News

Testele de la pregătitoare și clasa I care au stârnit furia părinților. „Și copiii ăștia când mai au copilărie? Să-i învățăm chineza veche și fizică cuantică de la 3 ani”

Teste de la clasa pregătitoare și clasa I au devenit virale pe internet şi au stârnit furia părinților. Oamenii se plâng că cei mici nu mai au timp nici să respire
07.05.2022 | 11:11
Testele de la pregatitoare si clasa I care au starnit furia parintilor Si copiii astia cand mai au copilarie Sai invatam chineza veche si fizica cuantica de la 3 ani
Testele de la pregătitoare și clasa a I-a care au stârnit furia părinților și nu numai. Sursa foto - ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO
ADVERTISEMENT

Mai multe teste de la pregătitoare, dar şi de la clasa I au apărut în mediul online și au stârnit furia părinților. Culmea, însă printre cei care au strâmbat din nas s-au aflat și cadre didactice.

Testele de la pregătitoare și clasa a I-a care au supărat

Profesorii spun că într-adevăr unele dintre cerințe au un grad de dificultate destul de mare, dar au ținut să atragă atenția că acestea nu se află în programa școlară.

ADVERTISEMENT

Astfel, copiii care intră pentru prima oară într-o școală trebuie să rezolve situații destul de avansate. Concret, după un model dat, aceștia sunt testați dacă știu deja genitivul.

„Cred că se exagerează așa cum numai la noi se poate face. Clasa pregătitoare trebuia să fie o trecere frumoasă de la grădiniță la clasa a I-a. Încet, dar sigur observ copii obosiți. În clasa pregătitoare, în mod normal, nu trebuie să existe lecții. Copilul meu face lecții. O grămadă. Atât în vacanță cât și în weekend. Genitiv? Pe bune? La 6 ani? ”, a notat pe o rețea de socializare Marian Tudorache, un părinte.

ADVERTISEMENT

„E greu genitivul. E o logică în spatele predării lui în clasa a șasea. Cred că forțați un pic nota”, a atras atenția și Răzvan Georgescu pe un grup al profesorilor.

Părinții, apel la adresa ministerului Educației

Mai mult decât atât, părinții spun că ministerul Educației trebuie să înțeleagă că unui copil de 6 ani nu-i poți solicita lucruri complicate încă din primele zile. Testul la matematică i-a pus în încurcătură chiar și pe unii dintre adulți.

ADVERTISEMENT

„Mă uit și aproape că nu-mi vine să cred. Și copiii ăștia când mai au copilărie? Să-i învățăm chineza veche și fizică cuantică de la 3 ani. Da, școala este o competiție, dar nu credeți că exagerăm?

Vorbim despre un test de clasa a I-a cu grad dificil din ce observ eu, este clar că nu e ceva ce se face la clasă din prima zi de școală, sper din tot sufletul. Însă tot este prea mult din punctul meu de vedere. Mult prea mult pentru un copilaș.

ADVERTISEMENT

Fetița mea încă se joacă fericită cu păpușile la vârsta asta și sper să o mai facă vreo doi ani. Dacă o să vrea să aprofundeze matematică, zic eu, sper eu, cred eu, că o să aibă tot timpul”, a punctat Marian Tudorache, atunci când a fost contactat de FANATIK.

ADVERTISEMENT
Tags:
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000....
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000. I-am dat un telefon. «Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem»”. Reacția lui Becali
O româncă stabilită în Elveția spune că are nevoie de 8.000 de euro...
O româncă stabilită în Elveția spune că are nevoie de 8.000 de euro pe lună pentru a trăi: „Prețurile nu sunt foarte diferite în România”
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
România, sub atenţionare meteo dublă. Ţara se împarte între căldură extremă şi furtuni...
România, sub atenţionare meteo dublă. Ţara se împarte între căldură extremă şi furtuni în acest weekend
Gabriel Tamaş, vacanţă de vis alături de superba sa soţie. Ioana se simte...
Gabriel Tamaş, vacanţă de vis alături de superba sa soţie. Ioana se simte ca o zeiţă în mijlocul luxului unde se află
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
Schimbări majore privind voucherele sociale! Le scade valoarea și se acordă mai rar....
Schimbări majore privind voucherele sociale! Le scade valoarea și se acordă mai rar. Au anunțat acum
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Ce umilință! Șoșoacă, pusă la pământ din două vorbe
Ce umilință! Șoșoacă, pusă la pământ din două vorbe
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie:...
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie: Şterge poza!
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot...
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot diferență. Pierzătorul: „M-au lucrat cum nu credeam în viața mea”
Cine a fost primul iubit al Andreei Esca: „A fost o poveste foarte...
Cine a fost primul iubit al Andreei Esca: „A fost o poveste foarte frumoasă” Cu ce se ocupă în prezent bărbatul