Sport

Țara care poate avea 7 echipe în Liga Campionilor sezonul viitor. Situație nemaiîntâlnită!

În sezonul viitor de Liga Campionilor se va schimba formatul, iar una dintre cele mai puternice țări ar putea avea 7 echipe și ar fi o premieră a competiției.
20.02.2024 | 08:10
Tara care poate avea 7 echipe in Liga Campionilor sezonul viitor Situatie nemaiintalnita
Unul dintre cele mai bune campionate din lume ar putea să trimită 7 echipe în Liga Campionilor. Sursa Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Cea mai importantă competiție între cluburi din Europa își schimbă formatul din sezonul 2024-2025. Aceasta ar putea să aibă parte și de un lucru inedit chiar din primul an. Unul dintre cele mai importante campionate ar putea să ofere 7 echipe în Liga Campionilor.

Țara care poate avea 7 echipe în Liga Campionilor sezonul viitor

Premier League, La Liga, Bundesliga și Serie A sunt campionatele care trimit direct 4 echipe în cadrul competiției. Dintre toate țările care găzduiesc cele mai importante cluburi din lume, Italia este cea care ar putea să aibă 7 echipe în Liga Campionilor. Cum ar putea să facă asta?

ADVERTISEMENT

În primă instanță, cele mai bine clasate două țări din ierarhia UEFA vor avea și un loc 5 disponibil în Liga Campionilor. Clasamentul celor mai bine cotate țări se bazează pe rezultatele echipelor din acest sezon. Astfel, ocupantele locurilor unu și doi sunt Italia și Germania, potrivit celor de la Calcio Mercato.

Cum va trimite Serie A 7 echipe în Champions League?

Jurnaliștii sursei menționate susțin că Italia ar putea da chiar 7 locuri în Liga Campionilor, însă trebuie să îndeplinească niște obiective greu de atins. Astfel, dacă Napoli sau Lazio ar câștiga trofeul Champions League, Italia va primi 6 locuri.

ADVERTISEMENT

Ce-al de-al 7-lea loc ar veni în urma a unei alte performanțe Europene. Atalanta, AC Milan sau AS Roma ar trebui să câștige Europa League. Totodată, în cazul care Italia va avea două cluburi câștigătoare în Europa, niciuna dintre acestea nu va trebui să ocupe locurile 4 sau 5 pentru ca regula cu 7 formații în Liga Campionilor să se aplice.

“E un caz extrem, dar prevăzut în regulamentul noului format din Liga Campionilor. E un scenariu complicat, dar nu imposibil, prin care Italia poate avea șapte echipe în sezonul viitor din Champions League”, au scris italienii.

ADVERTISEMENT

În Seria A, clasamentul este condus în acest moment de Inter Milano. Pe locurile următoare se clasează Juventus, AC Milan, Atalanta, Bologna, AS Roma, Fiorentina, Lazio și Napoli.

Ce sume încasează cele 36 de cluburi în noul format din Champions League. UEFA a decis cum se împart banii

Începând cu ediția care ia startul în toamnă, Champions League va avea 36 de echipe la start, în loc de 32. Dar aceasta nu este singura veste bună pe care o primesc echipele mai mici, care își făceau cu greu loc în competiție. De asemenea, se vor acorda premii mai mari pentru participare încât împărțirea banilor să fie ceva mai uniformă.

ADVERTISEMENT

Astfel, fiecare dintre cele 36 de echipe care ajung în așa numita “League Stage” încasează 18,6 milioane de euro, în loc de 15,64, cât a fost în ultimii ani.

Vor fi mai multe meciuri de disputat în competiție, astfel că UEFA așteaptă o creștere considerabilă și a încasărilor. Pentru a putea acoperi și o creștere a premiilor, mai ales că sunt mai multe echipe care sunt premiate acum. Scad doar premiile pentru rezultatele obținute în prima fază a competiției. Cert este că învingătoarea poate ajunge la 96,2 milioane de euro doar din aceste premii. La care se adaugă banii din market pool și ranking istoric.

ADVERTISEMENT