News

Sute de copii diagnosticați cu gripă în ultimele trei săptămâni, la Spitalul Victor Gomoiu. ”Sunt adesea foarte mici, sunt sugari”

Cazurile de gripă fac ravagii în România în acest debut de an. Numai la Spitalul Victor Gomoiu, sute de copii au fost diagnosticați. Mulți sunt foarte mici.
05.01.2024 | 08:08
Sute de copii diagnosticati cu gripa in ultimele trei saptamani la Spitalul Victor Gomoiu Sunt adesea foarte mici sunt sugari
500 de cazuri de gripă la copii, diagnosticate în ultimele trei săptămâni la Spitalul Victor Gomoiu. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

România se confruntă cu mii de cazuri de gripă în acest debut de an 2024. Numai în ultimele trei săptămâni, la un mare spital din Capitală, au ajuns cu infecția sute de copii.

500 de cazuri de gripă la copii, diagnosticate în ultimele trei săptămâni la Spitalul Victor Gomoiu

În finalul anului trecut și în primele zile din 2024, la Spitalul Gomoiu din Capitală au fost diagnosticați cu gripă circa 500 de copii. Numărul minorilor cu infecții este însă mult mai mare.

ADVERTISEMENT

Alți pacienți au ajuns la unitatea medicală cu viroze respiratorii sau rujeolă. În ciuda faptului că nu vorbim de un spital de urgență, în unele zile la camera de gardă vin peste 150 de pacienți.

La camera de gardă se prezintă un număr mare de pacienţi cu boli respiratorii, cu boli febrile, cu boli acute. Prin excelenţă vedem între 120 şi 170 de copii pe zi, cei mai mulţi sunt copii cu boli acute şi prin faptul că prin testări rapide putem să stabilim etiologia, putem să-i separăm pe categorii de boală”, spune dr. Ana Maria Daviţoiu, medic primar pediatrie şi şef de secţie la Spitalul de Copii ”Victor Gomoiu”, conform România TV.

ADVERTISEMENT

Cadrul medical mai anunță că cel mai numeros lot al pacienților este cel al copiilor cu gripă, gripă de tip A, şi un număr mare de copii care au infecţie cu virus respirator sinciţial.

Îngrijorător este faptul că foarte mulți bebeluși ajung la urgență cu virusul respiratoriu. ”Diagnosticăm în fiecare zi 18, 20, 22 de copii cu gripă, din cei 100 şi ceva testaţi şi în jur de 20 de copii cu virus respirator sinciţial.

ADVERTISEMENT

Aceştia din urmă din urmă adesea sunt foarte mici, sunt sugari şi au nevoie de internare. În momentul de faţă avem 22 de copii internați cu diagnostic de virus respirator sinciţial”, mai punctează doctorița.

România, la un pas de o epidemie de gripă

Medicii din întreaga țară sunt la capătul puterilor. În aceste zile, sute de bebeluși cu insuficienţă respiratorie sau adolescenţi cu tuse trebuie să aştepte din cauza lipsei de personal.

ADVERTISEMENT

Situația este critică în mult spitale. Numai în ultima săptămână din 2023 s-au înregistrat aproape 54.000 de infecţii respiratorii, dintre care aproape 3.300 de gripă. Șase oameni au murit de gripă în acest sezon.

Nu doar în Capitală avem de a face cu o situație gravă. Pe 4 ianuarie a fost record de prezentări la Iaşi, 380 într-o singură zi. Mulţi pacienţi au chemat Salvarea. În aceste condiții, România pare a fi la un pas de o nouă epidemie, cea de gripă.

În debutul lunii decembrie 2023, Ministerul Sănătății a declarat oficial epidemie de rujeolă în România. S-au raportat mii de cazuri la nivel național, în majoritatea județelor.

ADVERTISEMENT
Tags: