În ultima vreme, din ce în ce mai multe destinații au introdus taxe pentru turiști. Nici nu este de mirare, având în vedere că, după pandemie, turismul a luat amploare. Pentru a mai reduce numărul vizitatorilor, dar și pentru a proteja anumite zone, autoritățile au recurs la introducerea acestor taxe.
Mult a fost, puțin a mai rămas până la sezonul concediilor de vară. Românii care și-au planificat escapade departe de casă, trebuie să știe că unele destinații au impus reguli noi. Astfel, s-ar putea ca în unele locații să fie nevoiți să plătească o anumită taxă.
Începând cu luna iulie a acestui an, accesul pe unul dintre cele mai populare rute către un munte faimos va fi condiționat de plata unei taxe. Cine nu se conformează, nu are la dispoziție o altă variantă.
Japonia, căci despre ea este vorba, se va înscrie pe lista țărilor care percep taxe de la turiști. Este foarte bine cunoscut faptul că zona montană din Japonia atrage în fiecare an peste 220.000 de vizitatori. Ei bine, începând cu iulie 2024, lor li se va percepe și o taxă.
Cei mai mulți vizitatori ajung în Japonia în perioada iulie-septembrie. Deși este un mare avantaj pentru economie, autoritățile sunt îngrijorate din cauza numărului mare de turiști. Pentru a găsi un echilibru, autoritățile au recurs la metoda implementării unei taxe.
Din această vară, turiștii care vor să ajungă pe traseul Yoshida trebuie să plătească o taxă de 12 euro. Însă, aceasta nu este singura modificare survenită anul acesta. Tot din această vară, turiștii vor trebuie să mai respecte și alte reguli.
Numărul turiștilor va fi și el limitat. Mai exact, începând cu 2024, doar 4.000 de turiști au voie să urce zilnic pe traseul Yoshida. De asemenea, accesul se va realiza într-un anumit interval orar, iar între orele 16:00 – 02:00 nimeni nu are voie să se aventureze pe traseu.
Autoritățile au ajuns la această concluzie de a impune un set de măsuri din cauza celor mai recente evenimente. Fiind o zonă turistică populară, nu este de mirare că era vizitată zilnic de mii de persoane. În urma lor, acestea lăsau adevărați munți de gunoaie, ceea ce nu a fost deloc pe placul japonezilor.
”După ce au fost ridicate restricţiile Covid, am început să vedem mai mulţi oameni. Vrem ca aceștia să se îmbrace adecvat pentru munte și să fie bine pregătiți.”, a declarat pentru AFP Toshiaki Kasai, potrivit antena3.ro.
Japonia nu este singura țară care a impus reguli și taxe noi pentru turiști. Anul trecut, Italia a anunțat că Veneția va percepe taxe și va limita numărul turiștilor pentru a proteja zona. După modelul italienilor s-au ghidat și grecii atunci când au anunțat că vor introduce taxă turistică pentru schimbările climatice.