News

Sute de morți în Etiopia! Proteste masive după uciderea unui cântăreț

05.07.2020 | 11:37
Sute de morti in Etiopia Proteste masive dupa uciderea unui cantaret
ADVERTISEMENT

Sute de morți în Etiopia acolo unde protestele faţă de uciderea cântărețului și activistului Hachalu Hundessa s-au transformat în adevărate lupte de stradă.

Hundessa a fost împușcat în Addis Abeba și totul a degenerat în confruntări care s-au soldat cu cel puțin 166 de persoane care și-au pierdut viața.

ADVERTISEMENT

Numărul răniților este unul la fel de mare, însă bilanţul poliției este unul provizoriu. Violenţele se petrec după ce Hachalu Hundessa, o adevărată vedetă locală, a fost ucis pe 29 iunie.

Proteste violente în Etiopia

“După moartea lui Hachalu, 145 de civili și 11 membri ai forțelor de securitate și-au pierdut viața în tulburările care au avut loc în regiune”, a declarat adjunctul șefului poliției din regiunea Oromia, Girma Gelam.

ADVERTISEMENT

De asemenea, alte zece persoane, dintre care doi poliţişti, au fost ucise în capitala Addis Abeba. A fost, de altfel, o întreagă nebunie în Etiopia după moartea muzicianului.

Accesul la internet a fost tăiat o zi întreagă în această țară pe fondul protestelor izbucnite în țară. Hachalu, o figură proeminentă din grupul etnic Oromo, a fost împușcat în zona Gelan Condominiums din capitala Addis Abeba.

ADVERTISEMENT

Aproape imediat, mai multe imagini cu protestatari din capitală și din regiunea Oromia au ajuns pe rețelele de socializare.

Ambasada SUA din Etiopia a lansat o alertă de securitate, spunând că „monitorizează relatările privind proteste și tulburări, inclusiv focuri de armă, în Addis Abeba”.

ADVERTISEMENT

În urma acestor proteste, Netblocks, un ONG de monitorizare a internetului, a raportat că internetul „a fost tăiat în cea mai mare parte a Etiopiei de marți, la ora 9:00”.

Nu este pentru prima oară când Executivul Etiopiei este acuzat de închiderea serviciilor de internet și chiar a telecomunicațiilor. Guvernul a mai luat această decizie în timpul alegerilor și în perioadele de tulburări, mai ales că deține singurul furnizor țară

ADVERTISEMENT
Tags: