Sport

Știrile zilei din sport, joi, 3 februarie. Athletic Bilbao a eliminat Real Madrid în sferturile Cupei Spaniei

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de joi, 3 februarie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
Stirile zilei din sport joi 3 februarie Athletic Bilbao a eliminat Real Madrid in sferturile Cupei Spaniei
ADVERTISEMENT
03-02-2022
22:37

Athletic Bilbao a învins Real Madrid cu 1-0

Athletic Bilbao a dat lovitura în actuala ediție a Cupei Spaniei, eliminând cei doi granzi, Barcelona în optimile de finală, cu 3-2, după prelungiri, și Real Madrid, în sferturi, cu 1-0.

Golul a fost marcat Berenguer în minutul 89, dar faza a plecat de la degajarea greșită a lui Casemiro, care i-a pus mingea în picior lui Vesga la marginea careului mare al madrilenilor, iar acesta i-a pasat celui care avea să marcheze golul calificării.

Cele două echipe au fost, din nou, adversare, după 18 zile. Pe 16 ianuarie, Real Madrid a învins Athletic Bilbao cu 2-0 în finala Supercupei Spaniei. Modric (38) și Benzema (52-penalty) au punctat pentru Real, care a câștigat trofeul pentru a 12-a oară în istorie.

Celelalte trei echipe calificate în semifinale sunt Rayo Vallecano, care a trecut cu 1-0 de Mallorca (Trejo 44-penalty) și Valencia, învingătoare cu 2-1 în fața lui Cadiz (Guedes 24, Duro 79 / Perez 54-penalty) și Betis Sevilla, care a făcut instrucție cu Real Sociedad, administrându-i un sec 4-0 (Juanmi 12, 57, William Jose 83-penalty și Ruibal 87).

Tragerea la sorți va avea loc vineri, 4 februarie.

03-02-2022
21:10

Betis Sevilla a învins Real Sociedad, în deplasare, cu 4-0

A treia semifinalistă a actualei ediții a Cupei Spaniei este Betis Sevilla, care nu a avut niciun fel de emoții în meciul cu Real Sociedad. Echipa din Sevilla s-a impus, în deplasare, cu un sec 4-0 și va juca în penultimul act al competiției.

Golurile au fost marcate Juanmi (12, 57), William Jose (83-penalty) și Ruibal (87). Și gazdele au marcat o dată, prin Januzaj, în minutul 38, dar golul a fost anulat pentru ofsaid după ce arbitrul de centru a apelat la asistența VAR.

Celelate două echipe calificate în semifinale sunt Rayo Vallecano, care a trecut cu 1-0 de Mallorca (Trejo 44-penalty) și Valencia, învingătoare cu 2-1 în fața lui Cadiz (Guedes 24, Duro 79 / Perez 54-penalty).

Ultima echipă care va juca în penultimul act se va stabili la finalul partidei dintre Athletic Bilbao și Real Madrid, care se joacă la această oră, scorul fiind 0-0. Tragerea la sorți va avea loc vineri, 4 februarie.

03-02-2022
19:58

O sticlă aruncată de fanii lui Athletic a spart geamurile autocarului Realului

Real Madrid va juca, de la ora 22:30 a României, în sferturile de finală ale Cupei Spaniei, în deplassare, cu Athletic Bilbao. Echipa din capitala Spaniei a avut o primire de groază la intrarea pe stadion.

Sute de suporteri ai lui Athletic Bilbao au scandat împotriva elevilor lui Carlo Ancelotti, iar câțiva au aruncat cu obiecte în autocar. Mai mult, as.com a surprins momentul în care unul dintre fani a spart geamul autocarului celor de la Real.

Cele două echipe sunt, din nou, adversare, după 18 zile. Pe 16 ianuarie, Real Madrid a învins Athletic Bilbao cu 2-0 în finala Supercupei Spaniei. Modric (38) și Benzema (52-penalty) au punctat pentru Real, care a câștigat trofeul pentru a 12-a oară în istorie.

03-02-2022
19:23

Al Jazira a învins AS Pirae cu 4-1

A început Campionatul Mondial al cluburilor, organizat în Emiratele Arabe Unite. În primul meci al competiției, Al Jazira (campioana UAE Pro League) a învins AS Pirae (nominalizată de Zona Oceaniei) cu 4-1.

Golurile au fost marcate de Alameri (5), Hashmi (25), Kosanovic (41) și Diaby (63), respectiv, Rabii (48, autogol).

Sâmbătă, 5 februarie, de la ora 18:30, are loc meciul dintre Al Ahly (deținătoarea CAF Champions League) și Monterrey (campioana CONCACAF).

Pe 6 februarie, de la aceeași oră, are loc meciul dintre Al Hilal (deținătoarea AFC Champions League) și Al Jazira.

Prima semifinală are loc pe 8 februarie, de la 18:30, între Palmeiras (campioana CONMEBOL) și Al Ahly sau Monterrey, iar a doua se joacă 9 februarie, de la aceeași oră, între Chelsea (deținătoarea UEFA Champions League) și Al Hilal sau Al Jazira.

În aceeași zi au loc și meciurile de clasament. Finala competiției este programată pe 12 februarie, de la ora 18:30, pe Mohammed bin Zayed Stadium din Abu Dhabi.

La această competiție este testat un sistem de arbitraj din partea unor roboți, care vor lua deciziile legate de ofsaid. Sistemul a fost testat cu succes la Cupa Arabiei, care a avut loc între 30 noiembrie și 18 decembrie 2021.

Sistemul folosește până la 12 camere video instalate pe acoperișul arenei pentru a surprinde mișcarea tuturor jucătorilor și a mingii. Concret, pentru fiecare jucător va fi alcătuit un „schelet animat”, alcătuit din 29 de puncte, iar poziția lui pe teren poate fi evaluată de 50 de ori pe secundă.

Dacă un jucător se află în poziție de ofsaid, sistemul de urmărire alertează operatorul VAR în decurs de o jumătate de secundă. Ulterior, mesajul este trimis arbitrului, care poate decide sau nu dacă respectivul fotbalist influențează sau nu jocul.

FIFA are de gând să dea undă verde ca aces sistem de arbitraj să fie implementat la Campionatul Mondial 2022 din Qatar, care va avea loc între 21 noiembrie și 18 decembrie.

03-02-2022
15:07

Neplătit de 3 luni, Marius Șumudică anunță că va fi ultimul care o va părăsi pe Malatyaspor

Marius Șumudică are viață grea în Turcia. Malatyaspor este pe ultimul loc în Superlig, iar jucătorii și staff-ul tehnic sunt neplătiți de luni bune. Antrenorul român spune, însă, că nu are de gând să-și depună memoriu pentru a deveni liber de contract.

”Jucătorii sunt neplătiți de patru luni. Noi suntem neplătiți de trei luni, eu și staff-ul. N-am întâlnit niciodată așa ceva în Turcia. E criză, sunt probleme mari. Șapte-opt jucători și-au băgat memorii, e o situație ingrată.

Pot să-mi depun și eu memoriu, dar am zis că noi, staff-ul, trebuie să fim ultimii, să fim cei care stingem lumina. Am avut o discuție cu bașkanul, cu lotul și nu vedem luminița și vreo șansă să fie plătite restanțele”, a declarat Marius Șumudică, la emisiunea Liga Digisport

Tehnicianul a adăugat că va discuta cu colaboratorii săi și nu este exclus să revină în fotbalul românesc, însă pune condiții.

”Voi avea o ședință cu staff-ul și vom lua decizia normală. E greu să lucrezi într-o țară străină, neapărat din punct de vedere financiar. E greu să motivezi jucătorii.

Vreau să muncesc, nu îmi place să stau. Dacă mă întorc în România, voi accepta o ofertă de la o echipă la care să mi se garanteze că nu mă voi lovi de ce m-am lovit în trecut”, a completat Șumudică.

03-02-2022
14:04

Petrolul i-a adus pe Marius Iulian Cioiu şi Vedran Vrhovac

Petrolul Ploiești se gândește deja la Liga 1 și aduce jucători pentru a face față la acest nivel. „Lupii galbeni” i-au transferat pe Marius Cioiu de la Academica Clinceni și Vedran Vrhovac, jucător născut în Bosnia-Herțegovina și cu cetățenie croată.

Marius Cioiu este mijlocaș central, dar poate juca și în banda dreaptă, în timp ce Vrhovac e fundaș central și a evoluat în ultimul an și jumătate la Zeljeznicar Sarajevo, în prima ligă bosniacă.

Cei doi s-au alăturat deja lotului și se află în cantonament cu echipa în Antalya. Fanii petroliști mai primesc o veste bună, după ce fundaşul central Marian Huja și-a reluat de asemenea pregătirea.

03-02-2022
12:55

Rapid, suspendată și în deplasare

Gaz Metan Mediaș a anunțat că peluza rezervată giuleștenilor la meciul din etapa viitoare va fi goală, conform ultimii decizii a Comisiei de Disciplină a Liga Profesionista de Fotbal LPF din data de 2 februarie.

Astfel, galeria alb-vișinie nu își va putea încuraja favoriții la Mediaș și nici la următorul meci de pe teren propriu cu Sepsi Sfântu Gheorghe.

Suporterii rapidiști care au apucat deja să își cumpere bilete pentru meciul cu Gaz Metan vor primi înapoi bani pe card până cel târziu pe 4 ianaurie.

03-02-2022
11:11

Nadal și Federer, confirmați la Laver Cup 2022

Organizatorii Laver Cup 2022 au anunțat că Rafael Nadal și Roger Federer vor face parte din echipa Europei la ediția care se va disputa la Londra, în perioada 23-25 septembrie.

Conform afișului competiției, cele două legende ale tenisului ar urma să facă perechea într-un meci de dublu, gazdele anunțând întoarcerea cuplului cunoscut sub numele ”Fedal”. Afișul îi arată pe Federer și Nadal bătând palma și pe el scrie ”Rivalii devin parteneri”.

03-02-2022
07:42

Jackie Chan a purtat torţa olimpică pe Marele Zid Chinezesc

Ştafeta torţei olimpice şi-a început a doua zi pe Marele Zid Chinezesc, actorul Jackie Chan şi medaliaţi olimpici chinezi numărându-se printre cei care au purtat, pe rând, flacăra de-a lungul unui traseu scurtat la trei zile din cauza Covid-19.

Conform Reuters, Ma Long, medaliat cu aur olimpic la tenis de masă, şi Wu Jingyu, de două ori medaliată cu aur la taekwondo, s-au numărat printre cei care au purtat torţa în fomă spiralată, roşie şi argintie, de-a lungul secţiunii Badaling a Marelui Zid, unde temperatura a fost, joi dimineaţă, de -11 grade Celsius.

Jackie Chan, în vârstă de 67 de ani, vedeta din Hong Kong a filmelor de acţiune şi comedie, cunoscut pentru sprijinul acordat guvernului de la Beijing, a fost trecut în comunicatul oficial de presă sub numele său chinezesc, Chen Gangsheng.

”M-am trezit la 04.00 dimineaţa. Este a patra mea Olimpiadă. Sunt foarte fericit. Mi-e şi frig!”, le-a spus Chan reporterilor, după ce a alergat de-a lungul zidului.

03-02-2022
05:53

Testele de coronavirus efectuate de Djokovic înainte de plecarea în Australia sunt valide

Procuratura sârbă a stabilit că testele PCR prezentate de Novak Djokovic pentru a participa la Australian Open 2022, la începutul lunii ianuarie, au fost valide.

”S-a stabilit printr-o analiză a bazei de date digitale că Novak Djokovic a fost testat de mai multe ori, iar certificatele acestor teste din 16 decembrie şi 22 decembrie 2021 sunt valabile”, a anunţat Parchetul, într-un comunicat de presă, adăugând că aceste verificări au fost efectuate de Ministerul sârb al Sănătăţii.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii din Serbia, Zoran Gojkovic, afirmase deja, la mijlocul lunii ianuarie, că testul pozitiv al lui Novak Djokovic, efectuat în luna decembrie, în Serbia, este valid.

Validitatea testelor prezentate de Djokovic la intrarea în Australia a fost pusă la îndoială de presa internațională din cauza seriilor documentelor, respectiv cel din 22 decembrie avea un număr de înregistrare mai mic decât cel din 16 decembrie.

Test pozitiv de Covid-19 în delegația României de la JO

Delegaţia României la Jocurile Olimpice Beijing 2022 a primit confirmarea primului caz pozitiv de infectare cu coronavirus.

Testat înaintea plecării spre China şi declarat negativ, antrenorul lotului olimpic de sanie Ioan Apostol a fost testat zilnic în Satul Olimpic de la Yanqing, alături de întreaga Echipă Olimpică a României.

ADVERTISEMENT

Conform COSR, testul din 1 februarie a fost confirmat pozitiv miercuri, 2 februarie, iar antrenorul român se va supune izolării conform regulamentelor Comitetului de Organizare al JO Beijing 2022.

Ceilalţi membrii ai Team Romania, ca toţi participanţii la Jocurile Olimpice, vor fi testaţi zilnic.

ADVERTISEMENT

Roger Federer speră să revină pe teren în vară

Tenismenul elvețian Roger Federer, care nu a mai jucat un meci din vara anului trecut, când era învins în sferturi de finală la Wimbledon, a anunțat că deocamdată nu a început antrenamentele, dar speră să poată fi din nou pe teren în această vară.

”Lunile următoare vor fi foarte interesante şi importante pentru mine. Cred că voi avea o idee mult mai clară în aprilie, voi şti cum stau cu corpul meu. Încă nu pot alerga. Nu pot face starturi sau opriri bruşte. Sper că voi putea începe asta peste câteva săptămâni şi vom vedea cum reacţionează corpul.

ADVERTISEMENT

Sunt foarte motivat. Miercuri reiau munca în sală. Muncesc cât îmi este permis. Chiar dacă totul merge încet, sunt momente plăcute. Mi-ar plăcea să fac mai mult, însă medicii nu-mi dau voie”, a declarat Federer, conform L’Equipe.

Deocamdată, nu a fost stabilită o dată exactă pentru revenirea elveţianului, dar este clar că el nu va juca la Roland Garros şi există mari îndoieli şi în legătură cu Wimbledon, turneul său preferat.

ADVERTISEMENT

Andy Murray și-a concediat antrenorul

Tenismanul britanic Andy Murray a încetat colaborarea cu antrenorul german Jan de Witt, după ce la Australian Open 2022, primul Grand Slam al anului, a fost eliminat în turul doi.

Cei doi începuseră colaborarea la finalul anului trecut, după ce fostul lider al clasamentului ATP renunţase la finele sezonului trecut la Jamie Delgado.

La Melbourne, Murray, în vîrstă de 34 de ani, a beneficiat de un wild card, dar s-a înclinat în turul secund în faţa japonezului Taro Daniel, venit din calificări, în trei seturi simetrice, scor 4-6, 4-6, 4-6.

ADVERTISEMENT