Life

Surpriză totală pentru o femeie care a găsit un arici pe drum. L-a luat acasă, dar animalul refuza hrana. Ce era, de fapt

Uimirea trăită de o doamnă care a luat de pe marginea drumului un arici. A stat în casa ei o noapte, dar nu a mâncat nimic. Ce era acesta?
29.03.2024 | 09:40
Surpriza totala pentru o femeie care a gasit un arici pe drum La luat acasa dar animalul refuza hrana Ce era de fapt
Uimirea trăită de o doamnă care a luat de pe marginea drumului un arici. A stat în casa ei o noapte, dar nu a mâncat nimic. Ce era acesta? Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Surpriză totală pentru o femeie care a găsit un arici pe drum. L-a luat acasă, dar animalul refuza hrana. Ce era, de fapt. Vestea pe care a primit-o de la medicul veterinar unde a mers pentru un consult a doua zi.

Uimirea trăită de o doamnă care a luat de pe marginea drumului un arici. A stat în casa ei o noapte, dar nu a mâncat nimic. Ce era acesta?

Uimirea trăită de o doamnă care a luat de pe marginea drumului un arici. A stat în casa ei o noapte, dar nu a mâncat nimic. Ce era acesta? Întreaga întâmplare a avut loc în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

ADVERTISEMENT

O femeie de 60-70 de ani a mers îngrijorată la medicul veterinar după ce a luat sub acoperișul locuinței sale un animal. I-a dat puțină mâncare de pisici și l-a pus într-un loc întunecat la scurtă vreme după ce l-a găsit afară.

S-a speriat foarte tare când a văzut că nu dădea niciun semn. Acesta „nu se mișcase și nici măcar nu făcuse caca”, potrivit The Independent. A așteptat cu nerăbdare pe holul clinicii veterinare pentru a afla ce se întâmplă.

ADVERTISEMENT

Doctorul avea să-i dea o veste complet neașteptată. Femeia din Marea Britanie a descoperit cu stupoare că ariciul era, de fapt, un ciucure de la o căciulă. Probabil acesta a căzut de la un fes, fiind confundat extrem de ușor de femeie.

„Era o doamnă în vârstă, avea undeva la 60-70 de ani. Avea intenţii bune şi era cumsecade. A spus că i s-a părut că vede ceva pe marginea străzii care arăta ca un arici. De la distanţă chiar părea unul.

ADVERTISEMENT

L-a ridicat şi l-a pus într-o cutie, la loc întunecos, şi i-a dat nişte mâncare de pisici. Abia s-a uitat la el pentru că nu a vrut să-l streseze”, a povestit medicul veterinar, mai arată sursa menționată anterior.

„Glumești! Doamne, cum am făcut asta?”, a fost reacția bătrânei. „Era atât de concentrată să facă ceea ce trebuie. Era îngrijorată că nu se mișcase și nici măcar nu făcuse caca. Ar fi fost înfricoșător dacă ar fi făcut-o!”, a completat doctorul.

ADVERTISEMENT
”Ariciul” găsit de femeia din Marea Britanie
”Ariciul” găsit de femeia din Marea Britanie. Sursa foto: The Independent

Ce au transmis cei de la clinica veterinară

Personalul de la clinica veterinară din Marea Britanie a ținut să transmită un mesaj cu această ocazie. Angajații au fost extrem de înduioșați de sufletul mare al femeii care se presupune că luase de pe marginea drumului un arici.

„Inimile noastre s-au topit în timp ce un suflet bun a crezut că salvează un pui de arici, doar pentru a descoperi că este un pompon pufos dintr-o pălărie. Acesta a fost un gest adorabil. 

Amintiți-vă că bunătatea nu cunoaște limite, chiar și atunci când este vorba de un prieten blănos fals. Vă rugăm să rețineți, dacă observați un arici afară în timpul zilei, este un semn că ceva nu este în regulă. 

Pune-l într-o cutie cu o sursă caldă și cere ajutor de la veterinarii locali. Să-i ținem pe prietenii noștri înțepători în siguranță!”, au scris reprezentanții clinicii. Aricii se numără printre cele peste 40% dintre speciile care sunt în declin în ultimii ani.

Din păcate, aricii sunt pe cale de dispariție din cauza utilizării pesticidelor și a pierderii habitatului natural. Corpul lor este acoperit cu aproape 6.000 de țepi și poate ajunge la o înălțime de 20 de centimetri.

ADVERTISEMENT