Sport

Suporterii Universităţii Craiova, tricou special pentru finala Cupei României! Ce mesaj au folosit oltenii. Foto

14.05.2021 | 13:58
Suporterii Universitatii Craiova tricou special pentru finala Cupei Romaniei Ce mesaj au folosit oltenii Foto
ADVERTISEMENT

Fanii Universității Craiova au lansat un model de tricou special pentru finala Cupei României. Acesta are și o simbolistică aparte, cu o legendă legată de preotul troian Laocoon.

Susținătorii Științei sunt în toiul pregătirilor pentru ultimul act al competiției. Autoritățile au anunțat că spectatorii vor avea acces pe stadioane începând din acest weekend, iar finala Cupei României va fi un motiv pentru care ultrașii Craiovei să facă din nou spectacol, la fel ca în 2018.

ADVERTISEMENT

Suporterii au și un mesaj special: „Cât timp suntem noi, suporterii Științei, pe acest pământ, Craiova nu o să aibă soarta Troiei”. Universitatea va avea și un susținător special la meciul cu Astra. Premierul Florin Cîțu, născut în județul Vâlcea, merge la Ploiești, fiind un suporter al echipei din Bănie.

Spectacol pregătit de fanii Universității Craiova la finala Cupei României. Au lansat un tricou special, cu o simbolistică aparte

În 2018, Universitatea Craiova a cucerit primul trofeu după 25 de ani, iar suporterii Științei nu au putut să nu marcheze evenimentul. Astfel, aceștia au purtat anumite tricouri speciale, iar sintagma „Așa e la Craiova” s-a regăsit la loc de cinste.

ADVERTISEMENT

După câștigarea trofeului, „Așa e la Craiova” a devenit un adevărat motto pentru olteni. În acest sezon, Universitatea este din nou aproape să câștige competiția, iar fanii au lansat un alt tricou, iar de data aceasta are o semnificație aparte.

Cu design simplu, tricoul face aluzie la legenda lui Laocoon din Troia. Preotul i-a avertizat pe cetățenii troieni că dacă lasă să intre în oraș calul troian vor cădea într-o capcană întinsă de greci.

ADVERTISEMENT
tricou universitatea craiova fani
Tricoul lansat de suporterii Științei

„Naivilor, nu vă lăsați înșelați de greci nici măcar când vă aduc daruri,” ar fi spus acesta. În viziunea fanilor Științei, Laocoon nu este un preot, ci un leu, care nu doar ca iși protejează orașul și reușește să oprească impostorul cal, dar ii aduce acestuia și glorie prin ridicarea unui nou trofeu.

Suporterii au și un mesaj războinic: „Cât timp suntem noi, suporterii Științei, pe acest pământ, Craiova nu o să aibă niciodată soarta Troiei.” Prețul tricoului este de 50 de lei. De asemenea, grupul „sUpporters UCV” a lansat și o eșarfă. Semnificația numărul opt este legată de Ilie Balaci, cel mai important număr opt din istoria Universității Craiova.

ADVERTISEMENT
esarfa universitatea craiova
Eșarfa specială pregătită pentru finala Cupei României

Cluburile sunt în așteptarea unui anunț din partea LPF și FRF legat de spectatori. Universitatea Craiova se bucura de suportul fanilor la finala de la Ploiești

Arena „Ilie Oană” din Ploiești va găzdui, cu siguranță, specatori, dar capacitatea de ocupare nu a fost staibilită. S-a vorbit despre 50 la sută, fiind un meci test înainte de Campionatul European, dar președintele Klaus Iohannis a spus că stadioanele vor fi deschise în proporție de 25 la sută.

Microbiștii ar putea fi încă din acest weekend în tribune, însă cluburile sunt în așteptarea unui anunț oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal și al Federației Române de Fotbal. Universitatea Craiova a anunțat că nu va fi o problemă ca stadionul „Ion Oblemenco” să fie ocupat în proporția prezentată mai sus, însă rămâne de văzut ce va cuprinde protocolul medical.

Bănia va găzdui pe 15 mai derby-ul Universitatea – CFR Cluj. Doar cu șanse matematice în lupta pentru titlu, oltenii vor să facă o figură cât mai frumoasă împotriva liderului și să aibă un moral foarte bun înainte de finala Cupei României.

„Sper să ajung și eu la finala Cupei României. Joacă Universitatea Craiova și așa că voi fi și eu acolo probabil.Este primul eveniment sportiv la care vom avea spectatori după această perioadă și nu aș vrea să-l ratez. Sâmbătă voi fi la teatru, un eveniment cultural,” a fost declarația premierului Florin Cîțu.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – CFR Cluj: 1,65 este cota pentru „ambele echipe nu marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT