Sport

Suma astronomică pentru care s-a vândut un bilet de la primul meci al lui Michael Jordan la Chicago Bulls. În 1984 a costat 170 de dolari

31.05.2020 | 14:15
Suma astronomica pentru care sa vandut un bilet de la primul meci al lui Michael Jordan la Chicago Bulls In 1984 a costat 170 de dolari
ADVERTISEMENT

Orice obiect legat de numele celui mai mare baschetbalist din istoria NBA, Michael Jordan, are un impact uriaş şi acum, deşi au trecut 21 de ani de când starul lui Chicago Bulls s-a retras de pe teren.

Un bilet de la meciul de debut al lui Michael Jordan la Chicago Bulls vândut cu o sumă astronomică

Impactul nu este mare doar ca şi aspect strict sportiv ci şi financiar. Tot ceea ce e legat sau provine de la Michael Jordan are preţuri de vânzare foarte ridicate, unele chiar astronomice.

ADVERTISEMENT

Aşa s-a întâmplat şi cu un bilet de la meciul de debut în NBA al lui Jordan, din 1984. Jordan şi-a făcut debutul, pe 26 octombrie 1984, la 21 de ani, pentru Chicago Bulls, într-un meci contra celor de la Washington Bullets, câştigat de ”tauri” cu 109-93, în faţa a 13.913 fani, pe Chicago Stadium.

25.000 de dolari pentru un bilet care a costat 170 de dolari

Atunci, Jordan a reuşit 16 puncte, şase recuperări şi şapte pase decisive. Dar nimeni nu avea cum să anticipeze cariera incredibilă pe care o avea Michael, câştigător de şase ori cu Chicago Bulls în NBA.

ADVERTISEMENT

Un bilet de la acel meci a fost vândut recent la o licitaţie. Şi a fost achiziţionat cu incredibila sumă de 25.000 de dolari, în condiţiile în care biletul costase atunci 170 de dolari!

Record de vânzare la o pereche de ghete Air Jordan

În urmă cu două săptămâni, o pereche de ghete purtată de Jordan tot în sezonul său de debut în NBA a fost vândută cu suma record de 560.000 de dolari, în cadrul unei licitaţii online.

ADVERTISEMENT

Ghetele Air Jordan, proiectate special pentru starul NBA, au pe ele autograful lui Jordan, fiind de altfel prima încălţăminte sport semnată vreodată. Casa Sotheby’s, organizatoarea licitaţiei, se aştepta să obţină între 100.000 şi 150.000 de dolari cu ocazia vânzării lor.

Michael Jordan, unul dintre cei trei miliardari din sport

A fost un şoc vânzarea reuşită la un preţ de patru ori mai mare. Ghetele Air Jordan au fost vândute de colecţionarul Jordan Geller, fondatorul muzeului pantofilor sport Shoezeum din Las Vegas.

ADVERTISEMENT

Recent, Michael Jordan, care este unul dintre cei trei sportivi ai lumii, care a depăşit miliardul de dolari din contracte de joc şi publicitare, a apărut în documentarul Last Dance, un documentar destul de mult discutat despre viaţa şi cariera starului american.

ADVERTISEMENT