Sport

Știrile zilei din sport, joi, 24 martie. Emma Răducanu, eliminată în turul 2 la Miami Open 2022

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de joi, 24 martie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
25.03.2022 | 00:00
Stirile zilei din sport joi 24 martie Emma Raducanu eliminata in turul 2 la Miami Open 2022
ADVERTISEMENT
24-03-2022
22:16

Emma Răducanu a fost învins în turul 2 la Miami

Emma Răducanu a părăsit încă din turul 2 Miami Open. Britanica a pierdut în trei seturi meciul cu Katerina Siniakova, scor 6-3, 4-6, 5-7.

Locul 13 WTA, Răducanu a fost învinsă de cehoaică, a 53-a jucătoare a lumii, la capătul unui meci care a durat 2 ore și 53 de minute. În turul următor, Siniakova o va întâlni pe învingătoarea meciului dintre Daria Saville (249 WTA) și Harmony Tan (53 WTA).

24-03-2022
20:57

Cîrstea și Ruse joacă vineri la Miami Open

Jucătoarele Sorana Cîrstea și Gabriela Ruse vor evolua vineri, 25 martie, în turul doi la Miami Open 2022.

Cîrstea, locul 27 WTA şi cap de serie numărul 24, o va întâlni pe chinezoaica Shuai Zhang, locul 43 mondial, de la ora 17:00, în primul meci de pe terenul 7. Imediat după încheierea acestui joc, în jur de ora 19:00, Gabriela Ruse, locul 57 WTA, va juca împotriva cu Elenei Rybakina din Kazahstan, locul 18 WTA şi cap de serie numărul 17.

Pe terenul 3, în jurul orei 21:30, perechea Irina-Camelia Begu/Monica Niculescu va întâlni cuplul Alicja Rosolska/Erin Routliffe (Polonia/Australia), în primul tur al probei de dublu.

24-03-2022
19:02

Mbappe nu s-a antrenat astăzi, din motive medicale, și este incert pentru amicalul cu Coasta de Fildeș

Kylian Mbappe nu s-a antrenat astăzi.  Iar o decizie privind prezența sa în teren, la amicalul cu Coasta de Fildeș, programat mâine, este incertă.

Absența starului naționalei Franței nu are la origine faptul că, pentru prima dată de la semifinala Euro 2016, Franța joacă la Marseille. Iar fanii echipei locale, Olympique, se știe, nu au deloc la inimă formația lui Kylian, PSG. De altfel, selecționerul Didier Deschamps își exprimase deja punctul de vedere pe această temă.

”Nici măcar nu-mi imaginez că ar putea să fie huiduit. Poate una sau două persoane, dar nici atât nu cred. Este vorba despre naționala Franței. Iar atunci când fanii vin să vadă un meci al Les Bleus, este logic să îi susțină”, a spus selecționerul.

Tot el a lămurit, în conferința de presă pre-meci, motivul absenței. O infecție ORL. Și a confirmat că o decizie privind folosirea sa urmează să fie luată mâine, în ziua jocului.

”Voi discuta cu el și cu personalul medical mâine. Nu pot da un răspuns definitiv astăzi”, a precizat Deschamps. Care a anunțat că mai are parte de o absență certă, N’Golo Kanté, care a părăsit cantonamentul din motive personale. Acesta va rata meciul cu Coasta de Fildeș, dar va evolua, marți, în al doilea amical, contra Africii de Sud.

24-03-2022
17:42

De ce au fost scoși Mesut Ozil și Ozan Tufan din lotul lui Fenerbahce

Mesut Ozil (33 de ani) a fost exclus din lotul lui Fenerbahce din cauza unei altercații verbale cu antrenorul interimar Ismail Kartal. Incidentul s-a petrecut pe parcursul meciului câștigat de Fener, cu Konyaspor, scor 2-1, playmakerul german fiind scos de pe teren la pauză.

Fenerbahce l-a scos din lot și pe Ozan Tufan, care tocmai s-a întors după împrumutul de la Watford. Cei doi nu au voie, deocamdată, să se antreneze cu prima echipă. Conform football.london, Mesut Ozil va trebui să își găsească un nou angajament la finalul sezonului, dacă situația dintre el și clubul din Istanbul nu se va remedia.

Ozil mai are contract cu Fener până în 2024 și ar putea continua la echipă având în vedere că statusul antrenorului Kartal este doar de interimar. Neamțul, care câștigă aproximativ 4,1 milioane de euro pe sezon, avut probleme și Arsenal, acolo unde a fost scos din planurile managerului Mikel Arteta.

24-03-2022
16:09

Vettel e tot pozitiv la Covid și are șanse minime să meargă la MP de la Jeddah

Pilotul german Sebastian Vettel ar putea rata a doua etapă a sezonului de Formula 1 din cauza Covid-19, după ce echipa sa Aston Martin a confirmat că încă nu a călătorit în Arabia Saudită pentru cursa din acest weekend.

Conform BBC, el nu are încă un rezultat negativ care să-i permită să călătorească şi să concureze la Jeddah, unde ar putea fi înlocuit de Nico Hulkenberg.

Germanul a ratat săptămâna trecută Marele Premiu al Bahrainului, după ce a fost testat pozitiv. Vettel a fost înlocuit tot de Hulkenberg, pilotul de rezervă al lui Aston Martin, care a terminat pe locul 17.

24-03-2022
15:12

Numirea lui Overmars la Antwerp aduce daune colaterale

Unul dintre sponsorii echipei Antwerp a decis să se retragă de la formația aflată pe locul 3 în campionatul Belgiei, după ce fostul internațional olandez Marc Overmars, dat afară de Ajax Amsterdam din cauza unui scandal sexual, a fost numit director tehnic.

Conform RMC Sport, compania Select Group a hotărât să nu mai prelungească înțelegerea cu Antwerp, scadentă la finalul acestui sezon. ”Am decis să nu ne reînnoim parteneriatul pentru sezonul 2022-2023. Decizia de a-l aduce pe Overmars, care a fost acuzat recent de comportament neadecvat repetat, este în totală contradicție cu valorile și normele grupului nostru”, se arată într-un comunicat al companiei.

Chiar dacă Select Group explică că toată lumea are dreptul la ”o a doua șansă”, lipsa de claritate din partea conducerii clubului Antwerp și a lui Marc Overmars a condus la această decizie: ”Regretăm profund că nu există scuze și că subiectul nu a fost adus în discuție clar de conducerea clubului și de însuși Overmars”.

24-03-2022
14:20

Mesut Ozil, exclus din lotul lui Fenerbahce

Aventura lui Mesut Ozil la Fenerbahce e din ce în ce mai aproape de final. Clubul a anunțat excluderea starului german din lotul primei echipe, fără a face publice și motivele acestei decizii. În aceeași situație se află și Ozun Tufan.

Jucătorii noștri de fotbal din prima echipă, Mesut Özil și Ozan Tufan, au fost excluși din lot, în conformitate cu decizia luată”, se arată în scurtul mesaj publicat pe rețelele de socializare.

Potrivit publicației turce Fanatik, lui Ozil nu i-ar fi picat deloc bine decizia antrenorului Ismail Kartal de a-l înlocui la pauza meciului cu Konyaspor (2-1). Adus la începutul anului trecut, după despărțirea de Arsenal, mijlocașul german încasează un salariu stagional de 3 milioane de euro.

24-03-2022
10:58

Kylian Mbappe a absentat la o acțiune a unui sponsor al naționalei, dar nu va fi amendat

Atacantul francez Kylian Mbappe s-a prezentat la naționala Franței pentru meciurile amicale cu Coasta de Fildeș (25 martie, la Marseille) și Africa de Sud (29 martie, la Lille).

El a stârnit apele prin ceea ce i-a spus lui Paul Pogba la reunire, după care le-a învolburat de-a binelea. Concret, Kylian Mbappe a refuzat să fie prezent la o acțiune a unuia dintre sponsorii federației.

Inițail, jucătorul a vrut să se ducă la eveniment, dar când a auzit despre ce este vorba a dat înapoi. „Nu mă asociez cu voi”, a transmis el.

Eplicațiile au venit în presa franceză. „Unii sponsori nu transmit valorile care au caracterizat întotdeauna viața lui Kylian. În fiecare zi, reprezentanții săi refuză oferte milionare din acest motiv.

Jucătorul a fost mereu atent la problemele de junk food și nu vrea să fie asociat cu produse care provoacă obezitate”, a notat Le Parisien, citat de tuttomercatoweb.com.

În scandal a intervenit și președintele federației. „Orice subiect legat de sancțiuni mă deranjează mereu. Nu-mi place cuvântul ăsta. Dar va fi o conversație cu Kylian Mbappe”, a declarat Noel Le Graet, conform rmcsport.bfmtv.com.

24-03-2022
06:49

Real Madrid se desparte, la vară, de 8 jucători

Cea mai titrată echipă din Champions League, Real Madrid, nu va avea o vară liniștită. Clubul din capitala Spaniei se va despărți de 8 jucători.

În ceea ce îi privește pe Eden Hazard, Marcelo, Isco și Gareth Bale lucrurile sunt simple. Lor le expiră contractele, iar Real nu le va reînnoi.

Alți jucători care vor pleca sigur sunt atacanții Mariano Diaz (28 de ani) și Luka Jovic (24 de ani). Cei doi au prins doar două meciuri ca titulari în actualul sezon.

Real se va mai despărți și de fundașul Jesus Vallejo și mijlocașul Dani Ceballos. Primul a fost transferat la Madrid în 2015, dar după 13 meciuri a fost împrumutat la diferite echipe din Spania, Anglia și Germania. În acest sezon nu a jucat niciun minut.

La rândul lui, Ceballos a ajuns la „albi” în 2017, dar după două sezoane a fost împrumutat la Arsenal. Nici el nu a fost prezent vreun minut pe teren în actuala stagiune.

Chelsea poate vinde bilete, dar nu va primi banii

Guvernul Marii Britanii a revizuit licența de funcționare acordată clubului Chelsea. Actul respectiv fusese eliberat după ce patronului rus al echipei, Roman Abramovich, i-au fost înghețate toate activele din Marea Britanie.

Ca urmare, Chelsea poate vinde bilete pentru meciurile din Champions League, dar banii vor ajunge la UEFA. A rămas în vigoare interdicția comercializării biletelor la meciurile din Premier League, cu un mic amendament.

ADVERTISEMENT

Fanii lui Chelsea pot cumpăra bilete la meciurile din deplasare ale favoriților. De asemenea, suporterii echipei londoneze pot asista la semifinala FA Cup cu Crystal Palace, din aprilie.

Alt colac de salvare primit de club este că are permisiunea să folosească 30 de milioane de lire sterline (circa 36 milioane de euro) de la „compania mamă”, Fordsam, pentru a-şi acoperi cheltuielile.

ADVERTISEMENT

În plus, clubul poate scoate la vânzare bilete la meciurile echipei feminine a clubului. În schimb, gruparea este obligată să vireze sumele obținute unei a treia părţi.

David Popovici și-a surclasat adversarii la Naționale

Înotătorul David Popovici (17 ani) s-a impus fără emoții în finala probei de 100 m spate, în prima zi a Campionatelor Naţionale în bazin olimpic, cu timpul de 48,50.

ADVERTISEMENT

Competiția are loc la Bacău, iar campionul european la 200 m liber a fost urmat de Constantin George Alexandru Stoica (50,36) şi Patrick Sebastian Dinu (50,52).

La respectiva competiție, CSA Steaua și-a adjudecat patru titluri, la 400 m liber feminin, 800 m liber masculin, și la ştafetele 4×100 m liber, atât la feminin, cât şi la masculin.

ADVERTISEMENT

Federația Franceză de Fotbal ajută copiii ucraineni, via UNICEF

Naționala de fotbal a Franței va juca două amicale, cu Coasta de Fildeș (25 martie, la Marseille) și Africa de Sud (29 martie, la Lille).

Iar federația din această țară (FFF) a decis să ajute copiii victime ale războiului din Ucraina. Astfel, forul va redistribui o parte din veniturile din bilete către UNICEF. Suma în discuție depășește 115.000 de euro, conform lequipe.fr.

Concret, FFF a luat decizia să doneze un 1 euro din fiecare bilet vândut. Ambele meciuri se vor juca cu casele închise. Stadionul Velodrome din Marseille are 65.000 de locuri și va fi plin.

Arena din Lille are 50.000 de locuri, toate biletele scoase la vânzare fiind vândute. De asemenea, tricourile purtate de jucători la meciul cu Africa de Sud vor fi scoase la licitație, iar încasările ajung tot la UNICEF.

ADVERTISEMENT