Sport

Șumudică a câștigat la FIFA procesul cu Al Raed! Câți bani are de recuperat

În prezent la Gaziantep, Marius Șumudică a câștigat la FIFA procesul cu Al Raed. El a fost dat afară de arabi în vară, deși mai avea un an de contract.
03.11.2023 | 17:39
Sumudica a castigat la FIFA procesul cu Al Raed Cati bani are de recuperat
Marius Șumudică a câștigat la FIFA procesul cu saudiții de la Al Raed
ADVERTISEMENT

Aflat de două luni pe banca lui Gaziantep, cu care se află momentan pe locul 16 din 20 de formații în prima ligă turcă, Marius Șumudică a primit zilele trecute o veste excelentă dinspre FIFA. A câștigat în primă instanță litigiul financiar cu saudiții de la Al Raed, care au renunțat la serviciile lui în vară, cu toate că mai avea un an de contract. Antrenorul român trebuie să primească o compensație de circa 170.000 euro, adică patru salarii.

Șumudică a câștigat la FIFA procesul cu Al Raed! Saudiții mai au la îndemână Apelul

Decizia din Elveția nu este însă una definitivă. Șefii lui Al Raed pot face apel în tentativa de a întoarce hotărârea, dar șansele de câștig sunt minime.

ADVERTISEMENT

Șumudică preluase gruparea arabă în iulie 2022 și a rămas un singur sezon. A condus echipa în 30 de meciuri și a terminat pe locul 10, la mijlocul ierarhiei. I-a avut în lot pe Silviu Lung jr. și pe Mitriță, ultimul împrtumutat din MLS, de la New York City.

”Rămân cu satisfacția că am antrenat tot anul echipa într-un campionat în care e foarte greu să reziști. Mi-am îndeplinit obiectivul, așa că părăsesc pe Al Raed cu fruntea sus”, puncta Șumudică pentru digisport după divorțul de saudiți.

ADVERTISEMENT

Marious Șumudică, episod viralizat cu Cristiano

În aprilie 2023, Șumudică a fost în mijlocul unui episod devenit viral alături de Cristiano Ronaldo. După meciul pierdut de Al Raed în fața lui Al Nassr, 0-4, antrenorul român și portughezul s-au întîlnit pe culoarul spre vestiare, unde starul lusitan i-a oferit tehnicianului tricoul său.

După despărțirea de Al Raed, Șumudică a activat o perioadă ca analist TV, după care a preluat conducerea lui Gaziantep, într-o situație critică în Turcia. El a format la echipă o ”insulă românească”, recrutându-i pe Florin Niță și pe Drăguș, alături de Maxim.

ADVERTISEMENT

Marius Șumudică vrea deja prelungirea contractului în Turcia

Presa din Țara Semilunei a notat recent că Șumudică își dorește deja o extensie a actualului angajament cu Gaziantep, care funcționează până la sfârșitul sezonului, dar șefii clubului preferă să aștepte finalul campionatului înainte de a lua o decizie.

“Mă simt ca un pește în apă la Gaziantep. Am un contract de un an aici. Sunt foarte fericit. În cazul în care cei din conducere sunt fericiți, prioritatea mea va fi să rămân la Gaziantep, cât timp sunt fericit și eu”, a explicat Marius Șumudică în media turcă.

ADVERTISEMENT