Life

Țara în care poți să trăiești fără griji, cu doar 2.500 de lei lunar. E una dintre cele mai ieftine și nu e deloc departe de România

Care este una dintre cele mai ieftine țări unde te poți muta, fără nicio grijă. Aici, nu ai nevoie de mai mult de 500 de euro.
27.02.2024 | 21:45
Tara in care poti sa traiesti fara griji cu doar 2500 de lei lunar E una dintre cele mai ieftine si nu e deloc departe de Romania
Care este una dintre cele mai ieftine țări unde te poți muta. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Pe fondul scumpirilor din ultima vreme, este destul de greu să numim o țară unde traiul este ieftin. Însă, la o privire mai amănunțită, se pare că nu toate țările sunt scumpe, așa cum tinde să creadă să creadă majoritatea. În Europa, există un stat unde oricine poate trăi liniștit, fără nicio grijă, cu doar 2.500 de lei pe lună.

Cea mai ieftină țară unde te poți muta în orice clipă

Fără doar și poate, nu există persoană care să nu își dorească să nu mai aibă grija zilei de mâine. Cu toții visăm la un trai bun. Și, dacă se poate, să cheltuim cât mai puțini bani lunar pe chirie și alte utilități.

ADVERTISEMENT

În România, unele persoane abia dacă se descurcă de la o lună la alta cu salariul pe care îl primesc. Cei care au avut, vreodată, intenția de a pleca din țară, sigur s-au gândit foarte bine la această decizie. Pentru că este un pas foarte important, trebuie luate în considerare mai mult aspecte.

Primul și poate cel mai important dintre toate este nivelul de trai, dar și economia țării respective. Dacă te numeri printre cei care intenționează să își facă bagajele și să plece din România, țara următoare ți-ar putea satisface nevoile.

ADVERTISEMENT

Turcia este una dintre cele mai ieftine țări în care poate trăi oricine. De către români, aceasta este o țară privită ca fiind destinația perfectă pentru vacanțe. Însă, Turcia este o opțiune foarte bună și pentru cei care vor să înceapă un nou capitol în viață.

Turcia este o locație ideală pentru a te muta, iar unul dintre aspectele care te poate convinge este calitatea înaltă a vieții. Turcia este una dintre țările care pune foarte mult accent pe sistemul de sănătate, dar și pe sistemul educațional.

ADVERTISEMENT

În ultimii ani, aceasta a început să devină un paradis pentru britanicii care vor să se retragă la pensie. Prețurile caselor sunt mult mai mici decât în alte parți din Europa, chiar dacă au o calitate la fel de bună.

Turcia, un paradis pentru străinii care vor să trăiască bine, fără prea mulți bani

Pentru a te muta în Turcia, trebuie să te asiguri că ai lunar un venit de minim 500 de euro, adică echivalentul a 2.500 de lei. Odată ajuns aici, vei afla că Turcia are mai multe orașe ”prietenoase” cu străinii și care pun la dispoziția tuturor fel de fel de oportunități profesionale.

ADVERTISEMENT

Cel mai bun oraș din acest punct de vedere este Istanbul. Aici, oricine vrea să găsească un echilibru între planul profesional și personal poate trăi fără nicio grijă. Însă, Istanbulul nu este singurul oraș care atrage străinii ca un magnet.

O altă variantă de luat în calcul atunci când te muți în Turcia este Alanya. Orașul este recunoscut pentru viața de noapte, dar și pentru peisajele care atrag, în fiecare an, milioane de turiști. Pentru cei care iubesc mâncarea bună, dar și viața aproape de malul mării, cea mai bună variantă este Marmaris.

În Turcia, sunt foarte multe opțiuni pentru străinii care vor să se mute și să înceapă o nouă viață de la zero. Dincolo de stabilitate și de un trai lipsit de griji, Turcia are de oferit tradiții și culturi vechi de mii de ani, dar și o gastronomie nemaiîntâlnită în lume.

ADVERTISEMENT
Tags: