Fotbal international

Tchouameni, Kolo Muani și Coman, victimele atacurilor rasiste după finala CM. Reacția celor de la Bayern Munchen: „Putere ție. Kingsley”

Aurelien Tchouameni, Randal Kolo Muani și Kingsley Coman au fost nevoiți să își închidă comentariile pe conturile oficiale, după ce au primit sute de mesaje rasiste.
20.12.2022 | 09:37
Tchouameni Kolo Muani si Coman victimele atacurilor rasiste dupa finala CM Reactia celor de la Bayern Munchen Putere tie Kingsley
3 jucători au fost victime ale rasismului după finala CM dintre Franța și Argentina. Sursă foto: FRANCK FIFE / AFP
ADVERTISEMENT

Frustrare mare în rândurile suporterilor francezi după ce „Cocoșul Galic” a pierdut finala Campionatului Mondial împotriva Argentinei. Trei dintre jucătorii de culoare ai lui Didier Deschamps au fost insultați de către fani pe rețelele sociale.

Tchouameni, Kolo Muani și Coman, victime ale rasismului propriilor suporteri

Aurelien Tchouameni, Randal Kolo Muani și Kingsley Coman au decis să închidă secțiunea de comentarii pe paginile lor oficiale de Instagram și Facebook, după ce suporterii i-au jignit cu mesaje rasiste, fiind făcuți „maimuțe” și „cioroi”, după ce au ratat la loviturile de departajare.

ADVERTISEMENT


Kolo Muani a debutat în tricoul naționalei Franței chiar în finala Campionatului Mondial și a avut golul victoriei în gheată în minutul 120+2, când Emiliano Martinez a parat incredibil cu piciorul din postura de unu contra unu.

Tchouameni și Muani au fost extrem de afectați de reacția fanilor de la finalul partidei și s-au plâns de modul în care au fost tratați.

ADVERTISEMENT

Kingsley Coman, extrema dreaptă a lui Bayern Munchen a avut și el parte de un tratament similar, iar campioana Germaniei a luat imediat atitudine.

Bayern Munchen sare în apărarea lui Kingsley Coman după atacurile rasiste de la Argentina – Franța

Bayern Munchen a luat imediat atitudine iar nemții au emis un comunicat de presă pentru a-l spriji pe Kingsley Coman.

ADVERTISEMENT

„Bayern Munchen condamnă ferm comentariile rasiste făcute la adresa lui Kingsley Coman. Familia Bayern te sprijină, Kingsley. Rasismul nu își are locul nici în sport, nici în societate. Putere ție, Kingsley”, a fost mesajul emoționant al clubului postat pe pagina oficială de Facebook.

Mbappe a vrut să se retragă de la naționala Franței din același motiv: „Nu pot juca pentru oameni care cred că sunt o maimuță”

Kylian Mbappe a vrut și el să se retragă în urma unor atacuri rasiste ale fanilor după ce a ratat un penalty la Campionatul European din 2021: „M-am gândit: «Nu pot juca pentru oameni care cred că sunt o maimuță. Nu voi mai juca niciodată». Am reflectat însă împreună cu cei din jurul meu și ei m-au încurajat să continui.

ADVERTISEMENT

Mbappe a fost atras și de noua provocare. „Aceasta este o nouă Franța, de aceea nu am părăsit naționala. A fost un mesaj bun pentru ca tinerii să spună tare: «Noi suntem mai tari decât orice»”, a povestit starul naționalei Franței pentru revista Sports Illustrated.

ADVERTISEMENT
Tags: