Fotbal intern

Străinii lui U Craiova au probleme cu întoarcerea în Bănie: “Gustavo a fost preluat de ISU şi este în carantină”

01.05.2020 | 10:40
Strainii lui U Craiova au probleme cu intoarcerea in Banie Gustavo a fost preluat de ISU si este in carantina
ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus le dă mari bătăi de cap oficialilor din fotbalul românesc. Mihai Rotaru, patronul lui U Craiova, a vorbit despre întoarcerea fotbaliştilor străini în Bănie şi a dat exemplul lui Gustavo, care a intrat în carantină imediat după ce a ajuns în România.

Ce se întâmplă cu străinii de la U Craiova: “Urmează să-i testăm”

Mulţi dintre fotbaliştii din Liga 1 au preferat să meargă în ţările natale în timpul pandemiei de coronavirus, lucru care s-a întâmplat şi la U Craiova. Gustavo, jucător achiziţionat în acest an, a locuit la Londra în această perioadă şi a ajuns în Bănie recent.

ADVERTISEMENT

Mihai Rotaru, patronul lui U Craiova, a comentat situaţia de la echipă şi a dezvăluit că Gustavo a ajuns în România de curând. Fotbalistul brazilian a fost preluat de ISU şi a intrat în carantină, acesta venind în ţara noastră din zona roşie.

“Avem un jucător pe care l-am adus din Anglia, e vorba de Gustavo, şi l-am băgat în carantină instituţionalizată. Şi mai avem un jucător, Ivanov, pe care l-am adus şi a intrat în izolare acasă. Vine poliţia de trei ori pe zi să îl verifice dacă e acasă, e ca arestul la domiciliu.

ADVERTISEMENT

Gustavo a aterizat la Otopeni, a fost preluat de ISU, a fost adus la Craiova şi băgat în carantină, nu are voie să iasă din cameră. Am semnat un contract, urmează să îi testăm pe jucători”, a declarat Mihai Rotaru la Telekom Sport.

Probleme cu aducerea lui Mirko Pigliacelli

Mirko Pigliacelli a plecat de la Craiova în Italia atunci când pandemia de coronavirus a început să blocheze fotbalul. Acum, clubul din Bănie întâmpină probleme cu aducerea fotbalistului de 26 de ani, din moment ce Italia a fost cea mai afectată ţară din Europa.

ADVERTISEMENT

“Avem toţi jucătorii străini, cu excepţia lui Mirko Pigliacelli. El este la Roma şi, din păcate, este greu de adus în acest moment de acolo”, a mai spus Mihai Rotaru.

Fotbaliştii de la U Craiova s-ar putea antrena în străinătate

Joi seară, Marcel Popescu, preşedintele Universităţii Craiova, a susţinut că poartă discuţii pentru ca jucătorii lui Corneliu Papură să poată pleca la un stagiu de pregătire în străinătate. Acesta a precizat că variantele luate în calcul sunt Austria, Germania şi Portugalia.

ADVERTISEMENT

Dacă există posibilitatea că într-una din ţările unde ne putem deplasa cu un charter sau cu autocarul, să ne putem pregăti colectiv, săptămâna viitoare echipa va pleca. Dacă aceste lucruri se vor rezolva şi vom toate acordurile, vom pleca. Vom vedea ce se întâmplă în Portugalia, Germania şi Austria. Vom pleca pentru a ne pregăti în grup”, a susţinut Marcel Popescu.

ADVERTISEMENT