Sport

Suporterii CSA Steaua și-au dat în petec la umilința cu Csikszereda, dar Adi Popa le ia apărarea: „Când se întâmplă dincolo e normal”

Csikszereda a umilit-o în Ghencea pe CSA Steaua, iar suporterii gazdelor s-au dat în spectacol, scandând xenofob la adresa ciucanilor. Adi Popa le-a luat apărarea ultrașilor.
24.08.2022 | 12:46
Suporterii CSA Steaua siau dat in petec la umilinta cu Csikszereda dar Adi Popa le ia apararea Cand se intampla dincolo e normal
Suporterii CSA Steaua și-au dat în petec la umilința cu Csikszereda, dar Adi Popa le ia apărarea: „Când se întâmplă dincolo e normal”. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Csikszereda a produs șocul etapei a treia din Liga 2 Casa Pariurilor. Fără punct înaintea rundei, ciucanii au venit în Ghencea și au spulberat-o pe CSA Steaua, scor 4-0. În minutul 71, când tabela arăta scor de neprezentare pentru oaspeți, meciul a fost întrerupt din cauza scandărilor cu tentă xenofobă la adresa Ungariei ale galeriei „militarilor”.

Adi Popa, de partea ultrașilor CSA Steaua, care au avut scandări xenofobe în CSA Steaua – Csikszereda 0-4

Adi Popa a amintit de gestul pe care l-a făcut delegația de hochei a României la Campionatul Mondial, când jucătorii români au cântat imnul Ținutului Secuiesc alături de naționala Ungariei.

ADVERTISEMENT

„Se exagerează, nu sunt de acord cu scandările xenofobe. Pe mine la Slatina mi-au luat familia și m-au făcut în toate felurile, nu a zis nimeni nimic. Așa e la fotbal.

S-au întâmplat acele lucruri cu premierul Ungariei, s-a cântat imnul (n.r. – imnul Ținutului Secuiesc) la hochei și nu s-a luat nicio măsură. Când noi spunem ceva, se exagerează. Când se întâmplă din partea cealaltă, e o normalitate.

ADVERTISEMENT

Nu este normal, dar prea se pune accent pe asta!”, a declarat Adi Popa, după CSA Steaua – Csikszereda 0-4, citat de as.ro.

Scandările ultrașilor s-au auzit în mod repetat și în primele 45 de minute. Văzând că lozincile împotriva maghiarilor continuă și în actul secund, crainicul de la stadionul Ghencea le-a transmis celor aproximativ 1000 de spectatori prezenți la meci să înceteze, pentru că partida riscă să fie oprită definitiv.

ADVERTISEMENT

Peluza Sud a ignorat avertismentul, iar în minutul 71, arbitrul a întrerupt meciul. Căpitanul Bogdan Chipirliu a mers la galerie să îi calmeze pe ultrași, iar partida s-a reluat după două minute de pauză.

Pe durata meciului cu Csikszereda, fanii celor de la CSA Steaua au protestat și împotriva conducerii, pe care dă vina că echipa nu are drept de promovare în SuperLiga.

ADVERTISEMENT

Wallace le-a cerut iertare fanilor

Brazilianul Wallace (32 de ani) le-a cerut iertare suporterilor. Stoperul a rămas uimit de felul în care s-a prezentat echipa lui Daniel Oprița la meciul cu ciucanii, care, înainte vizitei în Ghencea, n-aveau niciun punct în Liga 2 Casa Pariurilor.

„Nici dacă aveam cel mai urât coșmar din viața mea nu puteam să mă gândesc vreodată că vom pierde un meci de așa manieră. Ne pare rău, ne cerem scuze în fața suporterilor care au venit la stadion, pentru că sunt niște suporteri minunați.

 Astăzi a fost un meci slab din partea noastră, lor le-a ieșit aproape tot. Au meritat victoria, noi n-am arătat ca o echipă adevărată. Ar trebui să vorbim să vedem unde greșim și trebuie făcut ceva, pentru că așa nu se poate. Fără atitudine, fără ambiție nu se poate. Aici e Steaua și ca să îmbrăcăm acest tricou trebuie să dăm tot.

E cea mai dură înfrângere pe care am avut-o la echipa asta. Nu am avut nicio șansă, cam așa a fost. E un meci pe care trebuie să-l uităm cât mai repede, dar și să îl analizăm și să ieșim din situația asta”, a declarat Wallace.

ADVERTISEMENT