News

Tatăl fostului ministru Laufer, proprietar al unui cămin de bătrâni care a fost închis: „Nu e treaba tatălui meu cum funcționează acest azil”

Tatăl fostului ministru Laufer este proprietar al unui azil închis de autorități, în Corbeanca. Ce a declarat Ilan Laufer.
12.07.2023 | 16:24
Tatal fostului ministru Laufer proprietar al unui camin de batrani care a fost inchis Nu e treaba tatalui meu cum functioneaza acest azil
Tatăl fostului ministru Laufer, proprietar al unui cămin de bătrâni care a fost închis. Colaj Fanatik. Sursa foto: Facebook/ Captura Digi 24
ADVERTISEMENT

Tatăl fostului ministru Laufer, proprietar al unui cămin de bătrâni care a fost închis de autorități. Ies la iveală noi informații despre ancheta cu privire la condițiile în care funcționează aceste centre, în întreaga țară, inclusiv cele din Capitală.

Tatăl fostului ministru Laufer, proprietar al unui azil care a fost închis

Unul dintre căminele închise de oamenii legii, din Corbeanca, este proprietatea tatălui fostului ministru al Mediului de Afaceri, Ilan Laufer. Potrivit investigațiilor, centrul respectiv a rămas fără autorizație de la DSP.

ADVERTISEMENT

Azilul a fost deschis în luna decembrie a anului 2022. La data de 20 iunie 2023, în urma unor verificări ale Direcției de Sănătate Publică, a fost retrasă autorizația de funcționare, conform informațiilor Digi 24.

Totodată, vecinii lui Dan Laufer, tatăl fostului ministru, nu și-ar fi dat acordul pentru deschiderea căminului. Aceștia susțin că din interior s-ar auzi țipete. Ei bănuiesc că bătrânii nu ar fi tratați corespunzător.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, potrivit lui Ilan Laufer, căminul nu a fost închis pentru că nu ar fi respectat normele privind îngrijirea beneficiarilor. Fostul ministru susține că autorizația a fost retrasă din cauză că piscina nu era îngrădită.

„Nu e treaba tatălui meu cum funcționează acest azil”

Ilan Laufer a ținut să precizeze că familia lui nu are nicio legătură cu modalitatea de funcționare a activității din cadrul centrului respectiv. „Autorizația a fost doar suspendată. Nu este nici treaba mea, nici a tatălui meu cum funcționează acest azil. Am insistat să fie lăsate echipele de filmare să intre și să vadă în ce condiții nemaipomenite stau acei oameni.”, a transmis fostul ministru, într-o intervenție la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Cu privire la zgomotele pe care vecinii le-au denunțat, Ilan Laufer a precizat că în azil sunt primiți și oameni cu dizabilități. „Oamenii cu dizabilități fac și zgomote ciudate din când în când. Asta am aflat și eu acum.”, a adăugat acesta.

De asemenea, Laufer mai spune că au existat presiuni din cauza vecinilor, iar controalele DSP au fost efectuate în urma acestora. Potrivit fostului ministru, până atunci, centrul a funcționat cu toate autorizațiile la zi.

ADVERTISEMENT

„Au fost foarte multe presiuni și plângeri din partea vecinilor. Centrul, din câte cunosc, a funcționat cu toate autorizațiile la zi, La presiunea vecinilor, în urmă cu o lună sau mai puțin, a avut loc și un control pe baza unor presiuni inimaginabile din partea vecinilor. Nu doreau sub nicio formă să aibă un azil de bătrân în preajmă. O discriminare grosolană la adresa acestor oameni. Au pus o presiune uriașă pe autorități de nenumărate ori. Până la urmă a venit DSP la un control și a constatat că gardul este mai jos cu 10 cm. Vă dați seama, n-au reușit să găsească absolut nimic în interior, unde condițiile sunt de cinci stele.”, a mai spus Ilan Laufer.

Ilan Laufer acuză vecinii de ipocrizie

Mai mult, fostul ministru îi acuză de ipocrizie pe cei care spun că bătrânii ar fi fost tratați necorespunzător în centrul deschis pe proprietatea familiei sale. De asemenea, Laufer susține că reprezentanții DSP nu au venit să constate că problema privind gardul de la piscină a fost remediată. Din această cauză, căminul și-a suspendat activitatea.

„Cei care vin acum și acuză sunt și ipocriți, și inculți. Noi acum toți sărim în sus, să avem grijă de bătrâni, să nu îi lăsăm în condiții rele. Dar nimeni nu vrea să aibă un bătrân lângă el. Nimeni nu este de acord ca pe strada lui să fie un azil de bătrâni.

Legislația europeană vine și spune să îi aducem în comunitate. Și când facem acest lucru apare această suspendare de activitate. (..) Este cauzată doar de presiunea uriașă pe care acești oameni au pus-o asupra Primăriei Corbeanca și asupra DSP, instituție care din punctul meu de vedere.”, adaugă fostul ministru.

ADVERTISEMENT