Sport

Suporterii CSA Steaua s-au săturat să aștepte și au strâns bani pentru a merge la TAS. O firmă din Elveția a preluat speța: „Un avocat de mare anvergură”

Suporterii CSA Steaua au luat problema în propriile mâini și au luat legătura cu o firmă elevețiană care să susțină cauza CSA la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne
25.05.2023 | 15:27
Suporterii CSA Steaua sau saturat sa astepte si au strans bani pentru a merge la TAS O firma din Elvetia a preluat speta Un avocat de mare anvergura
3.000 de euro au strâns fanii „roș-albaștri” pentru a plăti firma de avocatură din Elveția. Sursă foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Suporterii CSA Steaua nu mai pot să stea cu mâinile în sân așteptând decizia conducerii clubului cu privire la interdicția la promovare și sunt gata să facă tot ce le stă în putere pentru ca „militarii” să scape de acest impediment uriaș.

Suporterii CSA Steaua, gest disperat pentru ca „militarii” să poată promova: „Veți fi plăcut surprinși”

Fanii Stelei s-au mobilizat pe o pagină de Facebook și au creat un grup dedicat pentru construirea unui caz la TAS. Ei speră ca „roș-albaștrii” să primească în termen util o decizie favorabilă pentru a putea promova în SuperLiga.

ADVERTISEMENT


„Grup privat Mergem la TAS! După ce am analizat toate detaliile, am ales casa de avocatură elvețiană. Aceștia asteapta acum actele traduse în limba engleză și plata sumei de 3000 euro. Avem votați până acum €2620 . Mai sunt necesari €380.

Este vorba de un avocat de mare anvergură, veți fi plăcut surprinși, veți vedea factura și toate detaliile dumnealui. Chiar o simplă căutare pe Google vă va arăta detalii despre celebra casă de avocatură specializată în litigii TAS.

ADVERTISEMENT

Firma elvețiană a oferit deja expertiză juridică suporterilor: „Putem formula de îndată un apel și să aplicăm pentru o judecare în regim de urgență”

Acesta va analiza cazul în detaliu și ne va spune exact ce șanse avem la TAS. Cei care doresc să se alăture acestuia demers sunt așteptați pe grup. În curând vom avea și tot dosarul și regulile de licențiere traduse de către un traducător autorizat, datorită lui Sorin Ioniță, care a suportat toate costurile traducerii legalizate și căruia îi mulțumim încă o dată! #VremSteauaÎnA”, se arată într-o postare pe Facebook.

Suporterii au publicat și o corespondență oficială pe e-mail cu un reprezentant al acestei firme din Elveția și care le-a oferit deja suporterilor asistență juridică: „3.000 de euro e suma de care e nevoie, la care se adaugă și VAT-ul și alte taxe din Elveția. Dacă am toate detaliile cazului, inclusiv regulamentul tradus în engleză, pot să vin cu o primă părere în trei zile lucrătoare”. 

ADVERTISEMENT

Specialistul TAS lasă de înțeles că Steaua ar putea primi un răspuns rapid din Elveția: „Dacă analiza voastră are șanse rezonabile de succes și clubul vrea să meargă înainte cu acest demers, putem formula de îndată un apel și să aplicăm pentru o judecare în regim de urgență, cu scopul de a primi un verdict final până la 30 iunie 2023, cel târziu. 

Am nevoie de toate regulamentele, precum și decizia federației de refuzare a promovării (dacă se aplică). Dacă vreți să mergem înainte, pot să scot o factură care poate fi plătită prin transfer bancar sau plătită cu cardul, în funcție de cum preferă clubul”, se mai arată în aceeași postare.

ADVERTISEMENT

Steaua, anunț despre acțiunea la TAS după ce a terminat pe loc direct promovabil: „Interpretarea eronată a Legii Sportului de către FRF”

Clubul Sportiv al Armatei Steaua a publicat un comunicat pe pagina oficială de Facebook în care a vorbit despre „interpretarea eronată a Legii Sportului de către FRF” și îi asigură pe suporteri că se fac toate eforturile juridice pentru ca echipa să promoveze: „Steaua București, pe loc promovabil. Punct final în sezonul Ligii 2, sezonul 2022-2023. Echipa noastră termină pe poziția secundă, care ne asigură promovarea din punct de vedere sportiv.


Interpretarea eronată a Legii Sportului, de către Federația Română de fotbal, ne pune în situația de a căuta soluții legale pentru a putea evolua pe prima scenă a fotbalului românesc.

Facem precizarea că un eventual demers al clubului nostru, nu putea fi întreprins, decât după comunicarea oficială a FRF. Felicităm jucătorii și staff-ul tehnic pentru performanța reușită și mulțumim fanilor pentru suportul necondiționat”.

ADVERTISEMENT