractul cu Astra Giurgiu, deşi semnase prelungirea acestuia în urmă cu doar o săptămână. Despărţirea a fost confirmată de oficialii grupării giurgiuvene: „El oricum n-ar fi continuat contractul după acest sezon. Jucătorul a fost și ieri la antrenament, relațiile au rămas foarte bune, dar am considerat că e mai bine să o ia fiecare pe drumul lui. Îi urmă succes în carieră”. Jucătorul spune că a luat decizia din motive personale și că în câteva zile urmează să stabilească unde va evolua în sezonul viitor.

”E adevarăt, am reziliat cu Astra. Nu vreau să fac alte comentarii”, a declarat Gabi Tamaș, pentru prosport.ro.


Vlad Chiricheș a revenit pe teren cu un nou look

UPDATE, 25 iunie, ora 11:36 / Internaționalul român Vlad Chiricheș a revenit pe gazon după o lungă absență, cauzată în special de desele accidentări pe care le-a suferit. El a fost titular în partida pe care Sassuolo a disputat-o în deplasare cu Inter Milano, în cadrul etapei cu numărul 27 din Serie A. Fundașul român a stat pe teren 80 de minute și a surprins prin noua înfățișare, fiind ras în cap. Meciul s-a terminat 3-3, rezultat în urma căruia Sassuolo rămâne epe locul 12 în clasament, cu 33 de puncte.


Mircea Rednic aduce un portar italian la Iași

UPDATE, 25 iunie, ora 10:47 / Exasperat de gafele comise de portarii săi de la reluarea competițiilor de după pandemie, antrenorul Mircea Rednic este gata să facă un nou transfer la Politehnica Iași. Este vorba de italianul Alessandro Caparco, goalkeeper care a mai evoluat la echipa din Dealul Copoului. Acesta a efectuat un nou test PCR și este așteptat să intre în programul de pregătire al echipei.

Alessandro Caparco este pregătit să facă parte din lotul echipei noastre. Azi a fost supus unui nou test PCR și va intra…

Nai-post ni FC Politehnica Iasi noong Huwebes, Hunyo 25, 2020

„Sunt fericit că mă întorc la Iași, unde am petrecut trei ani și jumătate superbi împreună cu familia mea. Mi-e dor de Iași, oraș în care suporterii m-au primit foarte bine. Chiar îmi pare rău să văd Iașiul în situația asta, dar sperăm să ieșim împreună din această situație grea. Echipa este într-o situație foarte grea, dar nu imposibilă. Mai sunt meciuri de jucat și dacă legăm 1-2 victorii putem ieși din zona retrogradării”, a declarat Alessandro Caparco.


Doliu în fotbalul românesc. A murit fostul antrenor Ionuț Popa

UPDATE, 25 iunie, ora 10:15 / Fostul antrenor Ionuț Popa a murit în această dimineață, la vârsta de 67 de ani. Carismaticul tehnician se confrunta de mai bine de un an cu grave probleme de sănătate, iar din 9 iunie se afla internat în spital după ce suferise un stop cardio-respirator. A fost în comă în toată această perioadă, dar cu toate eforturile medicilor nu a mai putut fi salvat.

Anul trecut, lui IonuțPopa i-a fost descoperită o tumoare la cap, din această cauză fiind nevoit să renunțe la antrenorat. Tehnicianul se resemnase deja cu situația și a oferit unele declarații absolut șocante, în care spunea că nu mai are nicio speranță. „Mă simt ca un om bolnav, dar poate că asta îmi este soarta. Nici eu nu știu dacă se mai pot face multe pentru mine. Din păcate, medicii nu îmi pot face operația la cap, iar acest lucru îmi complică mult starea de sănătate” spunea el la începutul anului 2020.

De-a lungul carierei, Ionuț Popa le-a antrenat pe UTA, Politehnica Iași, Jiul Petroșani, FC Bihor, CS Mioveni sau ACS Poli Timișoara.

La puțin timp după aflarea tragicei vești, clubul UTA Arad, ultimul la care activat Ionuț Popa, a postat un mesaj pe contul oficial de Facebook.

? Ionuț Popa ne-a părăsit! Dumnezeu să-l odihnească-n pace!

Nai-post ni UTA Arad noong Huwebes, Hunyo 25, 2020

Dumnezeu să-l odihnească în pace!


Spectacol pirotehnic în Giulești de ziua Rapidului

UPDATE, 25 iunie, ora 9:45 / Rapidul sărbătorește astăzi 97 de ani de la înființare, ocazie cu care suporterii „vișiniilor” s-au dat în spectacol pe noul stadion din Giulești. În noaptea de marți spre miercuri, galeria bucureștenilor a pătruns în interiorul stadionului aflat încă în construcție, s-a poziționat la Tribuna a II-a și a oferit un spectacol pirotehnic de toată frumusețea, din care nu au lipsit torțele și fumigenele. De remarcat că, în contextul situației provocate de pandemia de coronavirus, fanii giuleșteni au respectat normele de distanțare socială.

"Visul unei nopți de vară în a 97-a gară!"La mulți ani, Rapidule!

Nai-post ni Peluza Nord – Rapid București noong Miyerkules, Hunyo 24, 2020


Slavia Praga, campioană în Cehia

UPDATE, 24 iunie, ora 22:57 / Slavia Praga a câștigat campionatul Cehiei cu trei etape înainte de final, după ce s-a impus cu 1-0 în meciul cu Viktoria Plzen. Unicul gol al meciului a fost înscris de Sevcik în minutul 69.

Clasamentul din campionatul Cehiei
Clasamentul din campionatul Cehiei

Data de 1 iulie, decisivă pentru a afla dacă fanii revin pe stadioane

UPDATE, 24 iunie, ora 22:34 / Justin Ștefan, secretarul general al LPF, a vorbit despre posibilitatea ca fanii să revină pe stadioane și a anunțat că data de 1 iulie va fi decisivă pentru a primi răspunsul: „Trebuie să reanalizăm cât mai repede cu Guvernul dacă suporterii vor putea reveni pe stadioanele de fotbal.

Dacă vom efectua anumite sondaje, ele ne pot arăta situaţia clară în teren. 60-70% dintre suporteri vor să revină pe stadion respectând regulile de distanţare socială”.

„Sper ca de pe 1 iulie să avem o decizie mai clară, să ştim clar dacă se va reveni în acest sezon. Dacă nu, măcar să avem o dată orientativă”, a mai spus Justin Ștefan la TV DigiSport.

Mirel Rădoi, misterios înainte de barajul cu Islanda

UPDATE, 24 iunie, ora 20:00 / Mirel Rădoi, selecționerul României, a vorbit despre barajul cu Islanda și a mărturisit că ia în calcul orice variantă, în cazul în care „tricolorii” nu se descurcă bine în Liga Națiunilor:

„Poate România pierde la scor primele două meciuri din Liga Națiunilor și nu voi mai fi selecționer la barajul cu Islanda. Se va spune: ’Ce schimbare a adus Rădoi la națională?’.

E ipotetic, dar, dacă eu cred că nu pot să fiu de ajutor echipei naționale sau jucătorilor, în secunda aia voi strânge mâna tuturor și voi pleca

E un avantaj pentru noi că s-a amânat barajul. Vom găsi terenul în condiții mult mai bune. E un avantaj. Plus că avem timp să lucrăm la relațiile cu jucătorii, lucru pe care l-am și început”.

„Nu mi-aș fi dorit să întâlnim Austria. E o echipă care are jucători la Bayern Munchen sau Leipzig. La prima vedere, Austria și Norvegia au prima șansă, urmând ca noi și Irlanda de Nord să ne batem pentru ce rămâne”, a mai spus Mirel Rădoi.

Cele două cluburi au adus acte doveditoare

UPDATE, 24 iunie, ora 18:20 / Cluburile FC Hermannstadt și Turris Turnu Măgurele vor primi licența pentru sezonul următor de Liga 1.

Conform gsp.ro, cele două grupări au venit cu acte doveditoare și au susținut cauza, iar răspunsul a fost unul favorabil. Anunțul oficial urmează să fie făcut vineri.

Deciziile Comisiei de Disciplină

UPDATE, 24 iunie, ora 17:14 / Comisia de Disciplină a FRF l-a suspendat pentru un joc pe atacantul echipei FCSB, Florin Tănase, pentru cartonașul roșu primit în meciul cu Gaz Metan Mediaș.

Căpitanul ”roș-albaștrilor”, care a primit și o penalitate sportivă de 740 de lei, va rata partida cu Dinamo București, din prima manșă a semifinalelor Cupei României, programată joi, de la ora 20:00.

Comisia de Disciplină a FRF a decis că jucătorul formației Chindia Târgoviște, Yameogo Frack, este suspendat două jocuri şi a primit o penalitate sportivă de 3.000 de lei, după eliminarea de la partida cu Academica Clinceni.

La meciul cu Dinamo, Răzvan Tincu de la Sepsi OSK a fost eliminat, el fiind suspendat o etapă şi primind o penalitate sportivă de 740 lei.

Buzbuchi a câștigat titlul, Cupa și Supercupa cu Viitorul

UPDATE, 24 iunie, ora 15:32 / FC Viitorul a anunțat pe site-ul oficial despărțirea de portarul Alexandru Buzbuchi, care și-a încheiat contractul cu gruparea lui Gică Hagi.

Portarul în vârstă 26 de ani se află de 11 ani în cadrul Academiei Gheorghe Hagi și a a participat la toate realizările echipei de seniori: promovarea în Liga 1, titlul național în 2016/2017, câștigarea Cupei și Supercupei României în 2019.

Iftime spune că nu-l dă afară pe Croitorul în următorii trei ani

UPDATE, 24 iunie, ora 15:28 / Patronul clubului FC Botoșani, Valeriu Iftime, i-a răspuns antrenorului Marius Croitoru, care a declarat că este gata să semneze un contract în alb cu gruparea moldoveană.

”Marius o fi fost euforic, deşi am luat bătaie. L-am întrebat în vară cât vrea să stea la mine și mi-a zis trei ani. Iar eu i-a răspuns că timp de trei ani nu renunţ la el pe baza rezultatelor. Doar dacă nu cumva se întâmplă cine ştie ce. Un antrenor nu poate arăta ce poate dacă nu stă măcar doi ani la o echipă

Dar el ştie cel mai bine că la mine nimeni nu e legat de glie. Niciunul nu e pe viaţă. Asta ştiu şi Costel Enache, şi Liviu Ciobotariu, şi Burcă, şi Miron. Toţi! Pentru un preţ corect oricine poate merge la mai bine.

În Marius eu cred foarte mult şi el ştie bine acest lucru. Şi nu de acum, după ce am intrat în play-off, ci de când ne cunoaştem. El oricum trebuie să-şi definitiveze şi cursurile şcolii de antrenori. Iar legat de bani, salariul său este unul modest, după posibilităţile Botoşaniului, în comparaţie cu ceea ce ar merita”, a spus Iftime pentru Digi Sport.

Sârboiaca Bobana Velickovic avea 31 de ani

UPDATE, 24 iunie, ora 13:58 / Sportiva sârbă Bobana Velickovic, campioană mondială și europeană la tir, a murit la numai 31 de ani, din cauza unor complicații suferite la naștere.

Sportiva a decedat după ce a stat în comă timp de 10 zile, timp în care doctorii nu și-au dat seama că suferă de un sindrom destul de rar. Din fericire, nou-născutul este perfect sănătos.

Bobana Velickovic este campioană mondială și triplă campioană europeană în proba de 10 metri pistol cu aer comprimat, ultima oară la Wroclaw anul acesta.

Final 8 din Champions League în pericol!

UPDATE, 24 iunie, ora 10:20./ Lisabona, orașul care a primit din partea UEFA dreptul de a organiza Final 8 în actuala ediție a Champions League, se confruntă cu un violent focar de coronavirus. S-au luat măsuri severe, precum interzicerea adunării la un loc a mai mult de 10 persoane, închiderea barurilor, restuarantelor și a magazinelor începând cu ora 20:00.

În aceste condiții nu este exclus ca UEFA să ia în calcul anularea deciziei de acordare a dreptului de organizare a Final 8 și să se reorienteze pentru un oraș care să prezinte mai multe garanții privind ținerea sub control a virusului. Președintele Portugaliei luase în calcul inclusiv ca meciurile să fie urmărite de un număr limitat de spectatori.


Coronavirus la PSG

UPDATE, 23 iunii, ora 22:05 / Jucătorii lui PSG s-au întors luni la antrenamente, când au efectuate şi teste pentru coronavirus. Conform sport.es, trei fotbalişti ar fi fost depistaţi pozitiv, însă numele acestora nu au fost date publicităţii.


UPDATE, 23 iunie, ora 19:54 / LPF a publicat programul pentru etapa 6 din play-off și pentru etapele 7 și 8 din play-out:

ETAPA 6 PLAY-OFF: 

  • Vineri, 3 iulie 20:00 Gaz Metan – U Craiova
  • Sâmbătă, 4 iulie 20:00 FCSB – FC Botoșani 
  • Duminică, 5 iulie 20:00 Astra – CFR Cluj 

ETAPA 7 PLAY-OUT:

  • Marți, 30 iunie 20:00 Poli Iași – Hermannstadt 
  • Miercuri, 1 iulie 17:00 Clinceni – Sepsi 
  • Miercuri, 1 iulie 20:00 FC Voluntari – Chindia 
  • Joi, 2 iulie 20:00 Viitorul – Dinamo 

ETAPA 8 PLAY-OUT: 

  • Duminică, 5 iulie 13:00 Poli Iași – Sepsi 
  • Duminică, 5 iulie 17:00 Clinceni – Dinamo 
  • Luni, 6 iulie 17:00 Chindia – Hermannstadt 
  • Luni, 6 iulie 20:00 Voluntari – Viitorul

UPDATE, 23 iunie, ora 19:43 / Ciprian Marica face curățenie la Farul Constanța și a dat afară nu mai puțin de 10 jucători, printre care și Dimciu Halep, vărul Simonei.

Vărul Simonei Halep, în vârstă de 20 de ani, mai avea contract cu formația lui Ciprian Marica până pe 30 iunie.

„După o analiză amănunțită a evoluțiilor din sezonul trecut al Ligii a 2-a, antrenorul echipei noastre, Ianis Zicu, și conducerea clubului nostru au decis să nu mai continue colaborarea cu 9 jucători, Baudouin Kanda, Alexandru Nicola, Iulian Carabela, Daniel Toma, Dimciu Halep, Mihailo Mitrov, Laurențiu Ardelean, Tudor Moldovan și Mădălin Martin, care nu vor mai face parte din lotul alb-albaștrilor.

În plus, Ionuț Stoica va reveni la FC Voluntari, după ce perioada de împrumut la FC Farul Constanța s-a încheiat, iar formația ilfoveană a decis ca atacantul în vârstă de 20 de ani să revină la clubul de care aparține.

Le mulțumim tuturor pentru munca depusă în tricoul alb-albastru și le urăm succes în carieră!”, se anunţă într-un comunicat al constănţenilor.


UPDATE, 23 iunie, ora 16:40 / Toulouse a raportat alte patru cazuri de coronavirus, în urma ultimelor teste efectuate.

„În urma acestor rezultate, prima măsură luată este cea de-a îi pune pe cei patru jucători în carantina de 14 zile, cu un control biologic efectuat direct în laborator

Al doilea pas este o așteptare de șase zile, înainte de a efectua un nou test pentru întregul grup profesional și personalul tehnic.

Se vor aplica măsurile de prevenire și distanțare socială. Contactele dintre jucători sunt interzise, ​​atât pe teren cât și în afara terenului”, explică Patrick Flamant, medicul echipei.


UPDATE 23 iunie, ora 14:16 / Marian Iancu, fostul patron al lui Poli Timișoara, l-a atacat pe Cristi Balaj, despre care spune că e corupt: Despre Cristi Balaj!

Distincția cea mai înaltă pe care o poate primi un conducător/patron din fotbalul românesc o reprezintă suma criticilor venite din partea unui arbitru, fie el și Balaj, iar eu mă mândresc cu asta! Nu au avut parte de același «tratament» vestiți «oameni de fotbal» din trecutul recent, cum ar fi: Pădureanu, Mureșan și Paszkany, Stan, Bucșaru și alții de tristă amintire!

Aveam prieteni comuni cu acest Balaj, pe care îi știam deoarece începeau să mă caute la telefon în săptămâna premergătoare meciurilor, astfel estimam că mă arbitrează, calculând întotdeauna «pierderi colaterale», cum ar fi o Cupă și cel puțin un Campionat, pierdute datorită acestuia.

Am declarat public cândva, după un meci jucat acasă la Timișoara împotriva Stelei, angajați fiind în câștigarea Campionatului, arbitrat de acest «Sandu al arbitrajului românesc», când în minutul 90 nu ne-a acordat un penalty clar la ZICU, scorul fiind 0-0, că doar un «arbitru orb, beat sau drogat» nu ar fi acordat acea lovitură de la 11 metri, uitând că de fapt aveam de-a face cu unul prost și ranchiunos pentru motivul că nu le răspundeam prietenilor comuni la telefon.

 De ce oare mă căutau rămâne o enigmă doar pentru dumneavoastră! Puteți să speculați raportându-vă la modul cum se comportă în continuare”.

„Domnul SANDU/Balaj în mod explicit a afirmat public în emisiunea «Prietenii lui Ovidiu» din data de 17 iunie 2020 de la ora 20.00, că este un fost arbitru corupt, citez: «Pe mine n-o să mă auziți că spun cum m-a corupt unul sau altul. Trebuiau spuse la timpul lor». Astfel, prin spovedania lui nu face decât să confirme ceea ce eu am bănuit tot timpul.

Afirmația că și eu «am încercat» va trebui să o probeze în instanță. Doar un om pervers te atacă continuu, atunci când el crede că nu te poți apăra. S-a înșelat!

Vă voi ține informați în ceea ce privește mersul plângerii mele. Vă mulțumesc!”, a spus Marian Iancu pentru gsp.ro.


Chilavert îl consideră pe Messi peste Maradona

UPDATE, 23 iunie, ora 13:00. Fostul portar al Paraguayului, Jose Luis Chilavert, un teribil marcator din faze fixe (penalty-uri și lovituri libere) nu are nici un dubiu cine este cel mai bun fotbalist al lumii, între Lionel Messi și Diego Maradona. Starul Barcelonei e incomparabil mai bun ca Il Pibe d’Oro.

„Messi este, fără îndoială, cel mai bun jucător de pe planetă. Maradona nu a câștigat nici măcar 1% din ce a câștigat Messi în cariera sa. Argentinienii ar trebui să-i mulțumească lui Messi pentru că a ales Argentina ca națională și nu Spania. Este plăcut să-l vezi jucând “, a concluzionat Chilavert.

Relația dintre Chilavert și fostul Pibe de Oro a fost întotdeauna tulburată când cei doi au jucat împotrivă. Fostul portar a dezvăluit unul dintre episoadele disputei lor: „Maradona nu m-a respectat și am răspuns”, a spus Chilavert amintind un meci dintre Velez și Boca Juniors când a marcat gol dintr- o lovitură liberă. “I-am spus că există controlul antidoping și că îl așteaptă și l-am înfuriat”, a încheiat paraguayanul.

Cei mai buni cavaleri ai fluierului la semifinalele Cupei României

UPDATE, 23 iunie, ora 11:50/ Au fost stabiliți arbitrii pentru prima manșă a semifinalelor Cupei României, care vor avea loc miercuri și respectiv joi. Pentru prima partidă, Sepsi Sfântu Gheorghe – Politehnica Iași central va fi Ovidiu Hațegan, iar pentru derbyul de joi, din Ștefan cel Mare, Dinamo – FCSB Istvan Kovacs va fi cel care va împărți dreptatea.


Momente halucinante la un meci din prima ligă a Turciei

UPDATE, 23 iunie, ora 11:12 / Meciul Alanyaspor – Trabzonspor 2-2 a fost marcat de un incident uluitor. Pe finalul partidei, după ce doi jucători au fost eliminaţi, Ahmet Agaoglu, preşedintele oaspeţilor, a pătruns pe teren şi a vrut să-l lovească pe antrenorul lui Alanyaspor. Acesta a fost calmat cu greu de forţele de ordine şi de cei din staff-ul echipei lui, fiind escortat în afara stadionului.

Viktor Troicki, testat pozitiv la COVID 19 împreună cu soția gravidă

UPDATE, 23 iunie, ora 10:40. Jucătorul sârb Viktor Troicki este al treilea tenisman care a participat la turneul Adria Tour, organizat de Novak Djokovic și care a fost depistat pozitiv la testul de COVID 19. Bulgarul Grigor Dimitrov și croatul Borna Coric sunt ceilalți doi sportivi infectați.

Viktor Troicki și soția lui, Aleksandra, care este însărcinată, au fost depistați pozitiv, în timp ce fiica lor de 3 ani, Irina, a ieșit negativ. “Este adevărat că eu şi soţia mea am fost testaţi pozitiv. Ea a fost testată vineri şi după ce am aflat că rezultatul este pozitiv, duminică am fost testaţi şi eu şi fiica mea. Fiica mea Irina a fost testată negativ, în timp ce eu şi soţia mea am fost testaţi pozitiv.”


Jorge Sanchez Vaca și-a pierdut viața alături de un prieten

UPDATE, 22 iunie, ora 20:08 / Un puști de 17 ani legitimat la clubul Las Palmas, din liga a doua spaniolă, a murit înecat împreună cu prietenul său de doar 15 ani.

Conform The Sun, Jorge Sanchez Vaca și prietenul său și-au pierdut viața în timp ce înotau după ce au fost prinși în niște conducte de pe Canalul Orellana, în sud-vestul provinciei Badajoz.

Fotbalistul a fost împrumutat în acest sezon la UD Jandia on Fuertaventura și urma să revină la Las Palmas unde trebuia să facă parte din echipa U-19. Jucătorii de la echipa mare a clubului Las Palmas au ținut un moment de reculegere înaintea antrenamentului.

Campion cu Ludogoreț, Grigore vorbește de retrogradarea lui Dinamo

UPDATE, 22 iunie, ora 18:20 / Fundașul echipei Ludogoreț Razgrad, Dragoș Grigore, a mărturisit că își dorește să revină la Dinamo după ce își va încheia contractul cu campioana Bulgariei, peste doi ani.

”Eu mai am doi ani de contract în Bulgaria și vreau să mai rămân până la finalul înțelegerii. Totuși, mi-e dor de Dinamo și vreau să-mi închei cariera acolo. Dacă nu o să fie posibil ca fotbalist, atunci maseur, conducător, orice e nevoie. Sunt gata să o ajut pe Dinamo din orice funcție.

Va fi destul de greu pentru Dinamo să se salveze. Nu am putut urmări meciul lor cu Sepsi, pentru că și noi am jucat în același timp în Bulgaria. Apoi, nici n-am vrut să văd rezumatul meciului, după ce am aflat că a pierdut Dinamo.

Am fost foarte supărat! Jucătorii trebuie să uite de toate problemele, să fie concentrați 100% și să o țină pe Dinamo în Liga 1, asta le transmit.

Abia aștept și meciul cu FCSB, pe care o să-l văd cu siguranță. Deși Dinamo se luptă pentru evitarea retrogradării, șansele sunt egale în acest meci, sunt convins de asta. Ba mai mult, sper și cred că Dinamo poate lua Cupa României, iar astfel își poate salva un sezon greu”, a spus Grigore pentru prosport.ro.

Niponii și-au retras candidatura din cauza problemelor financiare

UPDATE, 22 iunie, ora 17:19 / Japonia şi-a retras candidatura pentru organizarea Campionatului Mondial de fotbal feminin din 2023, ca urmare a problemelor financiare cauzate de pandemia de coronavirus.

Retragerea candidaturii are legătură cu faptul că Jocurile Olimpice au fost amânate pentru 2021, autorităţile japoneze apreciind că este greu să organizezi două evenimente majore într-un timp atât de scurt.

Japonia va susţine la organizarea CM candidatura comună a Australiei şi Noii Zeelande. Şi Brazilia şi-a retras candidatura pentru competiţia din 2023, anunţând că va susţine Columbia.

Britanicul Ben Godfrey avea 25 de ani

UPDATE, 22 iunie, ora 16:09 / Pilotul britanic de motociclism Ben Godfrey a murit duminică, la 25 de ani, după un accident suferit în cursa ”No Limits Trackdays”, pe circuitul de la Donington Park.

Conform Sky Sport Italia, Godfrey a căzut de pe motocicletă după un acroșaj cu un alt pilot. În ciuda faptului că a fost transportat de urgență la spital, pilotul a murit la scurt timp după accident.

Cel mai bun marcator din Togo a murit din cauza malariei

UPDATE, 22 iunie, ora 15:03 / Golgheterul ultimelor două sezoane din campionatul din Togo, Kossi Koudagba, de la ASC Kara, a murit din cauza malariei la doar 24 de ani.

Conform BBC, în pauza cauzată de pandemia de coronavirus, jucătorul a decis să părăsească orașul Kara, din nordul țării, pentru a sta alături de familia în suburbiile capitalei Lome, acolo unde s-a îmbolnăvit de malarie.

Echipa bulgară a fost băgată în carantină

UPDATE, 22 iunie, ora 14:36 / Atacantul australian al echipei ŢSKA Sofia, Tomi Juric, sosit în Bulgaria în vara anului 2019, a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus, a anunțat antrenorul Milos Krunic.

Juric şi italianul Stefano Beltrame erau suspecţi de Covid-19 înaintea meciului pe care ŢSKA Sofia l-a terminat la egalitate, sâmbătă, scor 3-3, cu Levski Sofia, în prima etapă a play-off-ului campionatului bulgar. Cei doi jucători au avut o temperatură de 38 de grade Celsius şi nu au fost convocaţi.

În urma acestui caz, toată echipa ŢSKA a fost plasată în carantină la baza de antrenament de la Pancearevo. De asemenea, internaţionalul australian de 28 de ani a fost izolat de joi, de când au apărut suspiciunile de infectare şi supus tratamentului medical.

Cine este Ionuț Popa, ajuns conducător la Dinamo la 32 de ani

UPDATE, 22 iunie, ora 14:22 / Subcomisarul de poliţie Ionuţ Adrian Popa, în vârstă de 32 de ani, a fost împuternicit, începând din 19 iunie, pe o perioadă de trei luni, prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, să îndeplinească atribuţiile postului de preşedinte al CS Dinamo.

”Prioritatea mandatului meu este stadionul și tocmai de aceea cred că și conducerea Ministerului a decis să mă trimită. Chiar dacă sunt tânăr, să știți că am foarte mare experiență. Întotdeauna a trebuit să cunosc totul, pentru fiecare structură, să vin în sprijinul lor.

Consider că trebuie să deblocăm și stadionul sau să venim cu o soluție alternativă. Am început practicarea disciplinei sportive olimpice taekwondo din anul 1996. În prezent dețin gradul centură neagră 2 dani, sunt instructor categoria A, am absolvit Școala Națională de Antrenori, în anul 2010.

Am antrenat mai multe cluburi de arte marțiale, dar am câștigat campionatul național de juniori și cadeți în 2012, am fost pe podium în Cupa României în 2013 și 2014, dar am avut și performanțe internaționale. Pot să spun că, la ora actuală, cel mai bun sportiv din țară de la taekwondo este fostul meu sportiv.

Post pandemie, în primul rând, trebuie să supraviețuim din punct de vedere financiar și să identificăm împreună cu echipa, să vedem ce soluții avem pentru acoperirea anumitor deficite”, a spus Popa, pentru prosport.ro.


UPDATE, 22 iunie, ora 13:12 / Vești proaste din Serbia, acolo unde cinci fotbaliști de la Steaua Roșie Belgrad au fost depistați pozitiv cu COVID-19.

Este vorba despre Marko Gobeljic, Njegos Petrovic, Dusan Jovancic, Marko Konatar and Branko Jovicic, care se simt bine, dar sunt ținuți sub supraveghere de către medici.


UPDATE, 22 iunie, ora 12:37 / Mircea Lucescu a vorbit despre situația de la Dinamo și l-a atacat pe Ionuț Negoiță, actualul patron al lui Dinamo: „A fost inconștient. Nu și-a facut calculele. A văzut că cei de dinaintea lui au făcut mulți bani, dar el nu a reușit. 

Același lucru s-a întâmplat și la Rapid când un patron de restaurant a venit la echipă. Va trebui ca la un moment dat Negoiță să se dea la o parte”.

„Rușinea cea mai mare nu e aceea să retrogradezi, ci să ajungi în faliment. Din punctul ăsta de vedere, e important că fanii fac tot ce e posibil să nu ducă echipa în faliment”, a mai spus „Il Luce” la TV Pro X.


UPDATE, 22 iunie, ora 11:42 / După Grigor Dimitrov și Borna Coric a fost depistat pozitiv la testul de coronavirus.

„Salut pe toată lumea şi vreau să vă informez că am fost testat pozitiv la COVID-19. Mă simt bine şi nu am niciun fel de simptom”, a precizat croatul.


UPDATE, 22 iunie, ora 11:31 / Dallas Goedert, un star din NFL care evoluează pentru Philadelphia Eagles, a fost implicat într-o bătaie dintr-un bar. Sportivul a fost pus la pământ dintr-un singur pumn, deși este un atlet cu adevărat masiv.


Alex Maxim, gol de 3-3 în Galata – Gaziantep, în minutul 105!

UPDATE, 21 iunie, ora 23:53 /Gaziantep a remizat halucinant, 3-3 pe terenul Galatei, în etapa a 28-a, cu golul de un punct marcat de românul Alex Maxim în al 15-lea minut de prelungire din 11 metri. Echipa lui Marius Șumudică a deschis scorul în deplasarea de la Istanbul prin Djilobodji (16), apoi Galata a întors la 3-1 (Falcao 36, Belhanda 40, Feghouli 66).

Finalul a aparținut lui Gaziantep, unde Toșca și Maxim au fost integraliști. Twumasi a redus handicapul la 3-2 (minutul 78), apoi lui Kayode i s-a anulat un gol cu VAR (min. 94), iar în minutul 105 Maxim a transformat un penalty pentru 3-3. VEZI VIDEO CU TOATE FAZELE.

Bulgarul a participat la turneul organizat de Djokovic

UPDATE, 21 iunie, ora 20:55 / Tenismenul bulgar Grigor Dimitrov a anunțat pe contul de Instagram că a fost testat pozitiv la coronavirus la Monaco.

”Vreau să mă asigur că oricine a fost în contact cu mine în aceste zile este testat și ia măsurile de precauție necesare. Îmi pare atât de rău pentru orice rău pe care l-am putut provoca. Mă întorc acasă acum și mă recuperez. Vă mulțumesc pentru sprijin și vă rog să rămâneți în siguranță și sănătoși”, a scris bulgarul.

Grigor Dimitrov a participat săptămâna trecută la turneul Adrian Tour, organizat de Novak Djokovic și acolo unde s-a remarcat faptul că măsurile de distanțare au fost practic inexistente.

Ahmed Radhi a decedat din cauza complicațiilor

UPDATE, 21 iunie, ora 15:52 / Ahmed Radhi, legendă a fotbalului irakian, a decedat, duminică, la vârsta de 56 de de ani, în urma complicaţiilor cauzate de noul coronavirus, a declarat ministrul irakian al Sănătăţii.

El a fost internat la Bagdad, în urmă cu o săptămână, după ce a fost testat pozitiv cu virusul Sars-CoV-2. Radhi a părăsit spitalul, joi, după ce sănătatea lui s-a îmbunătăţit. Însă a fost nevoie să fie reinternat în aceeaşi zi.

Ahmed Radhi a fost unul dintre cei mai buni marcatori ai echipei naţionale, care a înscris singurul gol al reprezentativei ţării sale la turneul final al Campionatului Mondial, în 1986, în Mexic, împotriva Belgiei (scor 1-2).

Cavani și Meunier nu mai joacă pentru PSG în Champions League

UPDATE, 21 iunie, ora 14:27. Antrenorul Thomas Tuchel nu se va mai baza pe vedeta Edinson Cavani și pe Meunier în meciurile ediției actuale de Liga Campionilor. Cei doi au refuzat să-și prelungească angajamentele scadente pe 30 iunie, anunță Le Figaro.

Ioan Hora nu este în lotul Gazului pentru meciul cu FCSB

UPDATE, 21 iunie, ora 11:52. Ioan Hora, fostul atacant al celor roș-albaștrilor, nu va juca în această seară în meciul de pe Arena Națională, FCSB – Gaz Metan Mediaș. Gsp anunță că Hora nu a fost luat în lot de către Dusan Uhrin pentru că a refuzat să semneze declarația pe proprie răspundere referitoare la protocolum medical existent în această perioadă de pandemie.

Atac terorist la Reading, lângă stadionul echipei lui George Pușcaș

UPDATE, 21 iunie, ora 10:26. Sâmbătă, seara, la Reading, trei persoane au fost ucise și mai multe rănite în urma unui atac terorist cu cuțitul. Zona unde s-a produs incidentul este la doar trei mile de stadionul lui Reading, echipă unde joacă George Pușcaș și care tocmai remizase acasă (1-1) cu Stoke City. Potrivit BBC, poliția a arestat un bărbat din Libia.

Nicu Stanciu pasă de gol în Cehia

UPDATE, 20 iunie, ora 23:26. Nicu Stanciu a dat o pasă de gol de 35 de metri în meciul dintre Slavia Praga şi Ostrava, încheiat cu scorul de 3-1. Centrarea lui Stanciu a fost reluată în poartă de Boril.

VEZI VIDEO AICI


Anunț șocant al medicului

UPDATE, 20 iunie, ora 22:47 / Fostul pilot Alex Zanardi, în vârstă de 53 de ani, care a suferit vineri un accident grav, a fost plasat în comă artificială la spitalul din Siena, a anunţat medicul Sabino Scolletta.

”Sunt şi leziuni oculare. Pacientul va rămâne în comă indusă cel puţin 48 de ore. El a venit la noi cu un puternic traumatism cranio-facial. Concret, toate oasele feţei sunt fracturate. Deocamdată nu vorbim despre starea sa neurologică.

Vom vedea mai  târziu, când se va trezi şi dacă se va trezi. Situaţia pacientului este gravă, el poate şi să moară. În astfel de cazuri, vindecarea este lentă, însă agravarea poate fi dură”, a spus medicul, conform L’Equipe.

Olandeza Martine Smeets a semnat cu ”tigroaicele”

UPDATE, 20 iunie, ora 20:47 / CSM București a anunțat pe site-ul oficial transferul extremei stânga Martine Smeets. Olandeza în vârstă de 30 de ani a jucat în ultimul sezon la Metz Handball.

Născută în Almelo, Martine Smeets are un palmares impresionant, fiind campioană mondială en-titre și medaliată cu bronz la Campionatul European din Franța în 2018, alături de naționala Olandei.

În cariera sa a evoluat în Germania la Thuringer HC (2013-2015) și la SG BBM Bietigheim (2015-2018). În sezonul 2019-2020, a fost o jucătoare importantă a echipei din hexagon, Metz Handball.

”Sunt mândră și entuziasmată de semnarea contractului cu CSM București. Abia aștept să revin pe terenul de handbal și sunt convinsă că vom avea un sezon excelent!”, a declarat olandeza.

Martine Smeets este a patra jucătoare transferată de CSM București pentru sezonul viitor, după Siraba Dembele, Alexandrina Cabral Barbosa și Barbara Lazovic.

Bătălie dură pentru promovarea în Liga 1

UPDATE, 20 iunie, ora 16: 58 / Toate cele șase echipe participante la play-off-ul Ligii 2 au primit licența pentru sezonul viitor din Casa Pariurilor Liga 1.

Astfel, oricine va obține promovarea dintre formațiile UTA Arad, Petrolul Ploiești, Rapid București, FC Argeș, CS Mioveni sau Turris Turmnu Măgurele va putea evolua în prima ligă.

Echipa are meci duminică

UPDATE, 20 iunie, ora 16:14 / Clubul turc Akhisarspor a anunţat, sâmbătă, că are 12 cazuri de coronavirus, descoperite în urma celor mai recente teste.

Două persoane infectate fac parte din staful tehnic, trei sunt fotbalişti şi şapte sunt angajaţi ai clubului. Testele s-au făcut vineri. Persoanele infectate sunt în carantină şi sub tratament. Cei infectaţi se simt bine, a precizat gruparea din a doua ligă turcă.

Restul echipei şi al stafului a făcut noi teste sâmbătă dimineaţa, pentru anticorpi, iar acestea au avut rezultat negativ. Echipa are programat un antrenament la ora 16:00, iar apoi va pleca la Izmir pentru un meci cu Altay, care se va disputa duminică.

Starul Il Giro se va da în Sicilia

UPDATE, 20 iunie, ora 15:52 / Turul Italiei din acest an se va desfășura în perioada 3-25 octombrie, iar vestea cea mare este că spectatori pot asista la cursă. Startul se va da în regiunea Sicilia, iar traseul a fost modificat pentru o mai mare siguranță a cicliștilor.

Conform L’Equipe, orașul care are cele mai mari șanse să găzduiască prima etapă din Il Giro este Palermo. Inițial, primele trei etape ale Turului Italiei din acest an ar fi trebuit să aibă loc în Ungaria.

Mario Corso a decedat la 78 de ani

UPDATE, 20 iunie, ora 15:27 / Fostul mare jucător al echipei Internazionale Milano, Mario Corso, a murit, sâmbătă, la vârsta de 78 de ani.

”Mario Corso, eternul nostru campion, a încetat din viaţă. Cu piciorul său stâng a fermecat o lume întreagă într-o echipă care a marcat o eră”, a scris Inter pe contul de Twitter.

În perioada petrecută la Inter, din 1957 până în 1973, Corso a jucat în 502 meciuri, marcând 94 de goluri, câştigând de patru ori titlul în Serie A, două cupe europene şi două Intercontinental Cup. Şi-a încheiat cariera la Genoa, unde a evoluat pentru două sezoane.

A avut 23 de selecţii la prima reprezentativă a Italiei pentru care a înscris 4 goluri. Ulterior, a fost antrenor, în special la echipe de tineret.

UTA şi Rapid au primit veştile pe care le aşteptau toţi suporterii lor

UPDATE, 20 iunie, ora 15:00. Veşti excelente pentru două dintre cluburile angajate în bătălia pentru promovarea în Casa Pariurilor Liga 1. UTA şi Rapid au primit klicenţă pentru prima divizie, în cazul în care vor reuşi să termine pe primele două locuri în play-off-ul de promovare la care participă primele şase clasate în ierarhia existentă înainte de întreruperea sezonului în Liga 2 din cauza pandemiei de COVID 19.

Ghiță povestește cum a fost dezbrăcat în aeroport

UPDATE, 20 iunie, ora 14:24 / Luptătorul de K1 Daniel Ghiță a lansat o serie de acuze dure la adresa conducătorilor Federației Române de Kick-box și a povestit dramele prin care a trecut și el.

”Nu uit cum soția unui antrenor de kick box m-a dezbrăcat în aeroport de treningul cu România și mi-a luat toate cadourile! Ore întregi la sală, vomitam sânge, ca să mă fure niște avari! Nu-i interesa nimic, doar cadourile și banii sportivilor. Făceau bani pe spatele nostru

Nu vă mai satură Dumnezeu? Din cauza voastră ajung sportivii cu dosare penale, fură, fac afaceri dubioase și ajung la final paznici…că nu sunt susținuți! Umiliți și furați sportivii! Voi le distrugeți cariera, ori vă faceți reclamă moca pe spatele lor.

Cel mai grav: Le luați banii și șansa sportivilor! Le distrugeți viitorul! Sunteți avari…Sunteți multumiți de Federația Română de Kick Box? Mai există? Face ceva?”, a scris Ghiță pe Facebook.

Când merg afara și aud sportivii straini, cum sunt susținuți de Federația de Kick Box : fonduri, sprijin financiar,…

Nai-post ni Daniel Ghita noong Sabado, Hunyo 20, 2020


UPDATE, ora 13:25. Fostul pilot de Formula 1, Alex Zanardi, a avut un accident grav și este în stare critică la spitalul din Siena. La o cursă din Italia, Zanardi a pierdut controlul bicicletei sale și s-a lovit de un camion. A fost operat la cap timp de 2 ore și jumătate.

Medicii sunt rezervați în ceea ce privește șansele de supraviețuire. Zanardi a concurat între 1991 și 1994 și 1998. În septembrie 2001 a avut un accident teribil, iar medicii au trebuit să îi amputeze picioarele de la genunchi. După accident, inima i s-a oprit de șapte ori, însă a reușit să supraviețuiască. Din 2007 s-a dedicat ciclismului și a obținut medalii la Jocurile Paralimpice de la Londra și Rio.

Fostul pilot de Formula 1, Alex Zanardi, în stare gravă după un accident teribil
Fostul pilot de Formula 1, Alex Zanardi, în stare gravă după un accident teribil

UPDATE, ora 12:22. George Țucudean a postat un mesaj ciudat pe rețelele de socializare prin care își anunță plecarea de la CFR Cluj: “AMR 11” a scris atacantul. Asta în condițiile în care contractul lui Țucudean cu CFR expiră la finalul lunii iunie:

George Țucudean pleacă de la CFR Cluj la finalul lunii iunie? Mesajul ciudat al atacantului

OMS și toate forurile sanitare din Italia sunt foc și pară pe fanii lui Napoli care au ieșit cu miile pe străzile orașului după ce echipa a câștigat Cupa Italiei, miercuri, după finala cu Juventus Torino, 0-0, 4-2 după executarea loviturilor de departajare.

Autoritățile au anunțat că, în aceste condiții, este posibil ca nici în sezonul viitor să nu se poată disputa meciurile cu suporteri în tribune, în condițiile în care virusul este încă periculos și poate fi transmis ușor în aglomerațiile de oameni.

Știri sportive de ultimă oră – 20 iunie! Primul meci cu spectatori din Franța: PSG – Le Havre

În Franța, începând cu data de 11 iulie va fi permis accesul spectatorilor la orice sport. Vor fi maximum 5000 de suporteri, în funcție de capacitatea arenei. Primul meci este programat pe 11 iulie: PSG – Le Havre.

În Spania, lupta este în toi în La Liga. După ce Barcelona a încheiat la egalitate, scor 0-0 cu Sevilla, Gerard Pique acuză o conspirație împotriva catalanilor și consideră că Real Madrid, rivala la titlu, nu va mai pierde puncte:

Pique: “Cred că va fi foarte greu să câștigăm acest campionat”

„Sevilla e pe locul trei în clasament și asta pentru că are o echipă cu un nivel ridicat. A fost un meci foarte disputat, iar egalul de la final ne pune într-o poziție în care nu mai depindem doar de noi pentru a câștiga La Liga. Da, am pierdut două puncte. Am avut ocazii mai multe ca ei și am fost în control.

Cred că va fi foarte greu să câștigăm acest campionat. Nu mai depinde de noi, dar vom încerca totul. Am văzut etapele de până acum. Va fi foarte greu ca Real Madrid să mai piardă puncte! Văzând cele două etape, spun că va fi dificil. Dar vom încerca”

Dan Petrescu: ”La ghinionul nostru de anul trecut, mi-e și frică să mă gândesc cine va merge la trageri la sorți”

Revenind pe plaiurile mioritice, Dan Petrescu s-a declarat nemulțumit de schimbarea formatului în preliminariile cupelor europene. UEFA a decis că preliminariile din Champions League se vor disputa într-o singură manșă, cu excepția play-off-ului:

”La ghinionul nostru de anul trecut, mi-e și frică să mă gândesc cine va merge la trageri la sorți. La ce a fost anul trecut, sigur se întoarce cu cea mai bună echipă și cu meciul pus în deplasare.Dacă se întâmplă așa ceva, nu ne calificăm. Dacă avem doar un meci, cu o echipă mai bună decât noi, în deplasare, va fi foarte greu”, a spus Dan Petrescu.

 

ADVERTISEMENT