Life

Țeapa luată de o româncă în Grecia. Credea că e gratis, dar când a văzut bonul a rămas șocată

O româncă a luat o țeapă de zile mari în Grecia. În momentul în care a primit bonul fiscal și-a dat seama că ce părea gratis, de fapt costa.
18.07.2023 | 12:18
Teapa luata de o romanca in Grecia Credea ca e gratis dar cand a vazut bonul a ramas socata
Țeapa luată de o româncă în Grecia. Sursă foto: Facebook, Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O româncă a fost victima unei țepe în Grecia. Și se pare că nu e singura. Și alte persoane spun că au ajuns într-o situație similară. Ceva ce la prima vedere pare gratuit, apare în final pe nota de plată.

Țeapa luată în Grecia de o româncă

Numeroși români aleg să meargă în vacanțe în Grecia. Dincolo de nisipul fin și peisajele spectaculoase, un sejur aici poate fi și mai avantajos. Chiar și așa, există și situații nu tocmai plăcute pe care mulți le-au experimentat.

ADVERTISEMENT

O femeie spre exemplu a fost revoltă de ce a putut să pățească în vacanța din Grecia. A mers la o tavernă și a crezut că beneficiază de ospitalitatea grecească. La final însă pe bonul fiscal avea să aibă parte de o surpriză neplăcută.

Românca s-a așezat la masă alături de ceilalți, iar înainte de a comanda mâncare, chelnerul a adus o sticlă de apă și un coș cu câteva felii de pâine. Cei de la masă, evident, au crezut că totul este din partea casei, așa că nu au refuzat nimic.

ADVERTISEMENT

S-a întâmplat de câteva ori, până când românca a decis să se uite pe bonul fiscal. Se pare că apa ”din partea casei” costa până la 2,5 euro, adică peste 10 lei sticla, în timp ce pâinea de pe masă era cam 6 euro, deci în jur de 30 de lei.

În opina ei, ce s-a întâmplat este doar o înșelătorie. De asemenea, românca nu înțelege cum este posibil așa ceva, deși nimeni nu a cerut nimic. A cerut explicații, însă se pare că fiecare produs primit, se plătește la final.

ADVERTISEMENT

Credeau că e gratis, dar au plătit destul de mult

“Atrag atenția, celor care asemenea nouă sunt pentru prima dată în Grecia, asupra unui aspect legat de “ospitalitatea” grecească. Suntem în Nikiti de 4 zile și cu excepția locației Giromania, înainte de a comanda mâncare și de băut chelnerul îți aduce o sticlă cu apă plată (1 l sau 1,5 l) și un coș cu câteva felii de pâine (5-6 buc.).

Noi le-am acceptat de fiecare dată crezând că sunt din partea casei. Însă astăzi, la un calcul mai atent al bonului și după ce am cerut explicații am aflat că apa se taxează cu aprox.2-2,5 euro sticla și cu până la 5,6 euro pâinea.

ADVERTISEMENT

Atâta timp cât acest aspect nu este prezentat de la început, e un fel de înșelătorie făcută cu zâmbetul pe buze, nelipsit ospătarilor sau patronilor de taverne/restaurante”, a scris aceasta pe grupul Forum Halkidiki, de pe Facebook.

Iar comentariile postarea femeii nu au încetat să apară. Și alți români au ajuns în situații similare. Au fost persoane care au plătit 6 euro pentru patru felii de pâine pe care nici nu le-au mâncat, ci doar le-au fost aduse la masă.

Menționăm că nu doar în Grecia au loc situații ciudate. Și o familie și-a luat o țeapă pentru un sejur de pe litoralul românesc. Ajunși la locația deja plătită, aceștia au aflat că locul ”nu ar exista”. 

ADVERTISEMENT
Tags: