Life

Țepe la drumul mare, în Piața Sfatului din Brașov. Cum a luat ”Moș Crăciun” banii mai multor români

Moș Crăciun s-a transformat într-un adevărat coșmar pentru mai mulți turiști. Cum a reușit să păcălească persoanele din Piața Sfatului
19.12.2023 | 22:37
Tepe la drumul mare in Piata Sfatului din Brasov Cum a luat Mos Craciun banii mai multor romani
Moș Crăciun s-a transformat în cel mai mare coșmar pentru brașoveni Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

În pragul sărbătorilor, Moș Crăciun a venit cu o surpriză mai puțin plăcută pentru cei care crede în magia sărbătorilor. În loc să le îndeplinească dorințele, Moș Crăciun a lăsat fără bani zeci de brașoveni.

”Moș Crăciun” a atentat la buzunarele brașovenilor

Așa cum era de așteptat, în perioada sărbătorilor de iarnă, țepele sunt la tot pasul. Cu doar câteva zile înainte de Crăciun, metodele de înșelătorie sunt mai multe ca niciodată.

ADVERTISEMENT

Au aflat asta pe pielea lor și câțiva brașoveni. Pentru ei, Moș Crăciun s-a transformat în cel mai mare escroc. Acesta a pus la cale un întreg plan, iar țintele au fost cei din Piața Sfatului, din Brașov.

Zilele acestea, Moș Crăciun a profitat de imaginea pe care o are în fața românilor. Pentru că mulți cred în puterea lui, nimeni nu se aștepta ca personajul principal al sărbătorilor să fie cel care lasă mai multe persoane fără bani.

ADVERTISEMENT

Mai mulți turiști, dar și localnici din Brașov au fost la un pas de a rămâne fără bani. Un bărbat care nu a dus deloc lipsă de imaginație, s-a costumat în Moș Crăciun și a pus la cale un plan cu care nu avea cum să dea greș.

Bărbatul rău intenționat a ajuns pe mâna polițiștilor

Îmbrăcat în Moș Crăciun, bărbatul originar din Sibiu a început să facă poze cu diverse familii, în special, cu cei mici. După ce se poza cu ei, acesta percepea o taxă, deloc mică. Puși în fața faptului împlinit, dar și a entuziasmului celor mici, părinților nu le-a rămas decât să plătească suma cerută.

ADVERTISEMENT

Bărbatul costumat în Moș Crăciun a făcut câteva victime, până când cineva a sunat la poliție. Echipajul de poliție a ajuns imediat la fața locului pentru a vedea ce se întâmplă.

În urma mai multor verificări, poliția l-a săltat pe falsul Moș Crăciun și l-a și amendat. Autoritățile au profitat de această ocazie și le-au transmis tuturor un mesaj extrem de important.

ADVERTISEMENT

Poliția le recomandă românilor să fie extrem de atenție la escrocherii și să nu încurajeze deloc cerșetoria. Românii trebuie să fie cu ochii în patru, mai ales în aglomerațiile urbane.

Acum, mai mult ca niciodată, marile orașe ale țării sunt ținta perfectă pentru persoanele rău intenționate. Din cauza aglomerației, mulți profită de pe urma turiștilor naivi.

ADVERTISEMENT