Fotbal intern

Gigi Becali se supune deciziei TAS: și-a făcut echipă de fotbal feminin! Update

24.07.2020 | 22:11
Gigi Becali se supune deciziei TAS sia facut echipa de fotbal feminin Update
Gigi Becali. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

TAS a respins apelul formulat de FCSB împotriva FRF, clubul finanțat de Gigi Becali atacând două decizii luate de forul suprem al fotbalului românesc.

Latifundiarul din Pipera a contestat două decizii luate de Federația Română de Fotbal în luna iulie a anului 2019, care ajută echipa CSA Steaua să poată promova în ligile superioare.

ADVERTISEMENT

CSA Steaua nu va mai juca play-off-ul din acest sezon pentru desemnarea campioanei Municipiului București, ca urmare a unei decizii luate de AMFB.


UPDATE, 24 iulie, ora 22:12 / Gigi Becali și-a făcut de urgență echipă de fotbal feminin, iar toate fetele de la Fair-play București vor evolua sub sigla FCSB:

ADVERTISEMENT

„Ne-au contactat mai multe cluburi sportive. Cei mai interesaţi au fost cei de la FCSB. Se vor mândri fetiţele astea că poartă FCSB în piept.

Ele nici firimiturile de la masa bogaţilor nu le culeg. Ele vin şi joacă de plăcere. Eu cred în fetele astea, mai tare ca-n orice! Cred că în câţiva ani vor umple stadioanele în România.

ADVERTISEMENT

Ele, deja se bat de la egal la egal cu băieţii”,  a spus Ion Bărbăcioiu, antrenorul formației „Fair Play București” pentru AntenaSport.

„Simt o mândrie foarte mare. FCSB este clubul cu care ţin de când eram mică. Toata familia mea ţine cu FCSB şi sper că o să fie bine. Unul dintre preferaţii mei ar fi Dennis Man”, a spus şi Alexandra Lăzărean.

ADVERTISEMENT

Apelul lui Gigi Becali a fost respins de TAS

FRF a anunțat pe site-ul oficial că TAS a respins apelul grupării patronate de Gigi Becali împotriva deciziilor Comitetului Executiv privind obligativitatea cluburilor de Liga 1 de a-și înscrie o echipă de fotbal feminin U15 și cea prin care se permite cluburilor de drept public să se ”transforme” în cluburi de drept privat.

Federația Română de Fotbal a fost reprezentată la TAS de o echipă formată din Adrian Stângaciu, managerul departamentului juridic al FRF, și avocatul Paul Ciucur.

Pe 3 iulie 2019, Comitetul Executiv al FRF a aprobat măsurile de dezvoltare a fotbalului feminin prin intermediul cluburilor cu echipe participante în Campionatul Național Liga 1. Astfel, începând cu sezonul 2020/2021, toate echipele care vor activa în campionatul Ligii 1 trebuie să îndeplinească cerința de a înregistra minimum 20 de jucătoare care să evolueze în Campionatul Național U15 feminin.

De asemenea, reforma va continua și în următoarele sezoane, astfel:

Sezonul 2021-2022:

  • Începând cu acest sezon, cluburile din Liga 1 trebuie să înscrie o echipă de fotbal feminin în campionatul de senioare (Liga 1, Liga 2, Liga 3);
  • Trebuie să aibă în continuare minim 20 de jucătoare înscrise în Campionatul Național U15;
  • În ambele situații se aplică varianta protocolului de colaborare: echipa de fotbal feminin preia denumirea clubului de Liga 1 masculin în competițiile în care evoluează

Sezonul 2022-2023:

  • Înregistrarea a minimum 20 de jucătoare care să joace în Campionatul Național U15;
  • Înregistrarea a minimum 15 jucătoare U13;
  • Înscrierea unei echipe de Campionatul Național de Senioare;
  • Pentru toate cele trei situații prezentate mai sus se aplică, de asemenea, varianta protocolului de colaborare, caz în care echipa de fotbal feminin preia denumirea clubului de Liga 1 masculin atât la nivel de senioare, precum și la junioare.
ADVERTISEMENT