News

Supărat că nu poate intra la păcănele fără certificat verde, un bărbat a alertat poliția. Oamenii legii l-au reținut

Un bărbat din Constanța a sunat, vineri, la 112 să reclame că nu este lăsat să intre la păcănele, din cauză că nu are certificat verde. Din nefericire pentru el, poliția l-a reținut preț de câteva ore și i-a aplicat o amendă usturătoare.
29.10.2021 | 22:14
Suparat ca nu poate intra la pacanele fara certificat verde un barbat a alertat politia Oamenii legii lau retinut
ADVERTISEMENT

Bărbatul voia să intre într-o sală de jocuri de noroc din Piața Tomis, din Constanța. Văzând că nu îi este permis accesul, a alertat poliția.

Oamenii legii s-au deplasat în zonă, doar că nu au acționat în favoarea reclamantului, ci l-au tras la răspundere din cauză că voia să intre în locație fără certificatul digital și fără mască.

ADVERTISEMENT

Individul a fost amendat cu 6.000 de lei

În acel moment, individul a început să aibă o atitudine recalcitrantă. Drept urmare, a fost luat de oamenii legii și dus la secție pentru a da explicații.

Acolo, constănțeanul a aflat că va avea de plătit și o amendă în valoare de 6.000 de lei. Acuzațiile sub care a fost pus sunt refuzarea prezentării actelor de identitate și nerespectarea normelor anti-Covid.

ADVERTISEMENT
Bărbat săltat de poliție după ce a sunat să reclame că nu este lăsat să intre la păcănele fără certificat verde. Sursa foto: Captură Digi 24.

Câte sancțiuni s-au aplicat în ultimele 24 de ore pentru abaterea de la măsurile anti-Covid

Conform ultimului bilanț al cazurilor de coronavirus transmis de Grupul de Comunicare Strategică (GCS), în ultimele 24 ore, oamenii legii au dat peste 3 mii de amenzi pentru nerespectarea restricțiilor. De asemenea, s-au întocmit și 3 dosare penale.

”Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 28 octombrie, 3.539 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 684.750 lei.

ADVERTISEMENT

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost întocmite, ieri, 3 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal”, potrivit GCS.

Printre regulile în vigoare amintim că în momentul de față nu este permis să intri în sălile de jocuri de noroc fără certificat verde. Documentul atestă: vaccinarea anti-Covid, trecerea prin boală sau testarea negativă.

ADVERTISEMENT

Crește numărul românilor care se vaccinează

De când s-au înăsprit măsurile împotriva coronavirusului, centrele de vaccinare au cozi la intrare cu români care vor să se imunizeze. Zilele trecute, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de imunizare, spunea că într-o lună și-au administrat vaccinul peste un milion de persoane.

“Aş vrea să fac un scurt comentariu legat de progresia campaniei de vaccinare din ultimele cinci săptămâni. Practic, începând cu data de 20 septembrie şi până pe 24 octombrie în total s-au vaccinat un 1.059.538 de persoane noi.

Din acestea circa 80% sunt persoane cu vârsta sub 60 de ani, restul 20% sunt persoane cu vârsta de peste 60 de ani. Ceea ce mi-aş dori mai mult ca în perioada următoare persoanele vulnerabile cu vârsta mai mare de 60 de ani să se prezinte la vaccinare pentru că datele noastre ne arată că vârsta este un factor de risc asociat cu mortalitatea.

Cu cât vârsta este mai înaintată, cu atât riscul de deces în cazul îmbolnăvirii este mai crescut, mediana vârstei în momentul de faţă este între 70 – 71 de ani. Însă, doar în ultima săptămână, în perioada 18 octombrie  – 24 octombrie au fost vaccinate peste 450676 de persoane noi, practic este o creştere cu 110% mai mult decât în săptămâna precedentă”, declara Valeriu Gheorghiţă  într-o conferință de presă.

ADVERTISEMENT