Life

Suma maximă de bani cash pe care o poți ține în casă în Germania. Limitarea e impusă prin lege

Care e suma maximă de bani cash pe care o poți avea în casă în Germania. Este o limitare impusă prin lege și toți români trebuie să știe de ea.
17.11.2023 | 00:25
Suma maxima de bani cash pe care o poti tine in casa in Germania Limitarea e impusa prin lege
Câți bani cash poți avea în casă în Germania. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Suma maximă de bani cash pe care o poți ține în casă în Germania este limitată prin lege. Astfel, cetățenii care vor să pună deoparte sume mai mari trebuie să meargă la bancă, deoarece nu au altă posibilitate.

Suma maximă de bani cash pe care o poți ține în casă în Germania. Ce spune legea

Limitarea plăților cash nu este practicată doar în România, ci și în alte țări, cum ar fi Germania, unde locuiesc mulți români. Aceștia nu pot să strângă sume prea mari de bani cash în locuințele lor din cauza limitelor impuse prin lege.

ADVERTISEMENT

În Germania, autoritățile au stabilit care e limita de bani pe care cetățenii o pot avea în locuințele lor. Această măsură are rolul de a diminua tentativele de fraudă și de spălare de bani.

Plafonul maxim de bani cash este de 10.000 de euro pe locuință. Cei care vor să pună deoparte mai mulți bani pot face acest lucru numai la bancă. Astfel de măsuri financiare există și în alte țări.

ADVERTISEMENT

De exemplu, sunt țări care limitează suma maximă cu care se pot face tranzacții cash, care este de 5.000 de euro pentru comercianți, respectiv 15.000 de lei pentru cetățeni, pentru Bulgaria și Slovacia, notează cancan.ro.

În Lituania și Polonia, limita este de 3.000 de euro, iar în Letonia de 7.200 de euro. Limita din Cehia este de 10.000 de euro pe zi, iar în Croația de 15.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Câți bani cash poți avea în casă în România

În România, autoritățile nu au stabilit o limită de bani cash pe care îi poți ține în locuință. În schimb, există o limitare a plăților între persoane fizice, persoane juridice și magazine Cash & carry.

O companie (persoană juridică) care va avea de făcut o plată nu va mai putea depăși 1.000 de lei cash. Dacă face cumpărături la un magazin cash&carry, limita este de 2.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Între persoanele fizice, se vor putea face doar plăți de cel mult 10.000 de lei pe zi. Se vor plafona și încasările efectuate de magazinele de tip cash & carry la 2.000 de lei de persoană, pentru fiecare tranzacție.

De asemenea, de la persoană fizică la persoană juridică și invers nu se pot da mai mult de 50.000 de lei. Măsurile au fost gândite pentru a combate evaziunea fiscală.

ADVERTISEMENT
Tags: