Sport

Tatăl lui Radu Drăgușin, prima reacție după transferul-bombă la Tottenham. „Sunt mândru de el!”

Dan Drăgușin, tatăl lui Radu, a reacționat după ce fiul său a devenit cel mai scump fotbalist român din istorie. Părintele fotbalistului este foarte mândru de fiul său.
10.01.2024 | 19:20
Tatal lui Radu Dragusin prima reactie dupa transferulbomba la Tottenham Sunt mandru de el
Dan Drăgușin, tatăl lui Radu, a reacționat în legătură cu cel mai scump fotbalist român din istorie. Părintele fotbalistului este foarte mândru de fiul său. Sursa Foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

După mutarea la Tottenham, Radu Drăgușin va deveni cel mai scump fotbalist român din istorie. Tatăl său, Dan Drăgușin a oferit o primă reacție despre mutarea fiului său în Premier League. Părintele fotbalistului s-a arătat mândru de realizările fiului său de până acum și și-a adus aminte de un moment important.

Dan Drăgușin, reacție după ce fiul său a devenit cel mai scump fotbalist român

“Am văzut și eu imaginile din 2018. Ca și atunci, când făcea primul pas spre fotbalul mare, eram foarte mândru. Și acum sunt la fel, foarte mândru de ce a făcut el. Am vorbit cu el astăzi, bineînțeles.

ADVERTISEMENT

Era emoționat, fericit și extrem de hotărât. Așa cum și-a planificat de mic, când a plecat la Juventus să demonstreze și să convingă de valoarea lui. Cu acest gând a plecat și azi-dimineață de la Genoa către Londra”, a declarat Dan Drăgușin, pentru Digi Sport.

Gică Popescu are încredere în Radu Drăgușin

“E un pas înainte, fără îndoială. Merge în cel mai important campionat din Europa, merge la o echipă de tradiție, una dintre cele mai mari echipe din fotbalul englez. Este un jucător tânăr, de 21 de ani, care sigur are potențial. Are o marjă importantă de a crește în valoare”, a declarat Gică Popescu pentru iamsport.ro.

ADVERTISEMENT

Radu Drăgușin a depășit sumele de transfer ale vedetelor Adrian Mutu și Cristian Chivu. Comparativ, Gică Popescu era vândut pentru 2,9 milioane de euro de la PSV Eindhoven la Tottenham. Cât despre Radu Drăgușin, Gică Popescu e convins că acesta poate face față în Premier League.

“Nu-l cunosc ca persoană, dar am auzit că este foarte serios. Un tip căruia îi place să se antreneze. Deci are toate calitățile necesară să facă performanță. În Premier League este de trei ori mai ridicat ritmul. În Serie A este tacticizat fotbalul la maxim. Echipele sunt preocupate de apărare, să închidă spațiile, să nu lase adversarul să joace. Dar ritmul e scăzut, normal, pentru că nu ai spații de dezvoltare a jocului.

ADVERTISEMENT

În Anglia se joacă într-un ritm amețitor. Nu va fi ușor pentru Drăgușin, pentru că ritmul din Premier League este diferit de oricare campionat din Europa. Întrecerea de acolo este superbă. Dacă treci prin Anglia, te simți împlinit ca fotbalist”, a mai transmis Gică Popescu.

Va face Drăgușin față în duelurile din Premier League

“O să se întâlnească cu asta mult mai mult decât în Italia. Repet, e un fotbalist tânăr. Deci, teoretic, se poate adapta. Dar nici nu l-am văzut de prea multe ori jucând, poate de zece ori. Sigur are reale calități, cu un potențial important. Aici ține foarte mult despre capacitatea lui de a se adapta foarte, foarte, repede. Iar asta nu putem să anticipăm.

ADVERTISEMENT

Dacă va face această trecere, de la ritmul campionatului englez la cel italian, va fi bine pentru el. Majoritatea fotbaliștilor clachează pentru că nu se adaptează la noua paradigmă. Pentru că fiecare competiție are particularitățile ei. Așa că ține de adaptabilitatea fiecăruia”, a completat fostul mare fundaș al României pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT