LIVE Actualizat 29-11-2021
19:27

Știrile zilei din sport, luni, 29 noiembrie. A murit primul jucător profesionist de culoare din istoria golfului

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de luni, 29 noiembrie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport
Stirile zilei din sport luni 29 noiembrie A murit primul jucator profesionist de culoare din istoria golfului
ADVERTISEMENT
29-11-2021
19:27

Lee Elder a murit la 87 de ani

Primul jucător de culoare din istoria golfului care a participat la renumitul turneu Augusta Masters, Lee Elder, a murit la vârsta de 87 de ani.

Născut în Dallas în 1934 și câștigător de patru ori al PGA Tour, el și-a pierdut părinții înainte de a împlini 10 ani. Tatăl său a fost ucis în Germania în Al Doilea Război Mondial, iar mama lui a murit trei luni mai târziu. Elder și-a făcut apariția revoluționară la Augusta Masters în 1975.

Printre victoriile lui Lee Elder în circuit se numără Monsanto Open 1974 (care i-a permis să participe la Augusta Masters în 1975), Houston Open în 1976, Greater Milwaukee Open și Westchester Classic C în 1978.

29-11-2021
17:13

Chelsea și-a aflat adversarele la CM a cluburilor

FIFA a organizat la Zurich tragerea la sorți pentru tabloul CM a cluburilor, iar Chelsea Londra, câștigătoarea Champions League, va avea un adversar lejer în semifinale.

Astfel, formația lui Thomas Tuchel va juca pentru calificarea în finală cu echipa care câștigă duelul dintre Al Hilal din Arabia Saudită și câștigătoarea meciului de deschidere cafre le opune pe Al Jazira Club (Emiratele Arabe Unite) și Auckland City (Noua Zeelandă).

În cealaltă semifinală, brazilienii de la Palmeiras se vor duela cu învingătoarea partidei dintre Al Ahly (Egipt) și Monterrey (Mexic). FIFA a stabilit intervalul de desfăşurare a Cupei Mondiale a cluburilor din Emiratele Arabe Unite în perioada 3-12 februarie 2022.

De asemenea, FIFA a anunţat desfăşurarea, în perioada 14-30 martie 2022, a unui turneu de calificare la Cupa Mondială din 2022 pentru zona Oceania, care va reuni, în Qatar, opt echipe şi va acorda un ”bilet” pentru un meci de baraj, în iunie 2022.

Acest baraj dintre reprezentanta Oceaniei şi o echipă care termină pe locul 4 în calificările zonei Concacaf, precum şi cel programat între echipa de pe locul 5 în calificările sud-americane şi o naţiune din zona Asiei, ar trebui să aibă loc tot la Qatar, la 13 şi 14 iunie.

29-11-2021
16:16

Mark Williams a adormit în timpul unui meci din UK Championship

Scene incredibile au fost surprinse weekend-ul trecut, în turul secund al Campionatului Mondial de snooker din Marea Britanie (UK Championship). Mark Williams a adormit în scaun, chiar în timpul meciului pierdut în cele din urmă, scor 5-6, în fața lui cu Anthony Hamilton. Ulterior, acesta a pus momentul stânjenitor pe seama oboselii resimțite după infectarea cu virusul SARS-CoV-2.

Vreau să-mi prezint scuzele tuturor celor care au urmărit meciul. În 30 de ani ca profesionist, nu mi s-a întâmplat niciodată să adorm în scaun. Era 3-2 și am căzut. Mi-a căzut capul și, apoi, m-am trezit fără să știu unde sunt timp de vreo cinci secunde.

A fost puțin jenant, dar eram frânt. Trebuie să joc dimineața sau după-amiaza, serios. Pe măsură ce trec orele, devin din ce în ce mai obosit. E dezamăgitor, însă se poate și mai rău, ținând cont că sunt oameni cu forme mai rele de COVID-19 decât cea pe care am avut-o eu, deci sunt printre norocoși. Cu siguranță sunt mai bine decât eram acum câteva săptămâni, însă voi continua să am probleme dacă voi mai juca seara”, a explicat galezul.

29-11-2021
14:28

Hertha Berlin l-a înlocuit de pe banca tehnică pe Pal Dardai

Echipa germană Hertha Berlin nu a mai câștigat niciun meci în ultimele patru etape din campionat, motiv pentru care oficialii grupării au decis să-l schimbe pe antrenorul principal.

Astfel, ungurul Pal Dardai, jucător al echipei din Berlin în perioada 1997-2011, a fost înlocuit cu turcul Tayfun Korkut. Acesta din urmă a semnat un contract cu Hertha valabil până la finele sezonului.

După 13 etape din Bundesliga, Hertha se află pe locul 14, cu 14 puncte, adunate din patru victorii și două remize. Gruparea din Berlin a obținut ultimul succes în etapa a 9-a, 1-0 pe teren propriu cu Borussia Monchengladbach.

Primul meci al lui Tayfun Korkut pe banca Herthei va avea loc duminică, 5 decembrie, de la ora 16:30 a României, pe terenul lui VfB Stuttgart. Aceasta din urmă se află un loc mai jos în clasament, cu 13 puncte.

29-11-2021
12:49

Recordul unui meci de tenis jucat în 2012 a fost depășit

Jucătorii de tenis Constantin Bittoun Kouzmine (22 de ani, locul 1.149 ATP) şi britanicul Giles Hussey (24 de ani, locul 873 ATP) au depășit recordul celui mai lung meci de tenis, jucat după regula „cel mai bun din trei seturi”, informează doartenis.ro.

Performanța a avut loc în sferturile de finală ale turneului futures de la Cancun (Mexic). Hussey s-a impus cu scorul de 6-7 (7), 6-4, 7-6 (4), la capătul unei partide care a durat 4 ore și 41 de minute.

Precedenta performanță de acest gen data din 2012, când elvețianul Roger Federer și argentinianul Juan Martin del potro au stat pe teren cu 20 de minute mai puțin, „mister Perfect” obținând calificarea în finală după ce s-a impus cu 3-6, 7-6 (5), 19-17.

Până la urmă, Giles Hussey a rămas doar cu satisfacția că a jucat cel ami lung meci din istorie, deoarece în finală a fost învins de vietnamezul Nam Hoang Ly (712 ATP) cu un dublu 6-4.

29-11-2021
11:07

Novak Djokovic continuă campania anti-vaccinare și se simte „șantajat”

Sunt șanse tot mai mari ca Australian Open 2022 să se desfășoare fără Novak Djokovic. La grand slam-ul de la antipozi, toți participanții trebuie să fie vaccinați anti-COVID-19 cu ambele doze. Liderul mondial refuză însă cu încăpățânare injecția.

„În privința vaccinării, este dreptul personal al fiecăruia dintre noi să decidă dacă se vaccinează sau nu. Nimeni nu are dreptul să pătrundă în intimitatea noastră. Având în vedere șantajul și condițiile impuse, probabil că Novak nu va juca (n.r. – la Australian Open).

Nici eu n-aș face asta. Este fiul meu, așa că trageți concluzia singuri. Evident că își dorește să participe din toată inima, dar nu cred că acest lucru se va întâmpla, în condițiile actuale, cu șantajul evident”, a spus Srdjan Djokovic, citat de The Guardian.

29-11-2021
09:03

Maradona are o statuie pe pista de atletism a stadionului din Napoli

Clubul italian Napoli i-a adus un nou omagiu celui care a fost Diego Armando Maradona, la trei zile de când s-a împlinit un an de la trecerea în neființă a celui mai mare fotbalist din toate timpurile.

Joi, 25 noiembrie 2020, lumea era șocată de decesul celui care a fost Diego Armando Maradona. La exact un an distanță, Napoli a inaugurat o statuie, aflată în fața stadionului care poartă numele fostului fotbalist argentinian.

Duminică, la meciul de pe teren propriu cu Lazio, oficialii grupării au făcut un gest similar. Concret, a fost dezvelită o nouă statuie, dar de această dată, în incinta arenei, chiar pe pista de atletism.

Jucătorii au marcat și ei momentul, evoluând în tricouri care aveau imprimate fața lui Maradona. Excepție a făcut portarul Ospina, al cărui echipament era complet portocaliu.

29-11-2021
07:10

Simona Halep va juca pentru România în Cupa Billie Jean

Simona Halep le-a dat o veste importantă fanilor tenisului din România. Fostul lider mondial a anunțat că va juca pentru reprezentativa țării noastre în Cupa Billie Jean, acolo unde „tricolorele” vor înfrunta Polonia în meciul de baraj.

„Sută la sută joc cu Polonia. Îmi doresc tare mult să câștigăm, cred că avem șanse să ne calificăm la turneul final. Am suferit mult după acel joc cu Franța din 2019, visam la trofeu. Însă mai încercăm o dată”, a declarat Simona Halep. 

Gest superb făcut de Harry Kane. L-a invitat la meci pe un fan american, care a călătorit 31 de ore, dar a ratat partida anulată dintre Burnley și Tottenham

Un fan texan al lui Tottenham a călătorit tocmai din Statele Unite pentru a vedea meciul dintre Burnley și Tottenham, dar partida de pe Turf Moor a fost amânată din cauza ninsorii. Americanul a călătorit nu mai puțin de 31 de ore pentru a își vedea la lucru favoriții.

Suporterul lui Spurs a vorbit despre experiența trăită pe Twitter, iar replica lui Harry Kane nu a întârziat să apară. Golghterul echipei lui Antonio Conte i-a făcut o surpriză fanului ghinionist.

ADVERTISEMENT

„Tocmai mi s-a trimis acest tweet și am o veste specială pentru tine!

Pentru devotamentul tău și pentru a compensa anularea meciului, aș dori să te invit la un meci pe teren propriu, ca invitat, când vei veni următoarea dată la Londra”, a scris Harry Kane, pe Twitter.

Medalie de argint pentru judoka Vlăduț Simionescu în Emiratele Arabe Unite

Vlăduţ Simionescu a reușit o performanță remarcabilă la turneul de judo Grand Slam de la Abu Dhabi, din Emiratele Arabe Unite, acolo unde a cucerit medalia de argint.

ADVERTISEMENT

Lupta a avut loc la categoria +100 kg, iar românul a pierdut în finală în fața unui suportiv din Mongolia, Tsetsentsengel Odkhuu.

„A fost un an greu, complicat, cu multe suișuri și coborâșuri și mă bucur că am reușit să îl închei cu bine. Astăzi am luat medalia de argint la ultima competiție din acest an – Grand Slam-ul din Abu Dhabi.

ADVERTISEMENT

A fost o deplasare obositoare, plină de peripeții și multe ore petrecute în aeroporturi.. Toate aceste lucruri au făcut ca satisfacția dobândită în urma câștigării acestei medalii de argint să fie imensă. Închei anul cu un progres in clasamentul mondial – de pe locul 20, am urcat pe locul 13.

Vreau să mulțumesc tuturor celor care ați fost alături de mine in tot acest an! A contat enorm! Pentru acest concurs vreau să mulțumesc în mod special firmei REARHISTICA și lui Iulian Diaconescu, nu aș fi reușit să ajung la acest concurs și nici să obțin această medalie fără sprijinul moral și material din partea lui.

ADVERTISEMENT

Mulțumesc din suflet!”, a scris Vlăduț Simionescu, pe Facebook.