News

Tânăr de 25 de ani, ucis pe o șosea din Maramureș. Șoferul care a lăsat cadavrul în drum și a fugit, prins de poliție. Update

Un tânăr de 25 de ani a fost lovit mortal pe un drum din Maramureș. Șoferul vinovat a abandonat cadavrul acestuia și a fugit de la fața locului. A fost prins de poliție.
09.07.2023 | 16:38
Tanar de 25 de ani ucis pe o sosea din Maramures Soferul care a lasat cadavrul in drum si a fugit prins de politie Update
Tragedie pe o șosea din Maramureș: tânăr de 25 de ani, lovit de o mașină. Șoferul vinovat a fugit. Sursa foto: știrilekanald.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
09-07-2023
13:43

Șoferul vinovat de uciderea tânărului de 25 de ani, prins de poliție

După mai multe ore de căutări, bărbatul care se face vinovat de uciderea unui tânăr de 25 de ani, pe un drum din județul Maramureș, a fost prins, anunță presa locală.

De la orele dimineții, când a avut loc tragedia, în nordul țării au avut loc acțiuni de amploare. Pe lângă filtrele instituite prin județ, polițiștii au vizionat imaginile surprinse de zeci de camere de supraveghere.

În cele din urmă, șoferul fugar a fost prins. Suspectul a fost ridicat chiar de acasă, o locuință situată în localitatea Vima Mică și dus la sediul poliției pentru audieri, scrie ActualMM.

Un tânăr de 25 de ani a fost lovit mortal de o mașină, duminică, în județul Maramureș. Șoferul vinovat de producerea acestui grav accident a fugit de la fața locului. Poliția îl caută pe vinovat și a instituit filtre pe șoselele din nordul țării.

Tragedie pe o șosea din Maramureș: tânăr de 25 de ani, lovit de o mașină. Șoferul vinovat a fugit

Tragedia din Maramureș s-a petrecut duminică, 9 iulie 2023, în jurul orelor 4.35 a.m., pe drumul judeţean Târgu Lăpuş – Băiuţ, la ieșirea din oraș. Poliția a constatat că în zonă a avut loc un accident grav de circulaţie. Acesta s-a soldat cu moartea unui tânăr în vârstă de 25 de ani.

ADVERTISEMENT

Trupul bărbatului a fost găsit decedat, pe șosea. Polițiștii au demarat o anchetă în urma căreia au constatat faptul că acesta a fost lovit de un autoturism. Șoferul mașinii a abandonat cadavrul și a fugit de la fața locului.

Potrivit site-ului vasiledale.ro, în aceste momente oamenii legii au format ample filtre pe mai multe drumuri din județ și îl caută pe șoferul fugar.

ADVERTISEMENT

”În această dimineață, la ora 04.35, polițiștii din Târgu Lăpuș au fost sesizați prin S.N.U.A.U 112 despre faptul că, la ieșirea din localitatea Târgu Lăpuș, înspre localitatea Răzoare, pe partea carosabilă se află o persoană decedată.

În urma deplasării la fața locului a echipei operative, a fost identificat cadavrul unui tânăr de 25 de ani din Fântânele. Polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor producerii evenimentului și a cauzei decesului”, au declarat reprezentanții IPJ Maramureș.

ADVERTISEMENT

Ce pedeapsă riscă individul care a fugit de la locul accidentului

Dacă va fi prins și se va constata că este vinovat, individul fugar riscă ani grei de închisoare. Art. 192 alin. 2 Cod Penal spune că ”atunci când uciderea din culpă s-a produs ca urmare a nerespectării dispoziţiilor legale ori a măsurilor de prevedere pentru exerciţiul unei profesii sau meserii ori pentru efectuarea unei anumite activităţi, fapta se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani”.

Cea mai frecventă modalitate de săvârșire a infracțiunii de ucidere din culpă este cea rezultată în urma accidentelor rutiere. În aceste situații, dacă a fost încălcată o regulă de circulație va fi aplicabilă forma prevăzută la art. 192 alin.2 Cod Penal, fapta fiind pedepsită cu închisoare de la 2 la 7 ani.

ADVERTISEMENT

Și fuga de la locul accidentului se pedepsește dur. Potrivit Codului Penal, ”fapta de a părăsi locul accidentului fără încuviințarea poliției sau a procurorului care efectuează cercetarea la locul faptei este o infracțiune penală și se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani”.

ADVERTISEMENT