News

Țara în care rușii fac frigul! Nimeni nu vrea să le livreze combustibili

Agresiunea Rusiei asupra Ucrainei cauzează tot mai multe probleme pentru diplomații Moscovei. Într-o țară europeană, rușii stau în frig întrucât nimeni nu vrea să le livreze combustibili.
07.04.2022 | 11:01
Tara in care rusii fac frigul Nimeni nu vrea sa le livreze combustibili
ADVERTISEMENT

Efectele războiului declanșat de Vladimir Putin în Ucraina continuă să se vadă în viața rușilor care trăiesc departe de țara lor.

 Rușii de la Ambasada din Irlanda fac frigul. Se plâng că nimeni nu le livrează combustibili

Ambasada Rusiei în Irlanda a rămas fără combustibil pentru încălzire și apă caldă. Diplomații detașați de Kremlin în statul european se plâng de faptul că numeroase companii petroliere irlandeze au refuzat să le livreze provizii, scrie Irish Times.

ADVERTISEMENT

Pe măsură ce oficialii se confruntă cu o lipsă de combustibil, Ambasada Rusiei a trimis o scrisoare către departamentul ministrului de externe al Irlandei, Simon Coveney.

În această scrisoare, consultată de presa irlandeză, rușii au cerut diplomației de la Dublin să intervină ”în acest caz clar discriminatoriu”.

ADVERTISEMENT

”Actualul furnizor de combustibil al ambasadei a refuzat să livreze motorină misiunii noastre. Ambasada a verificat și alți furnizori din zona Dublin dar toți au refuzat să coopereze.

Ambasada a rămas cu o provizie foarte limitată, care va dura doar până la sfârșitul săptămânii. Motorina este o resursă esențială, deoarece este folosită pentru încălzirea și alimentarea cu apă caldă a Cancelariei, precum și în zona rezidențială a misiunii noastre.

ADVERTISEMENT

Ambasada solicită Departamentului să intervină în acest caz clar discriminatoriu”, se arată în scrisoare.

Diplomaților ruși din Irlanda li s-au ”înghețat” și conturile

Înainte de a îngheța de frig, rușilor care lucrează la Ambasada irlandeză li s-au ”înghețat” conturile.

ADVERTISEMENT

Sursa citată mai informează că cei din Ambasada Rusiei nu mai pot efectua plăți, deoarece Banca Irlandei a înghețat conturile instituției. Responsabilii bancari nu au confirmat sau infirmat încă această informație.

”Cei din ambasadă o duc greu fiindcă nimeni nu vrea să facă afaceri cu ei ca urmare a ceea ce se întâmplă în Ucraina. Nu doar unele companii petroliere au probleme cu asta, ci și băncile”, a declarat o sursă pentru Irish Times.

În ultimele zile, Ambasada rusă de la Dublin a devenit ținta revoltei irlandezilor față de războiul dus de președintele Vladimir Putin.

ADVERTISEMENT