Fotbal international

Suedezii se tem să nu fie victimele unor atacuri rasiste în România: “Acţionăm dacă vom auzi ceva”

12.11.2019 | 11:18
Suedezii se tem să nu fie victimele unor atacuri rasiste în România:
Suedezii se tem să nu fie victimele unor atacuri rasiste în România (sursă foto: sportpictures.eu)
ADVERTISEMENT

Suedezii se tem să nu fie victimele unor atacuri rasiste în România, cu ocazia meciului care se va disputa vineri, de la ora 21:45. Cele două formaţii se vor duela într-o confruntare decisivă pentru calificarea la EURO 2020, iar nordicii sunt pregătiţi pentru orice eveniment la partida de pe Arena Naţională.

  • Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,91 este cota pentru “ambele marchează” la meciul România – Suedia. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT

Suedezii au anunţat ce se va întâmpla dacă vor fi ţinta unor atacuri rasiste în România

Selecţionerul Suediei a fost primul care a vorbit despre ce s-ar putea întâmpla dacă jucătorii lui vor fi ţinta unor atacuri rasiste la meciul cu România. Janne Andersson a susţinut că el şi cu jucătorii lui vor acţiona dacă ultraşii din galeria tricolorilor vor încălca regulamentul UEFA.

“Vom acţiona dacă vom auzi ceva din tribune. Vrem să respectăm regulamentele, aşa că arbitrul va decide ce se va întâmpla în cazul unor atacuri, conform regulilor UEFA. Federaţia noastră a fost în contact cu UEFA şi cu FRF în ultimele zile. Suntem siguri că acest meci este privit cu seriozitate de forul continental”, a declarat Janne Andersson. Selecţionerul Suediei a fost completat de Andreas Granqvist, căpitanul nordicilor. “Dacă vor fi colegi de echipă care nu vor dori să mai continue meciul, în calitate de căpitan, voi avea o discuţie cu arbitrul”, a spus fotbalistul lui Helsingborgs.

ADVERTISEMENT

Norvegienii s-au temut că 30.000 de copii îi vor ataca

Meciul România – Norvegia 1-1 s-a jucat în faţa a peste 30.000 de copii, după ce FRF a fost sancţionată din cauza ultraşilor din “Uniţi sub Tricolor”, iar Lars Lagerback s-a temut de noi atacuri rasiste.

“Credeam că am destui ani în fotbal încât să nu mai fiu surprins de ceva, dar vestea asta a reușit s-o facă. Nu știam că UEFA are o astfel de regulă și nu pot spune că o înțeleg în totalitate. Nu am mai avut o asemenea experiență. Tot ce pot să spun e că aș fi foarte dezamăgit dacă ceea ce s-a întâmplat înainte și v-a adus în această poziție s-ar repeta și mâine seară. Avem jucători care vin din medii diverse și sper ca tinerii voștri fani să se comporte frumos”, spunea selecţionerul Norvegiei înainte de meciul de pe Arena Naţională.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri