News

Studiu. Spitalul Militar Central, în cursa pentru identificarea celui mai bun tratament pentru COVID-19

05.06.2020 | 09:55
Studiu Spitalul Militar Central in cursa pentru identificarea celui mai bun tratament pentru COVID19
ADVERTISEMENT

Șefii Spitalului Militar Central au anunțat că intră în cursa pentru identificarea celui mai bun tratament pentru COVID-19.

Spitalul Militar Central, în cursa pentru identificarea celui mai bun tratament pentru COVID-19

Conform ziare.com, Spitalul Militar Central se alatură studiului ”Solidarity”, alături de Institutul Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș” și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale ”Dr. Victor Babeș”, din București, pentru identificarea celui mai bun tratament pentru COVID-19.

ADVERTISEMENT

Studiul este desfășurat de Organizația Mondială a Sănătății în peste 40 de țări. La nivel național, proiectul este coordonat de profesorul Alexandru Rafila, membru al Comitetului Executiv al OMS.

”’Solidarity’ este un studiu randomizat (alegerea pacienților este una aleatorie) ce constă în aplicarea, pentru comparație, a patru scheme terapeutice care au mai fost utilizate până în prezent”, se arată în comunicatul spitalului.

ADVERTISEMENT

Toți subiecții își vor da consimțământul pentru includerea în acest studiu

Aceste scheme s-au dovedit sigure și eficiente în cazul celor mai mulți pacienți diagnosticați cu boala COVID-19. Criteriile de includere și excludere a pacienților care vor fi incluși în acest program țin de vârstă, patologii asociate și comorbidități.

Scopul studiului este de a identifica, în cel mai scurt timp posibil, cel mai bun răspuns al subiecților la una dintre cele patru scheme de tratament, astfel încât să poată fi implementat, la nivel internațional, în tratamentul specific al acestei patologii.

ADVERTISEMENT

Instituția precizează faptul că proiectul respectă toate standardele în ceea ce privește etică și siguranța pacientului, în sensul că toți subiecții își vor da consimțământul pentru includerea în acest studiu, în deplină cunostință de cauză, după explicarea tuturor etapelor spitalicești ce urmează a fi parcurse.

”La nivelul SUUMC, coordonatorul studiului este colonelul medic șef de lucrări dr. Ion Ștefan, șeful Secției Clinice Boli infectioase. Echipele implicate în desfășurarea acestui proiect sunt alcătuite din specialiști în boli infecțioase și medici rezidenți în aceeași specialitate”, se mai arată în comunicat.

ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila a declarat în urmă cu o lună că că România a fost inclusă între statele care va testa 4 scheme terapeutice împotriva noului coronavirus, pentru a vedea care este cea mai bună în tratarea pacienților COVID-19.

ADVERTISEMENT