News

Tânăr de 21 de ani, omorât de casa pe care voia să o demoleze. Tragedia s-a petrecut la Sibiu, o altă persoană a fost rănită

Trei muncitori care demolau o mansardă au fost surprinşi de prăbuşirea acoperişului. Unul dintre ei a murit pe loc, altul a fost rănit.
04.01.2024 | 17:24
Tanar de 21 de ani omorat de casa pe care voia sa o demoleze Tragedia sa petrecut la Sibiu o alta persoana a fost ranita
Aceasta este casa unde s-a petrecut tragedia Foto: ISU Sibiu
ADVERTISEMENT

Un bărbat a murit, iar altul a fost rănit după ce peste ei s-a prăbuşit acoperişul unei case a cărei mansarde doreau să o demoleze. Tragedia s-a petrecut joi după-amiază în localitatea sibiană Apoş.

Un bărbat de 41 de ani s-a ales cu piciorul rupt

Trei persoane lucrau la demolare când s-a surpat acoperişul, Un tânăr de 21 de ani a murit, un barbat de 41 de ani a suferit o fractură la picior, iar al treilea muncitor a scăpat nevătămat.

ADVERTISEMENT

Joi, în jurul orei 14.45, prin apel 112, IPJ Sibiu a fost sesizat cu privire la faptul că două persoane au fost rănite după ce acoperișul unui imobil ar fi căzut peste ele, în afara localității Apoș, a anunțat Elena Welter, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.

“Din primele cercetări efectuate a rezultat că, în timp ce efectuau activităţi de dezafectare/demolare în mansarda unui imobil din extravilanul localităţii Apoş, doi bărbaţi au fost surprinşi sub dărâmături, după ce, din cauza stării de degradare, acoperişul s-ar fi prăbuşit.

ADVERTISEMENT

Un bărbat în vârstă de 41 de ani a suferit vătămări corporale, iar al doilea bărbat, în vârstă de 21 de ani, a decedat în urma leziunilor suferite. Cele două victime sunt din localitatea Iacobeni.

În cauză, la nivelul Poliţiei Oraşului Dumbrăveni, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, respectiv vătămare corporală din culpă, urmând a fi stabilite toate circumstanţele producerii incidentului în vederea aplicării măsurilor legale în consecinţă”, a transmis purtătorul de cuvânt.

ADVERTISEMENT

În momentul prăbuşirii acoperişului, în interiorul locuinţei se aflau trei bărbaţi, însă unul dintre ei nu a păţit nimic, a spus, ra rândul său, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Andreea Ştefan.

“Pompierii Staţiei Agnita intervin de urgenţă la ieşirea din localitatea Apoş la o casă părăsită, unde s-a prăbuşit acoperişul. La faţa locului au fost mobilizate două echipaje SMURD dintre care unul cu medic, două autospeciale de stingere cu modul de descarcerare şi una de primă intervenţie. Trei persoane se aflau în interiorul casei în momentul prăbuşirii acoperişului.

ADVERTISEMENT

Din nefericire un bărbat de aproximativ 20 de ani a suferit leziuni incompatibile cu viaţa, medicul declarând decesul acestuia. Un alt bărbat în vârstă de 41 de ani a suferit o fractură la picior, acesta fiind preluat de echipajul SMURD, urmând a fi transportat la spital. Cea de-a treia persoană nu are nevoie de îngrijiri medicale”, a transmis aceasta.

ADVERTISEMENT