Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Stoichiță a ales grupa grea și grupa ușoară pentru România în Liga Națiunilor. „Ia iconițele cu tine!”

România îşi află joi, de la ora 19:00, adversarele din Liga Naţiunilor. Mihai Stoichiţă va merge la tragerea la sorţi de unde va lipsi Edi Iordănescu.
08.02.2024 | 08:10
Stoichita a ales grupa grea si grupa usoara pentru Romania in Liga Natiunilor Ia iconitele cu tine
Stoichiță a ales grupa grea și grupa ușoară pentru România în Liga Națiunilor. „Ia iconițele cu tine!”. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

România a retrogradat în Liga C după ce a ocupat ultimul loc la ultima ediţie a Ligii Naţiunilor, în grupa B3 din care mai făceau parte Bosnia-Herţegovina, Finlanda şi Muntenegru.

Stoichiță a ales grupa grea și grupa ușoară pentru România în Liga Națiunilor

Joi, de la ora 19:00, la Paris, “tricolorii” îşi vor afla adversarele din grupa C, acolo unde “tricolorii” sunt în prima urnă. Mihai Stoichiţă, directorul tehnic de la FRF, a prezentat situaţia la FANATIK SUPERLIGA:

ADVERTISEMENT

“Noi suntem în urna 1 cu Suedia, Armenia şi Luxemburg. Urna a doua e Azerbaidjan, Kosovo, Bulgaria, Insulele Feroe. Dacă joci cu Kosovo, te lupţi cu o echipă foarte bună zic eu. 

Urna a treia e formată din Macedonia de Nord, Slovacia, Irlanda de Nord şi Cipru. Aici Slovacia şi Irlanda de Nord sunt echipele cu mai multe pretenţii.

ADVERTISEMENT

“Ia iconiţele cu tine, vorbeşte cu nea Puiu!”

Iar în urna a patra avem Belarus, câştigătoarea din barajul Lituania/Gibraltar, probabil Lituania, Estonia şi Letonia. Grupa grea e cu Kosovo, Slovacia şi cu Belarus. Grupă abordabilă e cu toate celelalte. 

Nu se poate să n-am un pic de noroc pentru că astăzi am discutat prea mult de cinci aşi”, a spus Mihai Stoichiţă, directorul tehnic al FRF, la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

Mihai Stoichiţă va pleca la tragerea la sorţi alături de secundul naţionalei, Ionel Gane. Horia Ivanovici i-a dat şi un sfat directorului tehnic, mai în glumă, mai în serios: “Ia iconiţele cu tine, vorbeşte cu nea Puiu!”.

Edi Iordănescu are gripă şi nu va participa la tragerea la sorţi

Selecţionerul Edi Iordănescu nu va putea merge în Franţa la tragerea la sorţi din cauza unei gripe, anunţă Federaţia Română de Fotbal. Liga Naţiunilor 2024-2025 va conta şi pentru calificarea la Mondialul din 2026.

ADVERTISEMENT

Cele mai bune patru echipe care nu obţin calificarea la turneul final sau la baraj din preliminariile clasice, vor intra în barajul de 16 echipe în urma cărora se vor alege ultimele patru formaţii europene calificate la turneul final din SUA, Canada şi Mexic.

Stoichiță a ales grupa grea și grupa ușoară pentru România în Liga Națiunilor.

ADVERTISEMENT