Fotbal international

Szczesny, eroul Poloniei la CM din Qatar! A apărat penalty în fața lui Messi și e la a doua paradă de la punctul cu var

Wojciech Szczesny (32 de ani) este eroul naționalei Poloniei la Cupa Mondială! Veteranul dintre buturi i-a apărat penalty-ul lui Lionel Messi și l-a egalat pe Ochoa.
30.11.2022 | 23:03
Szczesny eroul Poloniei la CM din Qatar A aparat penalty in fata lui Messi si e la a doua parada de la punctul cu var
Wojciech Szczesny are 70 de meciuri la naționala Poloniei. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Wojciech Szczesny și Guillerme Ochoa sunt singurii portari de la Campionatul Mondial care au apărat două penalty-uri consecutive la acest turneu final.

Wojciech Szczesny le-a tăiat respirația fanilor argentinieni. I-a apărat un penalty lui Lionel Messi și a calificat Polonia

Portarul polonez a avut super intervenții în meciul cu Argentina, iar calificarea i se datorează în proporții covârșitoare lui Szczesny. Dacă ar mai fi încasat un singur gol, Polonia ar fi ratat calificarea în detrimentul Mexicului. Pe lângă penalty-ul apărat, Szczesny a mai avut cel puțin șase parade.

ADVERTISEMENT

Szczesny a ieșit aiurea în minutul 36 și l-a lovit pe Messia, iar arbitrul a acordat penalty la intervenția VAR. Starul naționalei Argentinei a șutat puternic, însă veteranul din poarta Poloniei a reușit să apere incredibil!

Wojciech Szczesny a reușit să pareze șutul puternic al lui Lionel Messi
Wojciech Szczesny a reușit să pareze șutul puternic al lui Lionel Messi.

Este a doua lovitură de pedeapsă consecutivă apărată de portarul lui Juventus. Szczesny i-a scos un penalty și decarului naționalei Arabiei Saudite, Salem Al Dawsari.

ADVERTISEMENT

Imaginea cu piciorul lui Szczesny care atinge milimetric linia porții a devenit virală peste tot pe internet, dar mai ales în Polonia.

FIFA a apreciat de asemenea prestația lui Szczesny de la acest turneu final, unde a fost poate cel mai bun între buturi: „Ai nevoie de un penalty apărat? Doar sună-l pe tipul ăsta!”, a fost postarea forului internațional pe canalul de Twitter.

ADVERTISEMENT

Performanța lui Szczesny va rămâne în istoria Campionatului Mondial

Portarul naționalei Poloniei este doar al doilea din istorie care reușește să pareze o lovitură de la unsprezece metri provocată tot de el, din 1966 și până astăzi.

Singurul portar care a mai reușit acest lucru este Joel Bats, pentru naționala Franței împotriva Braziliei, la Campionatul Mondial din Mexic (1966).

ADVERTISEMENT

Szczesny a mai intervenit salvator în câteva situații în meciul cu Argentina și l-a mai oprit de două ori pe Lionel Messi din drumul spre gol. „Pumele” au avut nu mai puțin de 13 șuturi trimise pe spațiul porții.

De altfel, Szczesny avea niște statistici excelente înainte de meciul cu Argentina, când nu primise încă niciun gol la acest turneu final. Portarul polonez avea cele mai multe parade după primele două etape: 9. Szczesny avea și cele mai multe intervenții din careul mic: 6.

ADVERTISEMENT
Tags: