News

A susținut echipa „greșită” și acum face pușcărie! Și niciun avocat nu vrea să-l apere

Trei studenți din Kashmir se confruntă cu acuzații de rebeliune pentru că au celebrat victoria Pakistanului în meciul T20 World Cup 2021 împotriva Indiei din octombrie. Aceștia se află și acum în închisoare.
18.12.2021 | 17:09
A sustinut echipa gresita si acum face puscarie Si niciun avocat nu vrea sal apere
ADVERTISEMENT

Showkat Ahmad Ganai, care locuiește în teritoriul Jammu și Kashmir aflat în centrul unei dispute între India și Pakistan, este în închisoare de două luni împreună cu cei doi prieteni ai săi.

Crima lor? Ei au susținut Pakistanul în meciul T20 împotriva Indiei din 24 octombrie.

Sentimentul anti-India este larg răspândit și profund în Kashmirul majoritar musulman, un teritoriu himalayan revendicat în întregime atât de India, cât și de Pakistan.

ADVERTISEMENT

Un student indian stă de două luni în închisoare din cauza unui meci de cricket

Într-un interviu acordat BBC, sora lui Showkat, Fancy Bano, a spus că fratele său reținut a schimbat câteva mesaje cu prietenii săi atunci când meciul eveniment s-a disputat între cele două țări.

A fost crima pentru care Showkat a ajuns în spatele gratiilor, a adăugat ea.

Showkat, Inayat și Arshid urmăreau meciul la o facultate din orașul Agra. În timp ce Pakistanul și-a doborât rivalul, studenții au împărtășit mesaje lăudând echipa câștigătoare și pe căpitanul Babar Azam.

ADVERTISEMENT

În primul raport de informare (FIR), studenții au fost acuzați că au scandat sloganuri pro-Pakistan în campusul colegiului. Cu toate acestea, conducerea colegiului spune că așa ceva „nu s-a întâmplat niciodată”.

Suspecții sunt reținuți în închisoarea de înaltă securitate din Agra, fiind acuzați de rebeliune și nu au pe nimeni care să-i apere, deoarece avocații locali au refuzat să preia cazul.

ADVERTISEMENT

Avocații refuză să-i apere pe cei trei studenți

Nitin Verma, un reprezentant al Asociației Tinerilor Avocați din Agra, a declarat: „Ceea ce au făcut ne-a rănit sentimentele. De aceea am decis să nu-i reprezentăm”, relatează BOL News.

Un purtător de cuvânt al partidului de guvernământ Bharatiya Janata (BJP) a declarat că reținerea este necesară pentru a menține legea și ordinea.

ADVERTISEMENT

Cerând oficialilor să-l elibereze pe Showkat, sora lui Bano a spus că le este dor de el și că el este „speranța noastră pentru viitorul nostru”.

Mama lui Showkat, Hafiza Begum, este, de asemenea, îngrijorată pentru viitorul fiului ei și a spus că familia ei nu a mâncat corespunzător în ultimele două luni.

„Inima îmi arde pentru fiul meu. Fiecare zi trece cu o mulțime de dificultăți”, a spus ea pentru BBC cu lacrimi în ochi.

ADVERTISEMENT
Tags: