Fotbal intern

Suporterii Stelei, show pirotehnic la Crucea Eroilor de pe Muntele Caraiman. I-au omagiat pe eroii din Primul Război Mondial. Video

29.06.2020 | 14:56
Suporterii Stelei show pirotehnic la Crucea Eroilor de pe Muntele Caraiman Iau omagiat pe eroii din Primul Razboi Mondial Video
Suporterii echipei Steaua București au realizat, duminică, un show pirotehnic la Crucea Eroilor de pe Muntele Caraiman. Sursă foto: Captură video
ADVERTISEMENT

Suporterii echipei Steaua București au realizat, duminică, un show pirotehnic la Crucea Eroilor de pe Muntele Caraiman.

Crucea comemorativă a Eroilor Români este unul dintre simbolurile unităţii naţionale, ale sacrificiului pentru înfăptuirea acesteia și un omagiu adus celoir şi-au jertfit viaţa în Primul Război Mondial.

ADVERTISEMENT

Inaugurată în 1928, ea se află în Munții Bucegi, în județul Prahova, și a fost desemnată în 2013 de Guiness World Records cea mai înaltă cruce din lume amplasată pe un vârf montant.

Show de zile mari al suporterilor Stelei la Crucea Eroilor

Suporterii Stelei din Peluza Sud au mers duminică la Crucea Eroilor de pe Muntele Caraiman și i-a omagiat pe eroii care au luptat pentru reîntregirea Neamului Românesc cu un show spectaculos.

ADVERTISEMENT

Peste 20 de suporteri au aprins torţe, au scandat şi au cântat exact ca pe stadion, în timp ce mai mulţi turişti s-au arătat deranjaţi de scandalul provocat în vârf de munte de fanii ”roș-albaștrilor”.

Colonelul Liviu Coman, comandantul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova, a declarat că este la curent cu ceea ce s-a întâmplat duminică în Bucegi şi a precizat că persoanele care au participat urmează să fie identificate şi sancţionate.

ADVERTISEMENT

Colonelul a precizat că suporterii nu ar fi fost recalcitranţi, ba chiar au strâns deşeurile din zona monumentului după încheierea show-ului pirotehnic.

În data de 28 iunie 1914, Franz Ferdinand, arhiducele Austriei şi moştenitorul tronului austro-ungar, a fost asasinat la Sarajevo de Gavrilo Princip, un student sârb bosniac, iar acest eveniment a dus la începerea Primului Război Mondial.

ADVERTISEMENT

Crucea Caraiman a rezistat fără nicio restaurare serioasă vreme de aproape 90 de ani. În vara lui 2017, Ministerul Apărării Naţionale a început un proiectul amplu de consolidare, inclusiv cu bani europeni, iar lucrările sunt în curs.

ADVERTISEMENT