News

Studiu: care grupă sanguină riscă să se infecteze mai puțin cu COVID-19! Persoanele care au mai mici șanse să contracteze virusul

09.06.2020 | 09:53
Studiu care grupa sanguina risca sa se infecteze mai putin cu COVID19 Persoanele care au mai mici sanse sa contracteze virusul
ADVERTISEMENT

Potrivit primelor date ale unui studiu făcut de compania 23andM, pe un eșantion de 750.000 de participanți, arată că persoanele cu grupa sanguină 0 prezintă o probabilitate mai redusă cu 9% – 18% de a se infecta cu noul coronavirus.

Studiu: care grupă sanguină riscă să se infecteze mai puțin cu COVID-19!

Conform companiei, persoanele care au această grupă sanguină este mai puțin să se infecteze de COVID-19, dar și să dezvolte o variantă mai agresivă a bolii, prin care să ajungă internate la spital.

ADVERTISEMENT

Persoanele care au fost expuse virusului, inclusiv angajați medicali și din serviciile de intervenție, au prezentat șanse mai mici cu 13% – 26% de a se infecta, potrivit datelor obținute, care nu au fost încă revizuite sau publicate în jurnalele științifice.

Cercetătorii au identificat o variație în genele AB0 care generează codificări ale grupelor sanguine, ceea ce ar explica riscurile mai reduse.

ADVERTISEMENT

Un studiu din China arată că grupa sanguină 0 prezintă un risc mai redus de infectare! 

Rezultatele sunt cu atât mai valoroase cu cât boala provocată de virusul COVID-19 a fost asociată cu formarea cheagurilor de sânge și cu afecțiuni cardiovasculare.

„Studiul şi colectarea datelor sunt în curs, cu speranţa că vom putea folosi platforma noastră de cercetare pentru a înţelege mai bine modurile diferite în care oamenii reacţionează la virus.

ADVERTISEMENT

În final, sperăm să publicăm concluziile cercetărilor noastre pentru a furniza mai multe date comunităţii ştiinţifice”, a comunicat compania 23andMe, potrivit Mediafax.

Cercetători din întreaga lume verifică dacă datele genetice pot oferi răspunsuri în cazul efectelor coronavirusului. Ei încearcă să afle de ce unele persoane sunt mai grav afectate decât altele.

ADVERTISEMENT

Alte două studii au verificat variațiile în funcție de genele AB0. Un studiu din China arată că grupa sanguină 0 prezintă un risc mai redus de infectare.

ADVERTISEMENT