News

Teste false pentru Covid-19, vândute la 50 de lei. Percheziții de amploare la mai multe firme de transport

12.04.2021 | 13:19
Teste false pentru Covid19 vandute la 50 de lei Perchezitii de amploare la mai multe firme de transport
ADVERTISEMENT

Testele false pentru Covid-19 erau vândute pentru 50 de lei. Au loc percheziții de amploare la mai multe firme de transport.

Oamenii legii efectuează percheziții la sediile a trei firme de transport. Ele efectuau curse pe ruta România – Turcia și ofereau clienților teste PCR cu rezultate negative.

ADVERTISEMENT

Prețul unui asemenea document ar fi fost de 50 de lei. Nu se știe cu exactitate care este numărul oamenilor care au părăsit țara în acest fel, transmite Antena3.

Teste false pentru Covid-19, vândute la 50 de lei. Percheziții de amploare la mai multe firme de transport

Potrivit surselor publicației menționate mai sus, această activitate s-ar fi desfășurat de la începutul anului. Anchetatorii încearcă să stabilească numărul oamenilor care au părăsit țara astfel.

ADVERTISEMENT

La Autogara Filaret se desfășoară cinci percheziții. Este vorba de trei firme din Capitală, dar operațiunea este pusă în executare de Serviciul Economic de la IPJ Giurgiu și de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu, întrucât operațiunea a fost descoperită pe raza județului.

La Vama Giugiu au fost depistate certificate PCR cu rezultate negative ale căror serii și coduri de bare nu coincideau cu unele reale. IPJ Giugiu a confirmat infornațiile.

ADVERTISEMENT

„În dimineața zilei de 12 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Giurgiu, cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei “Vlad Țepeș”, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, pun în executare  5 mandate de percheziție domiciliară la sediile și punctele de lucru a 3 societăți comerciale, ce au ca obiect de activitate transportul internațional de persoane prin curse regulate, într-un dosar penal privind eliberarea și folosirea de teste Covid-19 falsificate”, au transmis reprezentanții instituției, potrivit sursei citate anterior.

„În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals material în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, constând în aceea că administratorii societăților comerciale au pus la dispoziția călătorilor teste COVID- 19 care atestă faptul că aceștia nu sunt infectați cu virusul SARS-CoV-2, teste care în realitate nu au fost efectuate,” au adăugat.

ADVERTISEMENT

Situația de mai sus nu este una singulară. La sfârșitul lunii martie, mai mult de 30 de români au fost reținuți la granița dintre Franța și Spania. Oamenii călătoreau într-un autocar și aveau asupra lor teste PCR false.

ADVERTISEMENT
Tags: