News

Tensiunile se intensifică înaintea alegerilor din Republica Moldova. Maria Zaharova o insultă pe Maia Sandu: „Este o rușine pentru țara ei”

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, o atacă dur pe Maia Sandu. „Un pericol pentru poporul moldovean”
02.11.2023 | 16:21
Tensiunile se intensifica inaintea alegerilor din Republica Moldova Maria Zaharova o insulta pe Maia Sandu Este o rusine pentru tara ei
Tensiuni în Republica Moldova, înainte de alegeri. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Tensiunile se intensifică înaintea alegerilor din Republica Moldova și vin noi atacuri din partea rușilor împotriva președintei Maia Sandu. Ce a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe?

Tensiunile se intensifică înaintea alegerilor din Republica Moldova

Maria Zaharova o acuză pe Maia Sandu de rusofobie și susține că este o rușine pentru Republica Moldova. Reacția purtătorului de cuvânt vine în contextul în care vor avea loc alegeri locale, în Republica Moldova, la finalul acestei săptămâni.

ADVERTISEMENT

„Maia Sandu este rușinea țării și un pericol pentru poporul moldovenesc. Potrivit ei, integrarea europeană a Republicii Moldova e posibilă fără Transnistria. Adică pe bucăți, în afara integrității teritoriale a țării.

S-a mai declarat că, pentru rezolvarea conflictului transnistrean trebuie scăpat de autoritățile de la Tiraspol și de renunțat la formatul de negocieri 5+2, excluzând din discuții Rusia și oferind un rol mai important UE”, a declarat Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt din Ministerul de Externe al Rusiei, potrivit TASS.

ADVERTISEMENT

Maria Zaharova: „Desfăşoară represiuni împotriva oponenţilor politici”

Totodată, Maria Zaharova susține că președintele și Guvernul din Moldova ar încerca scape de opiniile politice diferite și că „desfăşoară represiuni împotriva oponenţilor politici”.

Afirmațiile vin după ce partidul putinist „Șor”, înființat de omul de afaceri Ilan Șor, a fost declarat neconstituțional, fiind o premieră în Republica Moldova. Decizia a fost luată, după ce formațiunea politică ar fi pus în pericol independența și suveranitatea țării.

ADVERTISEMENT

Mai mult, purtătorul de cuvânt din Rusia spune că șase dintre observatorii ruși, care ar fi trebuit să participe la alegerile de duminică în Republica Moldova, nu au primit acreditare. Același lucru s-a întâmplat și cu angajați ai ambasadei Moscovei la Chișinău.

„Orientarea antirusă a conducerii moldovene s-a intensificat semnificativ după ce Republica Moldova a primit statutul de candidat la aderarea la Uniunea Europeană. Deoarece aceasta nu are nevoie în componenţa UE de state ai căror cetăţeni au o atitudine bună faţă de Rusia”, a adăugat Zaharova.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, președinta Maia Sandu este politicianul din Republica Moldova în care electoratul are cea mai mare încredere, conform unui sondaj făcut de iData, notează voceabasarabiei.md.

Potrivit rezultatelor, Maia Sandu se află pe primul loc, fiind votată de 22% dintre respondenți. Ea este urmată de Ilan Șor, cu 10,6% și de fostul președinte Igor Dodon, care este susținut de 9,4% dintre respondenți.

 

ADVERTISEMENT