News

Tâlhărie în plină zi, într-un autobuz din București. Doi adolescenți au smuls bijuteriile de la gât unei femei

O tâlhărie a avut loc chiar în plină zi, într-un autobuz din București. Făptașii, doi minori de 14 și 17 ani, au fost reținuți.
19.04.2024 | 13:49
Talharie in plina zi intrun autobuz din Bucuresti Doi adolescenti au smuls bijuteriile de la gat unei femei
Tâlhărie în plină zi, într-un autobuz din București. colaj Fanatik/ Foto News.ro/Hepta
ADVERTISEMENT

O tâlhărie a avut loc într-un autobuz din București, chiar în plină zi, în prezența mai multor călători. O femeie a rămas fără bijuterii după ce doi adolescenți i le-au smuls, pur și simplu, de la gât.

Tâlhărie într-un autobuz din București. Victima este o bătrână

Incidentul a avut loc în urmă cu aproape o săptămână, pe 13 aprilie. Polițiștii au reușit să dea de urma făptașilor după câteva zile. Victima este o bătrână, în vârstă de 69 de ani. Deși se afla în autobuz, alături de alți pasageri, adolescenții nu au stat pe gânduri și au tâlhărit-o.

ADVERTISEMENT

Suspecții au vârste fragede, de 14, respectiv 17 ani. Potrivit cercetărilor, totul s-a întâmplat sâmbătă, în timp ce bătrâna se afla în mijlocul de transport în comun, pe un traseu din Sectorul 5 al Capitalei.

Minorul de 14 ani a urmărit-o pe femeie și înainte ca autobuzul să oprească într-o stație, i-a smuls acesteia două lănțișoare de la gât. Imediat după ce a comis fapta, băiatul a coborât în stație și a fugit.

ADVERTISEMENT

„În zilele de 16 şi 18 aprilie 2024, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Brigada de Poliţie pentru Transportul Public au reţinut doi tineri, în vârstă de 14, respectiv 17 ani, faţă de care sunt efectuate cercetări într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie calificată şi instigare la tâlhărie calificată.

La data de 13 aprilie 2024, poliţiştii Brigăzii de Poliţie pentru Transportul Public au fost sesizaţi de către o femeie, în vârstă de 69 de ani, cu privire la faptul că, în timp ce călătorea cu un autobuz, pe un traseu din Sectorul 5, o persoană ar fi deposedat-o, prin smulgere, de două lănţişoare pe care le avea la gât, apoi a coborât din mijlocul de transport în comun şi a fugit”, au transmis polițiștii Capitalei.

ADVERTISEMENT

Adolescenții au fost reținuți

Ancheta polițiștilor a arătat că cel care a smuls bijuteriile femeii de la gât este băiatul de 14 ani. Celălalt minor l-ar fi instigat să comită fapta. Marți, 16 aprilie, băiatul de 17 ani a fost depistat și dus la audieri.

Ulterior, pe 18 aprilie, a fost prins și minorul de 14 ani. Cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore. În cazul adolescentului instigator, magistrații au decis să fie arestat la domiciliu pentru 30 de zile.

ADVERTISEMENT

În ceea ce îl privește pe băiatul de 14 ani, el va fi prezentat în fața instanței cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Cei doi sunt cercetați pentru tâlhărie calificată şi instigare la tâlhărie calificată.

ADVERTISEMENT
Tags: