Sport

Super golul lui Stanciu face înconjurul lumii. Ce au scris Marca și Gazzetta dello Sport

Nicolae Stanciu a înscris superb din lovitură liberă în partida Damac - Al Hilal 1-1, din Arabia Saudită. Inclusiv marile publicații ale Europei îl laudă pe român.
22.09.2023 | 08:30
Super golul lui Stanciu face inconjurul lumii Ce au scris Marca si Gazzetta dello Sport
Nicolae Stanciu, Andrei Burcă și Florin Tănase sunt protagoniștii unui duel românesc în Arabia Saudită. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Saudi Pro League a devenit un punct de interes pentru întreaga lume datorită vedetelor care au ajuns în Arabia Saudită. Al Hilal are cel mai scump evaluat lot, la 258,4 milioane de euro.

Nicolae Stanciu, gol din lovitură liberă în fața lui Neymar. Cosmin Contra a făcut egal cu Al Hilal, cea mai scumpă echipă din Arabia Saudită

Totuși, cu Neymar, Milinkovic Savic, Koulibaly, Malcom și Mitrovic titulari, Al Hilal s-a chinuit pe terenul lui Damac. Iar Nicolae Stanciu este cel care a reușit lovitura decisivă pentru echipa lui Cosmin Contra.

ADVERTISEMENT

Nicolae Stanciu a reușit să înscrie pentru 1-1 dintr-o lovitură liberă de la peste 30 de metri, în minutul 68. Malcom fusese primul pe tabelă, în minutul 9. Marca și Gazzetta dello Sport, două dintre cele mai importante publicații de sport din Europa, au scris despre remiza reușită de Stanciu și Contra. VIDEO cu golul lui Stanciu

“O execuție excelentă din lovitură liberă pentru Stanciu, ajutat și de plasamentul zidului, dar și al portarului. Bine așezați pe teren de Cosmin Contra, cei de la Damac au jucat perfect rolul lui David în fața lui Goliat”, a scris Marca.

ADVERTISEMENT

Marca și Gazzetta dello Sport, laude pentru Nicolae Stanciu și Cosmin Contra după Damac – Al Hilal 1-1

“Cosmin Contra, fostul jucător al lui AC Milan, surpriza etapei în Arabia Saudită. Gazdele iau un punct cu ajutorul lui Stanciu. Bono, portarul lui Hilal, păcălit de traiectoria dată de român, a scăpat mingea în poartă”, notează și Gazzetta dello Sport.

Damac, echipa lui Cosmin Contra și Nicolae Stanciu este pe locul 15 în Arabia Saudită, din 18 echipe. Are patru puncte din șapte partide disputate și nu a bifat nicio victorie încă.

ADVERTISEMENT

În următoarea etapă, pe 30 septembrie, Damac va juca în deplasare cu Al Khaleej, una dintre rivalele în lupta pentru evitarea retrogradării. Stanciu este la primul gol pentru Damac, la al doilea meci după transferul din China.

Al Hilal cedează primul loc în Saudi Pro League după golul încasat de la Stanciu. Al Ittihad, echipa lui Benzema, e noul lider

De partea cealaltă, Al Hilal pierde primul loc după pasul greșit făcut pe terenul lui Damac. Echipa lui Jorge Jesus are 17 puncte după 7 etape, unul mai puțin decât liderul Al Ittihad, echipa lui Benzema.

ADVERTISEMENT

Etapa viitoare, Al Hilal joacă pe 29 septembrie cu Al Shabab, pe propriul teren. Yannick Carrasco și Ever Banega sunt vedetele celor de la Al Shabab, locul 9 în campionatul din Arabia Saudită.

ADVERTISEMENT