Sport

Talpan, furios după intervenţia lui Becali: „Traficul de influenţă să înceteze”

Florin Talpan a lansat un atac dezlănțuit la adresa lui Gigi Becali și a FCSB-ului. Detalii despre clauzele pe care trebuie să le accepte pentru a juca în Ghencea.
17.07.2023 | 16:42
Talpan furios dupa interventia lui Becali Traficul de influenta sa inceteze
Florin Talpan impune 7 condiții dure pentru ca FCSB să fie primită în Ghencea. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Florin Talpan i-a dat replica lui Gigi Becali după intervenția la FANATIK SUPERLIGA. Colonelul de justiție al CSA Steaua

Florin Talpan, necruțător la adresa lui Gigi Becali: „Clubul este obligat să ia măsuri legale pentru protejarea brandului Steaua”

Florin Talpan a explicat de ce Steaua a impus niște clauze atât de dure celor de la FCSB: „Având în vedere ultimele apariții în presă ale lui Becali privind furtul de identitate și încălcarea deciziilor definitive pronunțate de instanțele de judecată de către oficialii FCSB, Clubul Sportiv al Armatei STEAUA Bucuresti, este obligat să ia măsuri legale pentru protejarea brandului Steaua.

ADVERTISEMENT

În acest sens, clubul STEAUA, unicul proprietar legal al numelui Steaua și al mărcii Steaua, trebuie să impună la FCSB următoarele clauze obligatorii pentru a proteja numele si marca Steaua”, a fost începutul amplului comuicat postat pe pagina sa de Facebook.


FCSB și angajații săi trebuie să semneze si să respecte prin contract următoarele clauze obligatorii:
1. FCSB se obligă să respecte deciziile definitive si irevocabile pronunțate de instanțele de judecata din dosarele marca Steaua si numele Steaua. Angajatii acestei societăti vor înceta de îndată furtul de identitate si orice asociere între clubul FCSB si identitatea clubului STEAUA, făcută cu scopul de a parazita numele si marca Steaua. Toate mărcile clubului STEAUA sunt protejate de Legea nr. 84/1998 privind protectia mărcilor.

ADVERTISEMENT

FCSB este obligată să respecte această lege. FCSB va respecta, de asemenea, Legea Sportului – care prevede că un club sportiv deține dreptul exclusiv de proprietate asupra mărcii și asupra numelui pe care îl poartă. În acest sens, FCSB se obligă să recunoască dreptul exclusiv de proprietate al clubului Steaua pentru numele ‘Steaua’ și ‘Steaua București’ și pentru toate mărcile aflate în patrimoniul CSA Steaua (MApN) înregistrate la Oficiul de Stat pentru Inventii și Mărci”.

Florin Talpan vrea ca FCSB să transmită FRF, LPF și UEFA că folosește ilegal numele și marca Steaua

Florin Talpan și CSA Steaua București impun o condiție umilitoare pentru ca FCSB să fie primită în Ghencea: „2. FCSB va emite un comunicat oficial și o notificare către FRF, LPF și UEFA prin care recunoaște folosirea ilegală a numelui și a mărcii ‘Steaua Bucuresti’ în perioada 2003-2017, în acord cu deciziile definitive pronunțate de instanțele de judecată din aceste dosare”.

ADVERTISEMENT

Ba, mai mult, juristul îi forțează mâna lui Gigi Becali să stopeze o altă acțiune de ultim moment pe care patronul vicecampioanei a anunțat-o„3. FCSB va renunţa la demersul de a înregistra o marcă cu numele “FCSB Steaua” la Oficiul UE pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO) – un demers prin care FCSB încearcă să eludeze legea si deciziile pronunțate de instanțele de judecata din România, decizii prin care instanțele din Romania au interzis societății FCSB să folosească numele ‘Steaua’, ‘Steaua București’ sau alte semne similare pentru publicitate sub orice formă”.

Florin Talpan îl anunță pe Gigi Becali că mai trebuie să bage încă o dată mâna adânc în buzunar: „4. FCSB se obligă să achite prejudiciul adus MApN pentru folosirea ilegală a numelui Steaua și a mărcii Steaua București, aşa cum va fi stabilit în urma deciziilor definitive ale Justiţiei. Amintim că avocații FCSB au recunoscut folosirea ilegală a numelui și mărcii Steaua, în mai 2018, în fața Tribunalului București. La acea vreme, FCSB a solicitat instanței și a fost de acord să achite prejudiciul pentru o perioadă de TREI ani. Instanța a stabilit că prejudiciul trebuie achitat pentru întreaga perioadă în care FCSB a folosit ilegal numele și marca STEAUA”.

ADVERTISEMENT

FCSB trebuie să renunțe la procesul în care a cerut anularea tuturor mărcilor CSA Steaua: „Urmărește distrugerea clubului Steaua”

Pentru reprezentantul juridic al Stelei este imposibil ca FCSB să joace în Ghencea, dacă nu va renunța la un alt proces: „5. FCSB se obligă să renunțe la procesul din instanță prin care urmărește distrugerea clubului STEAUA – proces în care societatea FCSB solicită anularea (adică ștergerea din istorie) a tuturor mărcilor folosite de CSA Steaua în istoria de 76 de ani, din 1947 până în prezent”.

Alte obligații pe care CSA Steaua București le solicită celor de la FCSB: „6. FCSB va elimina de îndată de pe site-ul oficial orice referire la istoria, identitatea și palmaresul clubului STEAUA, înființat de Armata Română în iunie 1947. În acest sens, FCSB poate afișa pe site-ul oficial propriul Certificat de Identitate Sportivă obținut în februarie 2003, actul prin care Ministerul Sportului atestă înființarea clubului FCSB în satul Mogoșoaia din jud. Ilfov.

7. FCSB recunoaște oficial că nu detine si nu a detinut niciodată dreptul legal de folosintă sau dreptul legal de proprietate pentru numele, marca sau palmaresul Clubului Sportiv al Armatei STEAUA. FCSB recunoaste oficial faptul că în momentul înfiintării, în februarie 2003, societatea nu a preluat de la Asociația AFC Steaua nici numele, nici marca, nici palmaresul clubului Steaua, având în vedere că AFC Steaua nu a deținut niciodată dreptul de proprietate pentru marcă, nume și palmares – potrivit ÎCCJ, toate acestea au rămas întotdeauna în patrimoniul CSA Steaua. În acest sens, FCSB se obligă să publice pe site-ul oficial și pe pagina oficială de Facebook toate deciziile și motivările instanței din dosarele pentru numele, marca și palmaresul clubului Steaua”.

Florin Talpan: „Acestea sunt clauzele obligatorii care trebuie semnate de societatea FCSB pentru a demonstra buna-credință și respectarea tuturor deciziilor definitive și irevocabile”

Fără ca toate aceste condiții de mai sus să fie îndeplinite, FCSB nu va putea evolua niciodată pe stadionul Ghencea: „Acestea sunt clauzele obligatorii care trebuie semnate de societatea FCSB pentru a demonstra buna-credință și respectarea tuturor deciziilor definitive și irevocabile pronunțate de instanțele din Romania, decizii potrivit cărora Clubul Sportiv al Armatei Steaua nu și-a cedat niciodată numele, marca sau palmaresul către alte entităti juridice sau comerciale.

Traficul de influență și apelurile telefonice directe, cu presiune, către primul ministru trebuie să înceteze! Legea trebuie să primeze și nu furtul de identitate și hoția!
Înregistrarea unei mărci în Spania în condițiile în care în Romania ai pierdut această marcă denotă iar încercare de furt de identitate și istorie! Demonstrează rea credință! Steaua este unică și Steaua suntem doar noi!”.


  • Cotă BETANO pentru FCSB. 3,35 este cota pentru „ambele marchează și sub 3,5 goluri” la meciul FCSB – Dinamo

ADVERTISEMENT