ADVERTISEMENT
News

Teama de Covid face victime. Un bebeluș a murit pentru că a fost dus prea târziu la spital

Autor: Robert Cristea | 09.04.2021 | 15:03
Teama de Covid face victime. Un bebeluș a murit pentru că a fost dus prea târziu la spital
Teama de Covid face victime. Un bebeluș a murit pentru că a fost dus prea târziu la spital

Un bebeluș a murit pentru că a fost dus prea târziu la spital din cauza fricii de Covid. Beatrice Mahler, managerul Institutului “Marius Nasta”, a vorbit vineri despre situația dramatică a persoanelor bolnave cronic care amâna vizita la doctor de teama virusului.

ADVERTISEMENT

Medicul a relatat cazul unui bebeluș cu tuberculoză care a murit în urmă cu 24 de ore pentru că părinții nu l-au adus la timp la spital.

“Am avut o zi foarte tristă. Un copil de 5 luni bolnav de tuberculoză a murit în . E al doilea caz pe care îl avem anul acesta, este al doilea copil bolnav de tuberculoză care moare la noi. Este o realitate tristă și dură”, a explicat Mahler, într-o intervenție la Digi24.

Teama de Covid face victime. Mahler: ”Asta pare să fie cea mai mare frică acum”

”Copilul face turberculoză infectat de adultul lângă care trăiește, iar adultul bolnav sau simptomatic care nu ajunge la medic, poate de frica infecției cu Covid, pentru că asta pare să fie cea mai mare frică acum, ajunge să își îmbolnăvească propriul copil și să îl piardă.

ADVERTISEMENT

Sunt speriați, se tem că, ajungând într-un cabinet, s-ar putea infecta prin contact cu alte persoane. Plus frica de stigmă, pentru că un pacient care tușește nu se gândește acum că ar putea avea tuberculoză, ci Covid. Cele două nu se exclud, avem pacienți cu ambele boli”, a spus Beatrice Mahler.

Managerul Institutului “Marius Nasta” a spus că bebelușul ar fi putut să fie salvat dacă ajungea mai devreme la medic.

“Acum avem o fată de 14 ani cu tuberculoză cu o afectare cerebrală care a pus-o în căruciorul cu rotile și care a făcut-o să fie dependentă de oxigen. Avem cazuri dramatice de tuberculoză cum nu am avut în ultimii 15 ani”, a afirmat Beatrice Mahler, potrivit Digi24.

ADVERTISEMENT

Beatrice Mahler a atras atenția că persoanele care sunt bolnave cronic trebuie să primească aceeași atenție în ciuda pandemiei.

“Să facem un efort să primim acești bolnavi să îi rugăm să vina către noi”, a transmis managerul Institutului “Marius Nasta”

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!