News

Subiecte simulare BAC 2024 la proba la alegere. Ce a picat la Geografie, Biologie și restul materiilor, pe 6 martie

Potrivit calendarului simularea examenului de maturitate continuă miercuri cu proba scrisă la alegere a profilului ori specializării
06.03.2024 | 08:20
Subiecte simulare BAC 2024 la proba la alegere Ce a picat la Geografie Biologie si restul materiilor pe 6 martie
Evaluarea cunoștințelor înainte de BAC. Simularea examenului continuă cu proba la alegere a profilului. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Miercuri, 6 martie, simularea examenului de Bacalaureat continuă cu proba la alegere a profilului, care include biologie, fizică, chimie, geografie, economie, filosofie, logică, psihologie și informatică. Proba începe la ora 9:00, când subiectele vor fi distribuite în fiecare sală de examen.

Simulare BAC, proba la alegere

Timpul acordat pentru elaborarea lucrării este de 3 ore, începând din momentul în care fiecărui elev i-au fost distribuite subiectele. În cadrul primei probe susținute, elevilor li s-au dat coduri individuale prin care vor afla mai târziu rezultatele obținute.

ADVERTISEMENT

Baremele de evaluare pentru aceste probe sunt publicate zilnic la ora 15:00. Rezultatele simulării vor fi publicate pe 15 martie și sunt analizate la nivelul fiecărei instituții de învățământ.

Deși notele obținute nu sunt contestabile și nu sunt înregistrate în catalog, în anumite cazuri excepționale, acestea pot fi trecute  la cererea scrisă a elevilor.

ADVERTISEMENT

Potrivit Edupedu, simularea de azi se desfășoară la 11 discipline și anume:

  • Anatomie și fiziologie umană;
  • Biologie vegetală și animală;
  • Chimie;
  • Economie;
  • Fizică;
  • Geografie;
  • Informatică;
  • Logică, argumentare și comunicare;
  • Psihologie;
  • Sociologie;
  • Filosofie.

Pe parcursul zilei de luni s-a desfășurat examenul scris la disciplina Limba și literatura română, iar marți a avut loc examenul scris obligatoriu pentru fiecare profil. Elevii care fac parte din minoritățile naționale vor susține examenul scris la disciplina Limba și literatura maternă în data de 7 martie.

ADVERTISEMENT

Lucrările elevilor vor fi corectate digital

Evaluările pentru simularea examenului de Bacalaureat 2024 și a probelor Evaluării Naționale pentru clasele a VIII-a vor fi corectate digital prin intermediul unei platforme online pusă la dispoziție de către Ministerul Educației.

Rezultatele individuale pentru simularea Bacalaureatului 2024 vor fi anunțate pe 15 martie 2024 și vor fi discutate la nivelul fiecărei școli prin întâlniri cu elevii, sesiuni cu părinții și dezbateri în cadrul consiliului profesoral.

ADVERTISEMENT

Notele obținute la aceste simulări nu vor fi trecute în catalog, cu excepția cazului în care elevul sau părintele solicită în scris acest lucru. Conform informațiilor oficiale din partea Ministerului Educației, peste 146.000 de elevi de la clasele a XII-a și a XIII-a în regim seral sau cu frecvență redusă din peste 1.320 de școli sunt așteptați să participe la simularea Bacalaureatului 2024.

ADVERTISEMENT
Tags: