News

Studiu care arată cât de expuși suntem la îmbolnăvire. Cum se răspândește coronavirusul în supermarket. Video

09.04.2020 | 10:47
Studiu care arata cat de expusi suntem la imbolnavire Cum se raspandeste coronavirusul in supermarket Video
ADVERTISEMENT

Un studiu realizat de cercetătorii finlandezi arată cât de expuși suntem la îmbolnăvirea cu coronavirus atunci când o persoană tușește într-un supermarket.

Studiu care arată cât de expuși suntem la îmbolnăvire

Conform The Sun, studiul arată că picăturile de salivă rezultate pot rămâne suspendate în aer câteva minute, iar riscul de îmbolnăvire la care sunt expuși oamenii este foarte mare.

ADVERTISEMENT

De asemenea, picăturile de salivă se pot răspândi cu rapiditate pe mai multe culoare de trecere ale supermarketurilor și există riscul ca ele să fie inhalate de alți cumpărători chiar și după ce persoana care a tușit a părăsit magazinul.

”Rezultatele preliminare indică faptul că particulele de aerosoli care transportă virusul pot rămâne în aer mai mult decât se credea inițial, de aceea este important să se evite spațiile interioare”, a declarat profesorul Ville Vuorinen de la Universitatea Aalto.

ADVERTISEMENT

”Norul de aerosoli se diluează în timp, dar acest lucru poate dura până la câteva minute”

Oamenii de știință care au realizat acest studiu recomandă populației să se ferească de locurile aglomerate, așa cum sunt și supermarketurile. ”Mergeți cât mai rar posibil în astfel de locuri. Stați acolo cât mai scurt timp posibil”, a mai spus Vuorinen.

Experții au analizat modul în care particulele mici de aerosoli se mișcă prin aer atunci când sunt emise din tractul respirator prin strănut, tuse sau chiar vorbire.

ADVERTISEMENT

”Norul de aerosoli se diluează în timp, dar acest lucru poate dura până la câteva minute. Particule extrem de mici nu coboară pe podea, ci se mișcă de-a lungul curenților de aer sau rămân plutind în același loc”, a explicat profesorul Ville Vuorinen.

Un studiu realizat recent de agenția Bloomberg a arătat că noul tip de coronavirus s-a răspândit extrem de repede în China, lucru care a dus la numeroase cazuri de îmbolnăvire. Cercetătorii americani sunt de părere că singura formă de protecție împotriva acestui virus este vaccinul.

ADVERTISEMENT

80 de medici renumiți din Marea Britanie au descoperit că virusul nu generează probleme doar la nivelul plămânilor, ci la unii pacienți atacă și inima, rinichii și chiar creierul.

ADVERTISEMENT