Life

Țara din UE cu care Radu Banciu a dat de pământ: “A ajuns să preia toată mizeria lumii”

Radu Banciu a dat de pământ cu o țară din UE. E adorată de români și des vizitată, însă realizatorul tv a rămas cu un gust amar.
02.03.2024 | 08:00
Tara din UE cu care Radu Banciu a dat de pamant A ajuns sa preia toata mizeria lumii
Țara din UE cu care Radu Banciu a dat de pământ. Sursă foto: Pinterest, captură YouTube / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Radu Banciu dă de pământ cu o țară din UE. Realizatorul tv a vizitat-o, însă a rămas dezamăgit de ce a putut să vadă. Ce părere are acesta despre comunitatea de acolo?

Țara din UE cu care Radu Banciu a dat de pământ

Există o mulțime de țări din UE pe care românii adoră să le viziteze. Unii se întorc chiar și de două trei ori în același loc, având în vedere peisajele superbe, ori atracțiile turistice din zonă.

ADVERTISEMENT

Grecia spre exemplu este țara adorată de mulți români vara. De asemenea, Franța, dar și Italia sunt și ele în topul preferințelor românilor. Nu puțini sunt cei care își doresc să vadă Parisul măcar o dată.

Iată însă că Radu Banciu nu e chiar atât de impresionat de Franța. Realizatorul tv a vorbit la un podcast, printre altele și despre diferențele dintre România și Franța. Și se pare că acesta preferă mai mult țara noastră.

ADVERTISEMENT

Care e motivul? Radu Banciu a dat de pământ cu Franța. Se pare că țara a ajuns să fie plină de străini. Astfel, în orice direcție te uiți, s-ar putea să observi mai multe comunități și prea puțini francezi.

Și nici la capitolul financiar, lucrurile nu sunt chiar atât de roz. Radu Banciu susține că, potrivit statisticilor, o mulțime de francezi trăiesc sub pragul sărăciei, iar asta se poate vedea de la distanță.

ADVERTISEMENT

„Astăzi, Occidentul a ajuns o clacă absolut memorabilă. Aproape că e mai bine să trăiești aici decât acolo. Am mai povestit astea. Cine a ajuns la Paris sau la Londra în 2000 – 2010 nici nu le venea să creadă. Ei credeau încă în blondele alea nordice.

Eu am fost vara trecută în Danemarca și Suedia și am văzut o blondă în două săptămâni și am trimis poza unor amici din Franța. Erau numai și numai străini. Răvășitor. Nu mai era absolut nimic.

ADVERTISEMENT

Franța care a ajuns, cum spun politicienii, să preia toată mizeria lumii. E un fapt ireversibil pe care nu-l mai poate schimba nimeni. Deja se vede. Un francez din 4, conform statisticilor, trăiește sub pragul sărăciei. Este într-o condiție precară”, a spus Radu Banciu, într-un podcast.

”Noi suntem peste ei”

Comparând Franța cu România, realizatorul tv spune că un român de clasă medie care trăiește la oraș, o duce mult mai bine decât în Occident. Totodată, este și mult mai în siguranță.

În același timp, el a evidențiat și faptul că viața de acolo nu e așa cum pare de la distanță. Pe de altă parte, Radu Banciu se bucură de faptul că această ”avalanșă” nu a ajuns momentan în România.

„Pentru un român de clasă medie, atâția cât sunt, dacă trăiești în mediul urban în România, ai o viață mai bună decât dacă trăiești în Occident, într-o zonă în care nu ești în siguranță, în care oricând se poate întâmpla orice. Este o viață absolut penibilă, pe când la noi, pentru că nu a venit încă avalanșa asta, noi suntem peste ei”, a mai completat el.

ADVERTISEMENT
Tags: