News

”Tati, am buba!” Filmul înfricoșător al morții fetiței care a fost opărită cu dușul de părinți și lăsată șapte ore să agonizeze

Scene înfiorătoare descrise în motivarea sentinței pentru doi părinți din Călărași, care au fost condamnați după ce și-au opărit copilul și l-au lăsat să moară.
12.02.2024 | 10:33
Tati am buba Filmul infricosator al mortii fetitei care a fost oparita cu dusul de parinti si lasata sapte ore sa agonizeze
O fetiță de doi ani și zece luni din Călărași, a murit după ce a fost opărită de părinții ei / Foto: Călărași Press
ADVERTISEMENT

Judecătorii de la tribunalul Prahova s-au declarat șocați de crima comisă de un cuplu din Călărași care și-a ucis copilul de doi ani și zece luni, după ce l-a opărit cu apă fierbinte. Totul pentru a-i da o lecție pentru simplul motiv că micuța făcuse pe ea, în pantaloni. Atenție, articolul conține detalii care vă pot afecta emoțional!

Bătută și opărită de părinți pentru că făcuse pe ea

Horia și Maria Mihai au fost condamnați la 22 de ani, respectiv 20 de ani, după ce au fost găsiți vinovați pentru omor calificat. De asemenea, bunica paternă a fost condamnată la opt luni de închisoare pentru lăsare fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate.

ADVERTISEMENT

Scenele descrise în dosar sunt de-a dreptul cutremurătoare și arată cum victima a murit în chinuri, implorându-și părinții și bunica să o ajute. Aceștia au lăsat-o să agonizeze timp de șapte ore, înainte ca micuța să-și găsească sfârșitul.

Potrivit informațiilor consultate de FANATIK, chinul fetei a fost provocat chiar de părinții ei, furioși că micuța făcuse pe ea.

ADVERTISEMENT

Tragedia s-a produs pe data de 26 octombrie 2021. ”În jurul orei 22:00, victima, în vârstă de 2 ani și 10 luni, a defecat în pantaloni, din acest motiv inculpata Mihai Mariana Diana s-a enervat foarte tare, bruscând minora şi lovind-o”, se arată în dosar.

Tatăl fetei a dat nivelul apei la maxim, la 120 de grade

După ce a lovit copilul, mama i-a trasat soțului sarcina de a o spăla pe minoră, motivând că era ocupată cu sora mai mică a victimei. Nervos, bărbatul a băgat-o pe fetiță sub apă fierbinte și a imobilizat-o, pentru a-i da o lecție. Ulterior, anchetatorii au constatat că boilerul din imobil era fixat la 120 de grade.

ADVERTISEMENT

”Întrucât inculpata Mihai Maria Diana, pretextând că se ocupă de fiica cea mică, în vârstă de 11 luni, a refuzat să spele copilul, inculpatului Mihai Horia i-a revenit sarcina de a se ocupa de toaleta victimei, astfel că acesta a luat victima, s-a deplasat cu aceasta în baia locuinţei, a aşezat-o în picioare în cadă şi i-a cerut să ţină mâinile în sus pentru a o spăla, minora conformându-se.

Inculpatul Mihai Horia a pornit duşul, apa fiind încălzită de un boiler electric, a dat nivelul apei calde la maxim şi a îndreptat duşul spre victimă, a doua zi temperatura de încălzire a apei în boiler fiind găsită de martorul … (cumnatul inculpaților, n.r.) fixată la 120 de grade”, se mai arată în dosar.

ADVERTISEMENT

Copilul a fost imobilizat cu mâinile în sus și ținut sub apă fierbinte aproape 10 minute

Din probele administrate reiese că micuța ”a început să țipe și să se apere cu mâinile, plângând încontinuu”. Acest lucru nu l-a descurajat pe tatăl fetei, care ”a imobilizat mâinile victimei și a continuat, timp de 5-10 minute, să îi dea cu dușul cu apă fierbinte pe picioare, piept și spate, timp în care copilul a plâns”.

Fetița a țipat până când a rămas fără suflu din cauza aburului care se strânsese în baie. Alarmată de gălăgie, la fața locului a apărut și mama, care a observat că fiica ei avea arsuri pe corp.

Abia atunci, tatăl a scos copilul din cadă și l-a dus în camera în care se mai aflau și ceilalți doi frați ai ei.

”În momentul în care a ieşit din baia în care era foarte mult abur, inculpații au observat că victima era într-o stare foarte gravă, având arsuri pe picioare, piept şi spate, pielea acesteia fiind roşie şi având băşici care se spărgeau singure, pielea căzând după cum au declarat aceștia”, se mai arară în motivare. Micuța a început să plângă de durere și să ceară apă.

Minora a murit în chinuri, după ce și-a implorat tatăl să o ajute

Judecătorii spun că, deși au conștientizat gravitatea situației, părinții și-au lăsat copilul să agonizeze timp de șapte ore (în intervalul 22:00 – 05:00). Inculpatul a mărturisit că fetița a plâns toată noaptea, cerând ajutorul și spunând: ”tati, ham buba” (tati, am buba).

În jurul orei 04:00, copilul a început să vomite ”în culorile verde și negru”, să aibă frisoane și să-i cadă pielea. În tot acest timp, bunica paternă a asistat la întreaga scenă și i-a sfătuit pe părinții fetei să sune la 112. Aceștia au refuzat, spunând că le este frică să nu fie arestați și au discutat ca a doua zi să meargă la farmacie pentru a procura o cremă împotriva arsurilor. Judecătorii au stabilit că și bătrâna are o parte din vină, pentru că nu a alertat chiar ea autoritățile imediat, deși dispunea de un telefon mobil.

Părinții s-au pus de acord să-i mintă pe anchetatori. Bunica i-a dat de gol

Departe de a arăta vreun regret, cei doi părinți s-au pus de acord să mintă că au dormit, iar copilul s-a opărit accidental. La dosar apar și interceptări între cei doi soți.

“Vezi dacă te întreabă de ce n-am sunat la salvare, chestii, îi spui: nu, domne… poate îşi revine, aşteptam dimineaţa când mergea soţul să…”/ “Dacă te întreabă de poligraf: nu!”/ “Îi spui că ai probleme de sănătate şi faci…psihiatru” / “O să te întrebe: ai stat toată noaptea lângă ea: da!”/ “Dacă te întrebă dacă vrei să fii testată de medic psihiatru, spui: da. Da nu testul poligraf”, o instruia tatăl fetei pe soția lui.

Până la urmă, dosarul a fost soluționat cu ajutorul bunicii, care a depus un denunț și le-a povestit polițiștilor cum a murit copilul. Până în acel moment, nimeni nu fusese pus sub acuzare.

Decizia instanței nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în interval de 10 zile de la data comunicării.

ADVERTISEMENT
Tags: