Sport

“Silenzio” strategia cu care Gigi Becali vrea să ia titlul cu FCSB în acest sezon! Ce şi-a propus pentru 2023

Gigi Becali a făcut o schimbare majoră la începutul anului 2023. Patronul FCSB nu mai vrea să aibă apariţii publice, după ce ani la rând a fost cel mai vocal finanţator din fotbal.
10.01.2023 | 12:42
Silenzio strategia cu care Gigi Becali vrea sa ia titlul cu FCSB in acest sezon Ce sia propus pentru 2023
Gigi Becali, la o conferinţă la Palat. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Gigi Becali este cel mai mediatizat om de fotbal din ultimele două decenii din fotbalul românesc. De când a preluat FCSB, în 2003, latifundiarul a devenit unul dintre cei mai vizibili oameni în mass-media românească şi datorită intervenţiilor dese în spaţiul public.

Strategia cu care Gigi Becali vrea să ia titlul cu FCSB în acest sezon! Şi-a propus să se retragă din viaţa publică

Însă, la începutul anului 2023, patronul celor de la FCSB a făcut o schimbare majoră. Şi-a propus să se retragă din viaţa publică, să nu mai dea declaraţii la televizor sau în presa scrisă prin care să îşi critice jucătorii.

ADVERTISEMENT

La una dintre ultimele apariţii publice, Gigi Becali a declarat că de la 1 ianuarie îşi schimbă şi numărul de telefon: “I-am spus lui Luţu să se ocupe şi să schimbe de la 1 ianuarie numărul de telefon. Gata, nu mai vreau!”, a declarat patronul FCSB într-un interviu acordat de Sărbători pentru Realitatea Plus.

FANATIK a încercat să îl contacteze pe Gigi Becali pe numărul vechi de telefon pentru noutăți legate de echipă în acest început de an. Mesajul este că numărul nu mai este alocat, semn că patronul celor de la FCSB s-a ţinut de cuvânt.

ADVERTISEMENT

Strategia lui Gigi Becali, benefică pentru FCSB?

Strategia lui Gigi Becali ar putea fi una benefică pentru FCSB. Deseori, declaraţiile patronului au fost furtunoase după meciuri, iar ţintele tirului furibund al lui Becali erau chiar proprii fotbaliști sau antrenori.

Mulţi oameni de fotbal l-au sfătuit pe latifundiar să nu îşi mai facă praf jucătorii în public. Asta pentru că aceste apariţii în mass-media reprezintă un motiv pentru care FCSB nu a câştigat titlul de campioană din 2015 încoace.

ADVERTISEMENT

La FCSB s-a făcut o adevărată curăţenie la începutul anului. Andrei Dumiter, Florin Achim, Radu Boboc, Marco Dulca şi Bogdan Rusu şi-au reziliat contractele, în timp ce Ianis Stoica şi Alexandru Musi au plecat sub formă de împrumut la U Cluj, respectiv Poli Iaşi.

Mihai Stoica, mult mai vocal după “retragerea” patronului

Însă, patronul nu a scos niciun cuvânt despre aceste mutări. În schimb, managerul sportiv Mihai Stoica a fost mult mai vocal în acest început de an. În emisiunea de la Orange Sport, managerul vine cu noutăţile de la echipă, el fiind extrem de activ şi pe reţelele de socializare.

ADVERTISEMENT

El a dat explicaţii (mai mult sau mai puţin ironice) despre motivul pentru care antrenorul din acte, Leo Strizu, nu a fost luat în cantonament, a spus de ce i-a fost reziliat contractul lui Marco Dulca şi a oferit alte informaţii de interes pentru fanii roș-albaștrilor.

Astfel, după tăcerea auto-impusă a lui Gigi Becali, rolul de comunicator în spaţiul public îi revine managerului Mihai Stoica, mandatat să îi ţină la curent pe suporteri cu ultimele mutări.

Gigi Becali a avut tentative de a se retrage din spaţiul public şi anii trecuţi, însă de fiecare dată şi-a încălcat promisiunea şi a revenit cu chef de vorbă. Rămâne de văzut dacă de această dată patronul FCSB va rezista tentaţiei şi va deveni ponderat şi în declaraţii. Dacă se va ține ca la carte de noul plan sau se va răzgândi la un moment dat.

  • 20 de ani au trecut de când Gigi Becali a preluat FCSB
  • 64 de ani are Gigi Becali

  • Cota BETANO pentru FCSB: 1,95 este cota pentru „nu marchează ambele echipe” la meciul AFC Hermannstadt – FCSB!

ADVERTISEMENT