Sport

Stranieri, 19-24 ianuarie. Niță a ”comis-o” în Turcia și Șumudică a pierdut 2 puncte mari. Video

FANATIK vă ține la curent cu toate informațiile despre meciurile stranierilor din pertioada 19-24 ianuarie. Vezi aici video cu cele mai tari reușite ale fotbaliștilor români.
24.01.2024 | 19:43
Stranieri 1924 ianuarie Nita a comiso in Turcia si Sumudica a pierdut 2 puncte mari Video
Portarul Florin Niță a gafat în meciul pe care echipa sa, Gaziantep, l-a terminat la egalitate, pe teren propriu, scor 1-1, în fața formației Konyaspor, în etapa a 22-a a campionatului Turciei. Sursă foto: Twitter @GaziantepFK
ADVERTISEMENT
24-01-2024
17:56

Niță, eroare mare în Turcia

Portarul Florin Niță a gafat în meciul pe care echipa sa, Gaziantep, l-a terminat la egalitate, pe teren propriu, scor 1-1, în fața formației Konyaspor, în etapa a 22-a a campionatului Turciei.

După ce trupa lui Marius Șumudică a deschis scorul în minutul 31 prin autogolul lui Mert, Niță a ieșit ezitant la o centrare în minutul 42, s-a încurcat cu fundașul central Arda Kizildag, iar Moreno a profitat și a înscris în poarta goală.

Florin Niță a fost integralist și a fost notat cu 6,6, puțin sub media echipei. Lipsit de Denis Drăguș și Alex Maxim, ambii suspendași, Șumudică a început jocul cu Deian Sorescu pe banca de rezerve și l-a introdus abia în minutul 61. Jucătorul român nu a avut prea mari realizări și a primit nota 6,4.

De partea cealaltă, mijlocașul Alexandru Cicâldău a jucat toate minutele pentru Konyaspor și a primit 7,0, exact media formației sale.

Într-un alt joc din Turcia, mijlocașul Olimpiu Moruțan a fost integralist în partida pe care echipa sa, Ankaragucu, a câștigat-o, acasă, scor 2-0, în fața formației Fatih Karagumruk. Internaționalul a fost în nota echipei și a primit 6,9.

21-01-2024
19:14

George Pușcaș a debutat la Bari

Atacantul George Pușcaș a jucat primul său meci în tricoul echipei Bari, în remis înregistrat în deplasare, scor 2-2, în fața formației Ascoli, în etapa a 21-a din Serie B.

Internaționalul român a intrat pe teren în minutul 61. Unul dintre golurile lui Bari a fost marcat de Malcom Edjouma, jucător împrumutat de la FCSB. Mijlocașul francez este la prima reușită în Italia.

Mijlocașul Andres Sfait a fost rezervă neutilizată în partida pe care echipa sa, Salernitana, a pierdut-o, pe teren propriu, scor 1-2, în fața formației Genoa, în runda a 21-a din Serie A.

Mijlocașul Răzvan Grădinaru a fost integralist în întâlnirea pe care echipa sa, Karmiotissa, a pierdut-o, acasă, scor 0-1, în fața formației Nea Salamis, în etapa a 20-a a campionatului Ciprului.

Atacantul Adrian Păun a evoluat în prima repriză a jocului pe care echipa sa, Bnei Sakhnin, l-a terminat la egalitate, pe teren propriu, scor 1-1, cu formația Maccabi Petach Tikva, în runda a 18-a a campionatului Israelului.

21-01-2024
16:23

PAOK, succes categoric în Grecia

Formația PAOK Salonic, antrenată de Răzvan Lucescu, a învins, în deplasare, scor 5-1, formația Volos, în etapa a 19-a a campionatului Greciei.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Despodov (22, 51), Murg (45+1), Taison (71) și Tzimas (89), în timp ce pentru gazde a înscris Deletic (58). Trupa tehnicianului român ocupă primul loc în clasament, cu 44 de puncte, trei peste Panathinaikos, care are însă un joc mai puțin disputat.

Mijlocașul Răzvan Marin a fost titular și a jucat 61 de minute în partida pe care echipa sa, Empoli, a câștigat-o, pe teren propriu, scor 3-0, în fața formației Monza, în runda a 21-a din Serie A.

Mijlocașul Alexandru Cicâldău a intrat pe teren în minutul 81 al meciului pe care echipa sa, Konyaspor, l-a terminat la egalitate, acasă, scor 1-1, cu formația Antalyaspor, în etapa a 21-a a campionatului Turciei.

21-01-2024
13:51

Marius Șumudică, la un pas de bătaie cu un antrenor turc

Scandal general la finalul partidei Sivasspor – Gaziantep, scor 2-2, în etapa cu numărul 21 din campionatul Turciei. Marius Șumudică a fost aproape să se încaiere cu antrenorul turc al celor de la Sivasspor Bülent Uygun.

Gaziantep a obținut un punct pe terenul lui Sivasspor. Gazdele au condus cu 2-0, însă echipa pregătită de „Șumi” a revenit și a obținut un punct. Unul dintre cele 2 goluri ale revenirii a fost marcat de Denis Drăguș. 

La finalul meciului, Marius Șumudică a avut ceva să-i reproșeze antrenorului advers. Cele două tabere au intervenit rapid pentru ca lucrurile să nu degenereze. 

„A fost haos la finalul meciului dintre Sivasspor şi Gaziantep. Tensiuni între Marius Şumudică şi Bulent Uygun (n.r. antrenorul lui Sivasspor)”, a dezvăluit un jurnalist turc. 

„Am fost echipa care a pierdut două puncte azi. A fost o singură echipă pe teren şi aceea a fost Gaziantep. Noi am avut ocaziile şi am făcut totul. Îi felicit pe jucătorii meci. Este unul dintre cele mai bune meciuri ale sezonului”, a spus Șumudică după meci. 

21-01-2024
12:21

Alexandru Maxim, eliminat la Gaziantep după 2 galbene în 12 minute

Meci nebun între Sivasspor și Gaziantep în etapa a 21-a din campionatul Turciei. Gazdele au deschis scorul în minutul 8 prin albanezul Manaj din lovitură de la 11 metri. Tot de la punctul cu var, Manaj a înscris în minutul 15. 

Formația lui Marius Șumudică a restabilit egalitatea până la pauză. Denis Drăguș, din pasa lui Maxim, și Djilobodji au înscris pentru Gaziantep. 

Florin Niță, Deian Sorescu, Alexandru Maxim și Denis Drăguș au fost titularizați de Marius Șumudică împotriva lui Sivasspor. Maxim a primit două cartonașe galbene în decurs de doar 12 minute și a fost eliminat. 

Fostul internațional român a încasat primul avertisment în minutul 69. Ulterior, mijlocașul de 33 de ani a primit al doilea cartonaș galben în minutul 81. De asemenea, Drăguș a încasat un „galben” în minutul 48. Atacantul împrumutat de la Standard Liege a fost înlocuit de „Șumi” în minutul 90+1. 

Niciuna dintre echipe nu a izbutit să marcheze în repriza secundă. Cu punctul obținut, Gaziantep a urcat până pe locul 14, cu 22 de puncte după 21 de partide. 

21-01-2024
11:07

Denis Drăguș, un nou gol în tricoul lui Gaziantep

Denis Drăguș a marcat din nou pentru Gaziantep în Turcia. A fost a doua reușită a anului pentru atacantul român în tricoul echipei lui Marius Șumudică. Drăguș a înscris în minutul 29 al meciului cu Sivasspor din pasa lui Alexandru Maxim.

Fostul internațional român a profitat de o eroare în defensiva gazdelor, a recuperat și l-a lăsat singur cu poarta goală pe Denis Drăguș. A fost cea de-a 9-a reușită a atacantului român în tricoul turcilor. 

Sivasspor a fost prima care a marcat. Gazdele au punctat de două ori din lovitură de la 11 metri prin albanezul Rey Manaj. Marius Șumudică i-a titularizat pe Florin Niță, Deian Sorescu, Alex Maxim și Denis Drăguș. Junior Morais este pe banca de rezerve. 

21-01-2024
08:14

Dennis Man, egalul lui Adrian Mutu la Parma

Dennis Man traversează o formă de vis în tricoul liderului din Serie B, Parma. Jucătorul care evoluează în extrema dreaptă a marcat și a pasat decisiv în ultima victorie a echipei lui Fabio Pecchia, scor 3-0 cu Sampdoria. 

După meciul cu Sampdoria, Dennis Man a ajuns la 22 de goluri în tricoul Parmei. Fostul jucător de la FCSB l-a egalat din acest punct de vedere pe fostul atacant Adrian Mutu. „Briliantul” a marcat toate cele 22 de goluri la Parma într-un singur sezon. 

”Românul și-a schimbat complet abordarea în acest sezon, iar rezultatele sunt evidente, nouă goluri marcate în acest sezon din Serie B și cinci pase decisive.

Man a ajuns la 22 de reușite în tricoul galben-albastru, egalându-l în clasamentul tuturor timpurilor pe compatriotul Adrian Mutu, care le-a marcat într-un singur sezon.

Contribuția sa a devenit și mai decisivă în ultimele patru meciuri: trei goluri și patru pase decisive. Cifre uluitoare: Dennis a luat echipa pe umerii lui, cu unicul obiectiv de a ajunge în Serie A”, a scris presa locală despre Dennis Man.

În actuala stagiune, Dennis Man a adunat 20 de partide pentru Parma, reușind să înscrie 11 goluri și să ofere 6 pase decisive. Parma ocupă locul 1 în clasament, la 6 puncte peste locul 2 ocupat de Como. Echipa din Emilia-Romagna este favorită la promovarea în Serie A. 

20-01-2024
19:29

Sefer, titular în Israel

Mijlocașul Antonio Sefer a jucat 88 de minute în partida pe care echipa sa, Hapoel Beer Sheva, a câștigat-o, în deplasare, scor 1-0, în fața formației Hapoel Ierusalim, în etapa a 18-a a campionatului Israelului.

Fundașul Alexandru Pașcanu a fost schimbat la pauza meciului pe care echipa sa, Sporting Gijon, l-a câștigat, în deplasare, scor 2-1, în fața formației Tenerife, în runda a 23-a din La Liga 2.

Mijlocașul Rareș Ilie a jucat 76 de minute în întâlnirea pe care echipa sa, Lausanne, a pierdut-o, pe teren propriu, scor 0-1, în fața formației St. Gallen, în etapa a 19-a a campionatului Elveției.

20-01-2024
19:11

Moruțan, titular în Turcia

Mijlocașul Olimpiu Moruțan a jucat 86 de minute în partida pe care echipa sa, Ankaragucu, a terminat-o la egalitate, în deplasare, scor 1-1, cu formația Adana Demirspor, în etapa a 21-a a campionatului Turciei.

Atacantul Claudiu Bălan a intrat pe teren în minutul 61 ai meciului pe care echipa sa, PAS Giannina, a pierdut-o, pe teren propriu, scor 0-2, în fața formației Panserraikos, în runda a 19-a a campionatului Greciei. Ambele goluri ale învingătorilor au fost marcate de fostul atacant spaniol al lui CFR Cluj, Jefte Betancor.

20-01-2024
17:27

Artean a debutat la Apollon Limassol

Mijlocașul Andrei Artean a jucat primele sale minute pentru formația Apollon Limassol, în partida câștigată în deplasare, scor 3-0, în fața echipei Doxa Katokopia, în etapa a 20-a a campionatului Ciprului.

Fotbalistul român a intrat pe teren în startul reprizei secunde, înlocuindu-l pe francezul Mathieu Valbuena.

Mijlocașul Marius Marin a fost integralist și a primit un cartonaș galben în minutul 57 al meciului pe care echipa sa, Pisa, l-a câștigat, în deplasare, scor 3-1, în fața formației Lecco, în runda a 21-a din Serie B.

Tot în liga a doua italiană, fundașul Ionuț Nedelcearu a jucat toate minute în întâlnirea pe care echipa sa, Palermo, a câștigat-o, pe teren propriu, scor 4-2, în fața formației Modena.

20-01-2024
15:04

Andrei Rațiu, uitat pe banca de rezerve a lui Rayo Vallecano

Fundașul Andrei Rațiu a fost rezervă neutilizată în partida pe care echipa sa, Rayo Vallecano, a pierdut-o, pe teren propriu, scor 0-2, în fața formației Las Palmas, în etapa a 21-a din La Liga.

Fundașul Gabriele Boloca a intrat pe teren în minutul 82 al meciului pe care echipa sa, Ternana, l-a câștigată, acasă, scor 3-1, în fața formației Cittadella, în runda a 21-a din Serie B.

Tot în liga a doua italiană, mijlocașul Denis Hergheligiu a fost introdus în minutul 89 al întâlnirii pe care echipa sa, FeralpiSalo, a câștigat-o, pe teren propriu, scor 3-0, în fața formației Catanzaro.

20-01-2024
08:17

Valentin Mihăilă, declarații superbe despre Dennis Man

Valentin Mihăilă și Dennis Man au făcut spectacol în ultimul meci al Parmei din Serie B. Formația pregătită de Fabio Pecchia a câștigat categoric pe terenul Sampdoriei, scor 3-0 și și-a consolidat poziția în fotoliul de lider. 

Atât Mihăilă, cât și Man au marcat în victoria cu Sampdoria. La finalul meciului, fostul fotbalist de la Universitatea Craiova a vorbit despre relația pe care o are cu Dennis Man. Românul se gândește la promovarea în Serie A. 

”Mă știu cu Man de mult timp, am jucat împreună la U21 și la prima reprezentativa a României. Am venit aici amândoi, suntem ca frații. Dar, tot ce se întâmplă pe teren e datorită echipei, pentru că suntem un grup unit.

Toți vorbim aceeași limbă, nimeni nu e diferit. Suntem tineri și vrem să demonstrăm că facem multe lucruri bune. Vrem să ne atingem obiectivul. Nu contează golurile și pasele decisive. Singurul lucru care contează e să câștigăm meciurile.

Cea mai mare calitate a Parmei? Încercăm să ne distrăm pe teren, suntem tineri și vrem să demonstrăm că jucăm la un nivel înalt”, a declarat Valentin Mihăilă, potrivit parmalive.com.

19-01-2024
20:44

Man și Mihăilă au marcat pentru Parma

Atacanții Dennis Man și Valentin Mihăilă au marcat câte un gol în partida pe care echipa lor, Parma, a câștigat-o, în deplasare, scor 3-0, în fața formației Sampdoria Genova, în etapa a 21-a din Serie B.

Scorul a fost deschis de Man care a transformat un penalty în minutul 41. Trei minute mai târziu, Man a pătruns în partea dreaptă, a centrat în careu și Mihăilă venit în viteză a înscris cu latul. Ultimul gol a fost reușit de Estevez (69)

 

Mihăilă a fost înlocuit în minutul 67, în timp ce Man a rămas pe teren până în minutul 85. Parma este lider în Serie B, cu 45 de puncte, 7 mai multe decât Venezia și Como.

Mijlocașul Ianis Hagi a rămas pe banca de rezerve în meciul pe care echipa sa, Deportivo Alaves, a câștigat-o, pe teren propriu, scor 1-0, în fața formației Cadiz, în etapa a 21-a din La Liga.

Jucătorii noștri care evoluează în țări străine sunt deja conectați la întrecerile pe care le au de jucat, deoarece cu toții au un obiectiv clar. Și anume să-l impresioneze pe selecționerul Edi Iordănescu și să prindă un loc în lotul pentru Euro 2024.

Stranieri, 19-24 ianuarie. Dueluri dificile pentru românii din Serie B

Perioada 19-24 ianuarie este deschisă la capitolul stranieri de Valentin Mihăilă și Dennis Man. Cei doi atacanți români de la Parma vor juca vineri, 19 ianuarie, de la ora 21:30, pe terenul proaspetei retrogradate Sampdoria Genova.

ADVERTISEMENT

Parmegianii sunt lideri autoritari în Serie B după disputarea a 20 de etape și vor să păstreze avansul față de urmăritoare în încercarea de a promova direct în elita fotbalului italian. Man și Mihăilă și-au adus un aport important la rezultatele bune și e de așteptat să fie titulari.

Duminică, 21 ianuarie, de la ora 17:15, joacă alți doi români. Ionuț Nedelcearu a revenit printre titularii lui Palermo, care primește vizita Modenei, în timp ce Pisa lui Marius Marin joacă în deplasare cu Lecco.

ADVERTISEMENT

Ziua de vineri este una importantă și în La Liga. Edi Iordănescu este cu ochii pe Deportivo Alaves și speră ca Ianis Hagi să-și facă apariția pe teren în partida de acasă cu Cadiz. Selecționerul va fi prezent în tribune stadionului din Vitoria.

Sâmbătă va evolua și cel de-al doilea jucător român din prima ligă spaniolă, Andrei Rațiu. Nici el nu a prins titular la Rayo Vallecano, însă își așteaptă șansa la jocul de pe teren propriu cu Las Palmas.

ADVERTISEMENT

Sorescu poate debuta la Gaziantep

Jocuri interesante vor fi și pentru românii din Turcia. Primul care va intra la luptă este Olimpiu Moruțan în întâlnirea pe care echipa sa, Ankaragucu, o va juca sâmbătă, în deplasare, cu Adana Demirspor.

Duminică, Deian Sorescu are posibilitatea să debuteze sub comanda lui Marius Șumudică la Gaziantep. El, alături de Florin Niță, Alex Maxim și Denis Drăguș, vor avea parte de un meci dificil în deplasare cu Sivasspor.

ADVERTISEMENT

Ultimul pe lista ”turcilor” este Alexandru Cicâldău care va juca tot duminică, mai după-amiază. Konyaspor a ajuns pe loc retrogradabil și are nevoie ca de aer de o victorie acasă cu Antalyaspor.

Revenit în fruntea clasamentului din Grecia cu PAOK Salonic, antrenorul Răzvan Lucescu are parte de un joc accesibil pe terenul modestei Volos. O victorie este la îndemână, astfel că obiectivul de a rămâne lider pare ușor de îndeplinit.

ADVERTISEMENT