Sport

Stranieri, 26-31 ianuarie. Goluri pentru Sefer și Rareș Ilie. Răzvan Lucescu, calificare impresionantă în semifinalele Cupei Greciei

FANATIK vă ține la curent cu toate informațiile despre meciurile stranierilor din weekend-ul 26-29 ianuarie. Vezi aici video cu cele mai tari reușite ale fotbaliștilor români.
31.01.2024 | 22:50
Stranieri 2631 ianuarie Goluri pentru Sefer si Rares Ilie Razvan Lucescu calificare impresionanta in semifinalele Cupei Greciei
Mijlocașul Antonio Sefer a marcat un gol în partida pe care echipa sa, Hapoel Beer Sheva, a câștigat-o, pe teren propriu, scor 2-1, în fața formației Maccabi Haifa, în etapa a 19-a a campionatului Israelului. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT
31-01-2024
22:03

Horațiu Moldovan, tot rezervă la Atletico

Portarul Horațiu Moldovan a fost rezervă în partida pe care echipa sa, Atletico Madrid, a câștigat-o, pe teren propriu, scor 2-1, în fața formației Rayo Vallecano, în etapa a 20-a din La Liga.

Internaționalul român încă nu a debutat la Atletico, fiind mereu în umbra slovenului Jan Oblak,. De partea cealaltă, fundașul dreapta Andrei Rațiu a fost titular la Rayo și a jucat până în minutul 65.

31-01-2024
20:58

Răzvan Lucescu a calificat-o pe PAOK Salonic în semifinalele Cupei Greciei

Formația PAOK Salonic, antrenată de Răzvan Lucescu, s-a calificat în semifinalele Cupei Greciei, după ce a trecut de Panserraikos cu scorul general de 9-0.

După un 4-0 liniștitor reușit în prima manșă din deplasare, trupa tehnicianului român s-a impus și pe teren propriu cu 5-0. Golurile au fost marcate de Tzimas (20), Zivkovic (26), Ricardo (82), Thomas (85) și Konstantelias (90+1).

În semifinale, PAOK va întâlni rivala Panathinaikos. Prima manșă va avea loc marți, 6 februarie, la Salonic, returul urmând să se joace la Atena, pe 27 februarie.

31-01-2024
20:31

Sefer a marcat în Israel, Rareș Ilie a făcut-o în Elveția

Mijlocașul Antonio Sefer a marcat un gol în partida pe care echipa sa, Hapoel Beer Sheva, a câștigat-o, pe teren propriu, scor 2-1, în fața formației Maccabi Haifa, în etapa a 19-a a campionatului Israelului.

Fostul jucător al Rapidului a fost integralist și a deschis scorul în minutul 50.

Un al fotbalist care s-a remarcat în Giulești, Rareș Ilie a marcat un gol și a dat o pasă decisivă în întâlnirea pe care echipa sa Lausanne, a terminat-o la egalitate, în deplasare, scor 2-2, cu formația FC Zurich, în etapa a 21-a a campionatului Elveției.

Mijlocașul român, care a jucat tot meciul, a oferit assist-ul la reușita lui Coyle (35) și a înscris golul de 2-0 în minutul 41.

31-01-2024
19:28

Radu Drăgușin a prins câteva minute cu Brentford

Fundașul Radu Drăgușin a început ca rezervă partida pe care echipa sa, Tottenham Hotspur, a câștigat-o, pe teren propriu, scor 3-2, în fața formației Brentford, în etapa a 22-a din Premier League.

Managerul Ange Postecoglu a apelat la serviciul internaționalului român abia în minutul 88, când l-a trimis în teren în locul lui James Maddison pentru a apăra avantajul de pe tabelă.

31-01-2024
19:05

Adrian Rus, gol important în Cipru

Fundașul Adrian Rus a marcat un gol în partida pe care echipa sa, Pafos, a terminat-o la egalitate, pe teren propriu, scor 1-1, cu formația Apollon Limassol, în etapa a 22 -a a campionatului Ciprului.

Internaționalul român a înscris golul egalizator în minutul 87, imediat după ce coechipierul său Tankovic a ratat un penalty. Oaspeții au deschis scorul prin Marques (28).

Rus a fost integralist, la fel ca și coechipierul său Vlad Dragomir, și a primit un cartonaș galben în minutul 57. De partea cealaltă, mijlocașul Andrei Artean a jucat toate minutele pentru Apollon.

30-01-2024
07:09

Reacția lui Marius Șumudică după 1-2 cu Galatasaray: „Ne-am arătat puterea”

Gaziantep a pierdut dramatic meciul din deplasare cu Galatasaray, scor 1-2, în etapa a 23-a din campionatul Turciei. Formația pregătită de Marius Șumudică a deschis scorul în minutul 29 prin Kizildag. 

Deși au condus o mare parte a meciului, oaspeții au plecat fără niciun punct de pe „Rams Park”. Zaha și Yilmaz au înscris în finalul partidei, iar Galatasaray a ieșit învingătoare. 

Marius Șumudică a fost mulțumit de prestația echipei sale și a subliniat faptul că Gaziantep nu s-a putut baza pe 4 jucători de bază. „Galatasaray este o echipă mare, a fost un meci greu, dar noi i-am arătat Turciei puterea echipei.

Este foarte greu pentru echipele anatoliene (n.r. din zona unde se află Gaziantep) să lupte cu 4 jucători lipsă. Ogun Ozcicek, Mustafa Eskihellac, Max Gradel și Nicolas N’Koulou nu au fost cu noi, însă le-am arătat puterea tuturor.

Gaziantep FK este o comunitate mare. Ne-am arătat puterea în meciurile cu Fenerbahçe și Galatasaray. Vom lupta pentru a rămâne în prima ligă până la final”, a declarat Marius Șumudică, la finalul partidei. 

Gaziantep a ajuns la 6 meciuri consecutive fără victorie în campionatul turc. Echipa antrenorului român a coborât până pe locul 17, primul retrogradabil, cu 23 de puncte în tot atâtea meciuri. 

Notele românilor conform Sofascore după Galatasaray – Gaziantep 2-1: 

  • Florin Niță – 6,9
  • Alexandru Maxim – 6,5
  • Deian Sorescu – 6,5
  • Denis Drăguș – 6,2
29-01-2024
17:40

Galatasaray - Gaziantep 2-1 ( Zaha 72, Yilmaz 90 / Kizildag 29)

Min. 90+5: Final de meci!

Min. 90+4: Golul lui Galatasaray dat de Icardi a fost anulat de VAR pentru offside.

Min. 90: GOOOL Galatasaray! Yilmaz primește balonul în șutează în forță la poartă.

Min. 72: GOOOL Galatasaray! Zaha pătrunde în careu și șutează puternic pe jos. Atacantul lui Galatasaray îl învinge pe Niță.

Min. 29: GOOOL Gaziantep! Kizildag deschide scorul din pasa lui Djilobodji.

Min. 1: Start de meci! 


Echipele de start:

Galatasaray: Muslera – Ayhan, Nelsson, Sanchez, Kutlu – Demirbay, Torreira, Yilmaz, Mertens, Akturkoglu – Icardi. Antrenor: Okan Buruk

Gaziantep: Niță – Djilobodji, Ersoy, Kizildag, M’Bakata, Sorescu – Maxim, Jevtovic, Soyalp – Markovic, Drăguș. Antrenor: Marius Șumudică


În etapa 23 a Superligii din Turcia, Gaziantep, formație antrenată de Marius Șumudică, joacă în deplasare pe terenul lui Galatasaray Istanbul. Toți cei patru români din lotul lui Gaziantep, Niță, Sorescu, Maxim și Drăguș, sunt titulari în echipa lui Șumudică.

Deși au plecat cu a doua șansă în acest meci, oaspeții au reușit să deschidă scorul în minutul 29 prin Arda Kizildag, care a reluat cu capul în plasă din apropiere după o pasă a lui M’Bakata.

28-01-2024
21:37

Răzvan Lucescu, triumfător în duelul cu Fatih Terim din Grecia

PAOK a câștigat derby-ul cu Panathinaikos, scor 2-1, în etapa cu numărul 20 din campionatul Greciei. Răzvan Lucescu a câștigat o primă bătălie în fața legendarului antrenor turc Fatih Terim, care a preluat banca formației din Atena la finalul anului trecut. Antrenorul turc a avut o reacție dură față de Lucescu la finalul meciului.

Despodov a deschis scorul în minutul 43 din pasa lui Taison. Cu 5 minute înainte, PAOK a avut un gol anulat pentru ofsaid la Koulierakis. Bakasetas a restabilit egalitatea din penalty în minutul 51. 

Același Despodov a stabilit scorul final în minutul 56 după o altă combinație decisivă cu brazilianul Taison. Grație succesului cu Panathinaikos, PAOK a revenit pe primul loc. Echipa lui Răzvan Lucescu are 47 de puncte după 20 de meciuri, la două puncte de AEK Atena și la 3 puncte de Panathinaikos. 

„Ne-am sacrificat, am făcut un efort mare, am controlat jocul având mai multe șanse decât adversarul, a fost o victorie complet corectă. Al doilea aspect are legătură cu arbitrajul.

Azi a fost o rușine, nu înțeleg de ce arbitrul i-a împins de la spate pe cei de la Panathinaikos dându-le un penalty care nu a fost. Totodată, nu a eliminat jucătorul cu al 2-lea cartonaș galben, acel jucător ar fi putut egala în ultimele minute”, a spus Răzvan Lucescu, la finalul meciului. 

28-01-2024
14:28

Alex Cicâldău, înfrângere incredibilă la Konyaspor

Konyaspor a pierdut meciul de pe teren propriu cu Bașakșehir, scor 2-3, în etapa cu numărul 23 din campionatul Turciei. Deși a condus cu 2-0, formația lui Alex Cicâldău nu a obținut nici măcar un punct. 

Gazdele au început în forță și au marcat două goluri în decurs de doar 6 minute prin danezul Louka Prip. La ambele reușite, pasa decisivă i-a aparținut albanezului Sokol Cikalleshi. 

Repriza secundă a fost la discreția celor de la Bașakșehir. Polonezul Krzysztof Piatek, fostul atacant de la AC Milan, a reușit un hattrick în minutele 67, 79 și 90+2 și a adus victoria echipei sale. 

Alex Cicâldău a fost integralist la Konyaspor și a primit nota 6,3 din partea celor de la Flashscore. În urma rezultatului dezamăgitor, Konyaspor a rămas penultima în clasament, cu doar 21 de puncte în 23 de partide. 

27-01-2024
18:19

Ladislau Boloni, a 7-a înfrângere consecutivă la Metz

Metz a pierdut duelul cu Nice, scor 0-1, în etapa cu numărul 19 din Ligue 1. Singurul gol al meciului de pe Allianz Rivera a fost marcat de Guessand din penalty în minutul 77. 

Formația antrenată de românul Ladislau Boloni a ajuns la 7 înfrângeri consecutive, dintre care 6 în Ligue 1 și una în Cupa Franței. În campionat, Metz ocupă locul 15, primul deasupra locurilor retrogradabile, cu 16 puncte în 19 etape. 

27-01-2024
15:10

Man și Mihăilă, cea mai dură înfrângere a sezonului la Parma!

Parma a pierdut fără drept de apel meciul din deplasare, scor 0-3 cu Modena, în etapa a 22-a din Serie B. Liderul a început prost partida și a primit primul gol în minutul 15. Battistella a înscris pentru gazde. 

Avantajul celor de la Modena a fost dublat de Abiuso în minutul 23 din pasa lui Ponsi. Același Ponsi a stabilit scorul final în minutul 47 și a provocat Parmei cea mai dură înfrângere a sezonului. 

Dennis Man și Valentin Mihăilă au fost titulari la Parma. Fabio Pecchia i-a înlocuit pe cei doi internaționali români în startul reprizei secunde. Mihăilă a fost scos de pe teren în minutul 46, în timp ce Dennis Man a încheiat partida în minutul 56. 

În ciuda înfrângerii, Parma rămâne lider în Serie B, cu 45 de puncte după 22 de etape. Totuși, Cremonese s-a apropiat la doar 4 puncte după victoria cu Spezia (1-0). 

26-01-2024
22:09

Drăgușin și Hagi, doar rezerve

Fundașul Radu Drăgușin a rămas pe banca de rezerve la partida pe care echipa sa, Tottenham Hotspur, a pierdut-o, pe teren propriu, scor 0-1, în fața formației Manchester City, în 16-imile de finală ale Cupei Angliei.

Mijlocașul Ianis Hagi a fost rezervă neutilizată în meciul pe care echipa sa, Deportivo Alaves, l-a câștigat, în deplasare, scor 3-0, în fața formației Almeria, în etapa a 22-a din La Liga.

Portarul Mihai Popa a fost doar rezervă în întâlnirea pe care echipa sa, Torino, a câștigat-o, în deplasare, scor 2-1, în fața formației Cagliari, în runda a 22-a din Serie A.

26-01-2024
21:32

Mazilu a jucat primele minute în Olanda

Atacantul Adrian Mazilu a debutat la echipa Vitesse Arnhem în meciul pe care echipa sa a pierdut-o, în deplasare, scor 0-1, în fața formației Zwolle, în etapa a 19-a a campionatului Olandei.

Internaționalul român a început jocul pe banca de rezerve și a fost introdus pe teren abia în minutul 86, în încercarea oaspeților de a scoate măcar un rezultat de egalitate.

Fundașul Ionuț Nedelcearu a fost integralist în partida pe care echipa sa, Palermo, a terminat-o la egalitate, în deplasare, scor 1-1, cu formația Catanzaro, în etapa a 22-a din Serie B.

Jucătorii români care evoluează în țări străine sunt deja conectați la întrecerile pe care le au de jucat, deoarece cu toții au un obiectiv clar. Și anume să-l impresioneze pe selecționerul Edi Iordănescu și să prindă un loc în lotul pentru Euro 2024.

Stranieri, 26-29 ianuarie. Radu Drăgușin dă piept cu colosul Manchester City

Weekend-ul 26-29 ianuarie este deschis la capitolul stranieri de Ianis Hagi. Mai mult rezervă în ultima perioadă la Deportivo Alaves, fiul ”Regelui” speră să prindă minute în meciul de la Almeria, programat vineri, de la ora 22:00.

ADVERTISEMENT

În aceeași situație se află și fundașul dreapta de la Rayo Vallecano, Andrei Rațiu, care joacă destul de rar. La un pas de o plecare la Villarreal, românul are șanse minime să fie folosit în duelul de la San Sebastian cu Real Sociedad.

Abia ajuns sub comanda lui Diego Simeone la Atletico Madrid, Horațiu Moldovan și-a asumat postura de rezervă a lui Jan Oblak. La fel se va întâmpla și duminică, la întâlnirea cu Valencia de pe Civitas Metropolitano.

ADVERTISEMENT

Ziua de vineri ar putea însemna primul joc ca titular pentru Radu Drăgușin la Tottenham Hotspur. Și ce joc ar fi împotriva colosului construit de Pep Guardiola la Manchester City, în 16-imile de finală ale Cupei Angliei.

Mazilu poate debuta în Olanda

Tot vineri va juca și Ionuț Nedelcearu în Serie B. Fostul fundaș dinamovist a revenit în ultimele etape în primul ”11” al sicilienilor și este de așteptat să fie acolo și la meciul din deplasare cu Catanzaro.

ADVERTISEMENT

Lideri în liga a doua italiană cu Parma, pe Dennis Man și Valentin Mihăilă îi așteaptă sâmbătă o deplasare dificilă pe terenul Modenei. Tot în Serie B, Bari, formația lui George Pușcaș primește vizita Reggianei, iar Pisa lui Marius Marin joacă acasă cu Spezia.

Ziua de vineri este una extrem de importantă și pentru Adrian Mazilu. Transferat la Brighton, el a fost trimis să se călească în campionatul Olandei. Astfel, fostul atacant al Farului poate debuta la noua sa echipă într-o partidă în deplasare cu Zwolle.

ADVERTISEMENT

Ladislau Boloni pare să nu poată opri căderea abruptă a lui Metz în Ligue 1, care a ajuns aproape de retrogradare după 5 înfrângeri consecutive. Și pentru echipa tehnicianului român vine o deplasare infernală pe terenul lui Nice, principala contracandidată a lui PSG la titlu.

ADVERTISEMENT